Adventskonkurranse 2011!

Fire ganger i desember vil vi trekke ut vinnere blant de som legger igjen en kommentar under noen av innleggene her inne! (På facebook har vi en annen konkurranse dere kan delta på!)

Kom med spareråd eller bare et lite tips. En historie fra din økonomiske virkelighet, eller kommentarer på det som står skrevet her  inne. Erfaringer du har gjort, eller steder du har funnet der du sparer penger på nødvendige innkjøp.

En stor utgift som vi kan spare mye på er matinnkjøp. Vi er mange som gjerne vil kjøpe ren og ubehandlet mat, men det er ikke lett å finne gode forhandlere utenom byene. (I byene er det mange fantastiske “innvardrerbutikker” som har et flott utvalg til bra priser!) Har dere tips om bra gårdsutsalg og andre “hemmelige” butikker med bra utvalg så ville det vært flott! Gjerne også de som sender per post!

Hva med dere som trenger spesialmat – i vanlige dagligvarebutikker er jo dette to-tre ganger så dyrt som “vanlig” mat – hvor handler dere?

Faste avgifter er det ikke alltid så lett å gjøre noe med – men de fleste av oss har i løpet av et helt år hatt tusenvis av sjanser til å være litt mer sparsomme enn vi var året før! Hva gjorde du som hjalp deg og din økonomi i år? Hva har du sett andre har gjort? Skriv og del dine tips med andre!

Hva gjør dere som har barn og ungdommer boende hjemme. Har dere noen bra tips å dele med hverandre om å begrense unødvendige utgifter?

Hjemme hos oss har vi alltid hatt et “gaveskap”. Selv om bestefar har bursdag i april og du kommer over den perfekte gaven til en billig penge i juli så kjøper du den og legger den i gaveskapet. Kanskje er det ikke bestefar som ender opp med gaven, men en annen, men kjøper du noe som er ordentlig så kan det passe til flere! Og til alle dere som har barn som blir bedt i bursdagsselskaper, sørg alltid for å ha noen “guttegaver” og noen “jentegaver” liggende klare. Og igjen: Kjøp noe som varer lenge og som betyr noe!

Og for både store og små: Hva gir man i gave som ikke koster penger men som er verdifullt for både giver og mottager?

Hva med dere som har kjæledyr? Hvor kjøper dere godt og billig dyrefór?

Hvordan sparer dere penger på husholdningsutgifter og andre ting til huset? Eller finnes det måter å kutte i utgiften som vi bruker på å bo?

Det er lov å skrive flere ganger og under hvilket som helst innlegg dere ønsker! Kort eller langt, stort eller smått! Legg gjerne igjen kontaktopplysninger/mail under innlegget! :-)

Til hovedsiden

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , . Bokmerk permalenken.

14 kommentarer til Adventskonkurranse 2011!

 1. ata sier:

  Nye konkurransedager – Nye muligheter!

  Fortsett med å sende inn tips og råd om personlig økonomi! Send gjerne inn tips om budsjett og privat regnskap som er månedens utfordring denne måneden! (Les hele teksten om månedens utfordring til høyre på hovedsiden).

 2. ata sier:

  Gratulerer til den første vinneren vår i desember som ble Grethe!

  Hun skrev om Sparkjøp – og dette er en butikk man trygt kan ta med barna sine inn i og si: “Finn dere hver deres bukse, genser, jakke + sko (og eventuelt mer man måtte trenge) – og velg dere akkurat hva dere vil!”

  For på Sparkjøp er det som regel så hyggelige priser at det er ingen fare for at barna kommer tilbake med fullstendig overprisede varer. Barn vokser så fort – så ingen klær rekker å bli utslitt uansett, så hvorfor kjøpe “voksenkvalitet” på klær som bare passer ett år eller to? Før så var barn mye mer ute og klatret og lekte, og bukseknær måtte bøtes og joggesko ble slitt ut, men i dag sitter barna mye rolig og mye klær ser helt ubrukte ut selv etter flere gangers vask!

  Så Grethe: Send fullt navn og adresse til post@luksusfellen.info – så kommer en liten gave til en postkasse svært nær deg i nærmeste fremtid! :-)

 3. Kari- Mette Pedersen sier:

  Ja jeg har en datter over 20 boende hjemme. Hun har egen tv, pc, spillmaskiner etc.. Hun må skru av alt når hun går ut. Videre må hun betale litt for seg hjemme. Hun jobber så da er det helt greit for henne å bidra litt.
  Vi har også byttet ut badekaret med en dusj, det sparte vi penger på. Varmepumpe installerte vi i vinter og vi ser utslag på regningene nå :-)
  Å gi gaver som ikke koster noe er jo lett. Det er å gi bort en grilltur i skogen, en husvask osv. Har også vunnet på noen konkurranser og de gavene ligger godt innpakket med til og fralapper på.
  Vi møtes også mange for å bake sammen og det går på rundgang. Så vi tenker sparing på utgiftene hele veien.. Ønsker dere i luksusfellen en flott førjulstid

 4. Maysern sier:

  En av de beste pizza’er noensinner koster ikke stort…egentlig ingenting da den lages av matrester som vanligvis bare blir kastet
  Har jeg litt igjen av gulost så blir den raspa og putta i pose og så i fryser’n. Det samme gjelder ymse pålegg som f.eks skinke og servelat. Blir det igjen litt kjøttdeig og eller røkte pølser (vanligvis så lite at det ikke egentlig er noe å spare på ) så går det og i en pose i frysern….Når disse posene begynenr bli passelig fylte er det bare å ha sammen en hjemmelaget pizzadeig, litt tomatpurre, sleng på fyllet og sleng gjerne på litt løk, og voila: Ett nydelig måltid av mat man mer eller mindre hadde kastet….Pizza’n går under navnet “Mange bekker små” her i huset og er bestandig en kjempehit:)

 5. Jonathan sier:

  Vi er tre studenter som bor under samme tak. Vi bor i Oslo og klarer oss fint uten deltidsjobb ved siden av. Vi har noen tips:
  1. Pass på strømregningen. Skru av lys når du går ut av rommet, bruk sparedusj om du gidder og pass på å finne den billigste strømleverandøren.
  2. Finn billigste internettleverandør. Et hett tips: telepriser.no
  3. Mobilabonnement. Som regel så lønner deg seg å kjøpe mobil og abonnement hver for seg. telepriser.no er igjen en lur vei å gå. Husk at det er mange abonnementer som man kan ringe gratis til venner. Dette kan være lurt, hvis det er noen få du ringer til ofte.
  4. Mat. Lag mat selv! Det er billig og sunt. Det er veldig lett å kjøpe fast food. Men da går ofte pengene fort. Kjøp first-price. Det er mye godt og noe som ikke er like godt. First-price fiskepinner er en slager her. 15 kr for middag på 3 stykker er veldig lite.
  5. Smør din egen matpakke. Lunsj på skolen er dyrt. Gjerne 50 kr dyrt. Fyll opp flasken med vann og smør en tradisjonell matpakke med gulost så er mye penger spart.
  6. Det er lov å gå ut, bare ikke spander på hele lokalet. Legg 200 kr i lommen før du går ut, resten lar du ligge hjemme. Det er veldig lett å bruke penger når du er beruset.
  7. Leie filmer. Det koster, mye. Let litt rundt på nettet, leie filmer på nettet er som regel mye billigere.
  8. Pensum. Kjøp engelsk pensum fra amazon.co.uk. Gratis frakt og man slipper toll på bøker.
  9. Klær, kjøp på nettet, der er det som regel billigst.
  10. Let etter tilbud. Men aldri kjøp noe før du har sjekket opp med andre steder. Det er mange tilbud som egentlig ikke er så bra.

  Det var alt for i dag. Ha en fin desember måned, jul og nyttår!

 6. Tone sier:

  Om du søker på nettet etter “lagersalg”, kan man komme over noen skikkelige kupp! Forrige uke fikk jeg handlet bøttevis med hud- og hårprodukter, sminke og parfymer (merkevarer som Lumene, Piz Buin, Sexy Hair, Jean Paul Gaultier, mm) til priser fra 25,-!! Nå har jeg gaver til både jul og neste år! :)

 7. Silje sier:

  Et fint tips til jul er, ikke stress og gjør deg helt fattig. Julegaver må faktisk ikke koste mye, kanskje ikke noe i det hele tatt. Jeg fant dette ut etter at jeg hadde brukt alt på mine MasterCard og ikke hadde noe særlig god økonomi. Gi heller gavekort på ting, jeg ga min venninne gavekort på hytte tur til min families hytte. Til min tante gavekort på barnepass. Alle tok vel imot gaven, og likte det veldig godt. Nesten blid en tradisjon hjemme hos oss i julen.

 8. Ingrid sier:

  Jeg synes at mat smaker ekstra bra når det er gratis, slik som skjedde den sommeren kiwi holdt oss med sommerboller for hele den utvidete familien! En dag oppdaget jeg ved en tilfeldighet 14 pakker regal sommerboller på kiwi dagen før de gikk ut, og pga den spesielle ordningen de har der fikk vi med oss alle 14, så mange at jeg og min søster knapt klarte å bære posene. Det gjorde jo selvfølgelig ingenting at de lå litt lengre enn det som stod på pakken, og deilige sommerboller ble bakt og delt ut til tanter, onkler og besteforeldre. Det er kanskje ikke en ortodoks måte å spare på, men det er i alle fall verdt å legge merke til!

 9. HanneM. sier:

  Jeg vant en gang en superstor pakke med hudpleieprodukter og annet stæsj som jeg strengt tatt ikke hadde bruk for. Denne kom ekstremt godt med den ellers “magre” høsten, for to av venninnene mine har bursdag da og de syntes jeg hadde vært veldig raus da jeg “spanderte” på dem hudkremer at svært eksklusivt merke! Så det sier seg selv at jeg gjentok suksessen til jul. Jeg tror faktisk ikke jeg beholdt en eneste ting fra den premien. Jeg vet ikke hvor mye jeg sparte, men et tilsvarende utlegg i form av et reelt gavekjøp hadde vært på flere tusen.

 10. i.h sier:

  Jeg ser alltid etter mulige bursdags-eller julegaver på salg. Om jeg skulle vinne noe som jeg selv ikke har bruk for, blir dette som regel også til en gave. Men det kan jo også selges på f.eks. Finn.
  Om det er noe jeg trenger, prøver jeg å kjøpe det på salg. Det hender også at jeg overtar klær fra venner og familie. Det jeg selv ikke bruker, kan ofte sys om, for å passe til andre.

  Ved bruk av tørk fra tørkeruller, kan man dele hvert tørk på midten (dersom det er av de store tørkene). Man har som regel ikke bruk for tørk som nærmest er på A4-størrelse.

  Bor man i nærheten av grensen, kan man spare penger ved å handle i Sverige. Det finnes også ulike fabrikkutsalg i Norge hvor man kan få diverse varer til reduserte priser.

 11. Lars Gulbrandsen sier:

  Skal du kjøpe noe elektronisk til jul, kan det være smart å sjekke sider som http://prisguide.hardware.no/ og lignende, finner ofte ting 3-4 hundre kroner billigere enn vanlig elektro butikker. Må ta i betrakning fraktkosnader og tid, selvsagt ;)

 12. grethe sier:

  Jeg bruker ikke så veldi mye penger, fordi jeg kjøper veldig lite til meg selv. Jeg bruker litt på datteren min, og mannen min, men er veldig sparsommelig på meg selv. Feks kjøper jeg klær på sparkjøp. ( til hele familien)De er ikke alltid av den beste kvaliteten, ( – ullklærne, som er veldig bra kvalitet) men jeg vasker dem bare for hånd, i stedenfor i maskinen. Da blir de ikke stygge, selv om de blir vasket, noe som klær fra sparkjøp fort kan bli dersom de vaskes som andre klær, i maskin.

 13. Bente Hagen sier:

  Kjøpe presanger og gaver til seg selv på salg etter jul! Ønsker du deg penger eller gavekort, får du samme jakka til halv pris etter jul, så da kan du minst kjøpe deg et plagg til for samme prisen jakka ville kostet før! jul.
  I januar 2011, kjøpte jeg lekre julepresanger til i år, Hadeland-engler og nisser til 50-70%, også annet kjøpte jeg, vel, hadde ikke gjort det om de ikke var lekre, men før jul ifjor…hadde jeg neppe hatt råd! Også andre vakre ting fant jeg, som igjen er full pris nå, jeg måtte kjøpt, og englene..kanskje ikke like fine i årets design?! Men noen presanger velger jeg nok til full pris iår også, men mye er tjent, smil!

 14. Anita sier:

  Et godt tips jeg gjør hvert eneste år er å være tidlig ute med jule- og bursdagsgaver.
  Kjøper på salg, på taxfree osv – og sparer mye penger på dette fremfor å vente til de siste ukene før f.eks jul. På denne måten sprer du utgiftene mer utover hele året også, fremfor at alt skal gå på desemberlønningen. Enkelt og anvendelig sparetips som anbefales alle :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *