10 tips som gir deg mer tid

2e2c1711fe12b24ae23d95c35bfd21c2_LTipsene nedenfor er relativt enkle å følge, og vil medføre en stor i endring i din tidsbruk. Følger du alle ti tipsene vil du få nok tid til å skaffe deg en ny hobby. 

1. Sett alltid tingene du har brukt tilbake på stedet hvor de hører  hjemme

Legg alltid bilnøklene på samme sted, og du vil unngå å bruke tid på å lete etter dem neste gang du skal ut av huset. Bilnøklene er selvfølgelig kun et eksempel, og vil du effektivisere din hverdag bør denne regelen gjelde for alt du bruker regelmessig.

2. Ikke multitask
Tro det eller ei, men multitasking er en av de største kildene til å kaste bort tid for folk flest. Hvorfor? Multitasking kan redusere produktiviteten med 40 %. Hvorfor det? Det antas at det er fordi du bytter fra en oppgave til en annen, og med det blir ukonsentrert.

3. Bli kjent med dine største tidstyver og eliminer dem

Så fort du vet hva dine tidstyver er, er det enkelt å komme opp med en strategi for å stenge de ute fra livet ditt. Bruker du en halvtime hver morgen på å bestemme hva du skal på deg? Ta stilling til det kvelden i forveien, og du skal se at du sparer mye tid på å gjøre klart antrekket.

4. Styr din egen tid ved å sette deg mål

Hvis du har fokus på å styre tiden din, vil du ikke endre tiden, men endre din atferd. Det vil gi deg mer tid. Sett deg klare mål om at du for eksempel i en uke kun skal bruke sosiale medier mellom klokken 21.30 og 22.30.

5. Bli venn med kalenderen

Om det er en elektronisk kalender eller en god gammeldags kalender på papir spiller ingen rolle. Poenget er at du lager en base hvor du samler alle dine gjøremål, huskelapper og to-do´s. Ved å ha alt på ett sted vil du mest sannsynlig unngå å glemme ting, og du vil selvfølgelig spare tid på å ha orden i avtalene dine.

6. Lær å fokusere

Mange kaster bort masse tid kun fordi vi mennesker blir så lett distrahert. I stedet for å fokusere på en ting om gangen, tillater vi oss selv å bry hodet vårt med utallige ting. “Det må jeg huske på, og det må jeg huske på” Resultatet? Den ene, opprinnelige oppgaven tar mye lenger tid enn den burde ha gjort… Du kan få flere tips til hvordan du konsentrerer deg her.

7. Ikke utsett ting

Å utsette ting i seg selv er ikke galt, men å la ting skure og gå kan føre med seg voksende problemer, misforståelser osv. En ting som på et tidspunkt var en liten sak, kan vokse seg stor og du vil bruke mye mer tid på å løse den når du har latt det gå litt tid. Vi har vel alle følt litt på dette? Just do it!

8. Lær deg å elske rutine

Rutine gjør det enklere å finne ting og få ting gjort. Dersom du lager kaffe samtidig som du tar en dusj, vil den deilige morgenkaffen lage seg selv mens du gjør deg klar for en ny dag.

9. Planlegg måltidene dine

Lager du ukemenyer vil du spare masse tid på handel i dagligvarebutikker. Du vil mest sannsynlig oppleve mindre stress også, vi har vel alle spurt oss selv “hva skal jeg ha til middag i dag?”

10) Slutt å bekymre deg

Bruker du mye tid på å bekymre deg? Forsøk å la være. Bekymringer ligger ofte i personligheten til folk, og det kan være vanskelig å endre på det. Likevel – prøv. Foruten å spare tid, vil du også bedre helsen din.

(Opprinnelig publisert på NKS sine nettsider)

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , . Bokmerk permalenken.