Desemberkonkurranse del 2!

Fire ganger i desember vil vi trekke ut vinnere blant de som legger igjen en kommentar under noen av innleggene her inne! (På facebook har vi en annen konkurranse dere kan delta på!)

Kom med spareråd eller bare et lite tips. En historie fra din økonomiske virkelighet, eller kommentarer på det som står skrevet her inne. Erfaringer du har gjort, eller steder du har funnet der du sparer penger på nødvendige innkjøp.

En stor utgift som vi kan spare mye på er matinnkjøp. Vi er mange som gjerne vil kjøpe ren og ubehandlet mat, men det er ikke lett å finne gode forhandlere utenom byene. (I byene er det mange fantastiske “innvardrerbutikker” som har et flott utvalg til bra priser!) Har dere tips om bra gårdsutsalg og andre “hemmelige” butikker med bra utvalg så ville det vært flott! Gjerne også de som sender per post!

Hva med dere som trenger spesialmat – i vanlige dagligvarebutikker er jo dette to-tre ganger så dyrt som “vanlig” mat – hvor handler dere?

Faste avgifter er det ikke alltid så lett å gjøre noe med – men de fleste av oss har i løpet av et helt år hatt tusenvis av sjanser til å være litt mer sparsomme enn vi var året før! Hva gjorde du som hjalp deg og din økonomi i år? Hva har du sett andre har gjort? Skriv og del dine tips med andre!

Hva gjør dere som har barn og ungdommer boende hjemme. Har dere noen bra tips å dele med hverandre om å begrense unødvendige utgifter?

Hjemme hos oss har vi alltid hatt et “gaveskap”. Selv om bestefar har bursdag i april og du kommer over den perfekte gaven til en billig penge i juli så kjøper du den og legger den i gaveskapet. Kanskje er det ikke bestefar som ender opp med gaven, men en annen, men kjøper du noe som er ordentlig så kan det passe til flere! Og til alle dere som har barn som blir bedt i bursdagsselskaper, sørg alltid for å ha noen “guttegaver” og noen “jentegaver” liggende klare. Og igjen: Kjøp noe som varer lenge og som betyr noe!

Og for både store og små: Hva gir man i gave som ikke koster penger men som er verdifullt for både giver og mottager?

Hva med dere som har kjæledyr? Hvor kjøper dere godt og billig dyrefór?

Hvordan sparer dere penger på husholdningsutgifter og andre ting til huset? Eller finnes det måter å kutte i utgiften som vi bruker på å bo?

Det er lov å skrive flere ganger og under hvilket som helst innlegg dere ønsker! Kort eller langt, stort eller smått! Legg gjerne igjen kontaktopplysninger/mail under innlegget! :-)

Til hovedsiden

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Desemberkonkurranse del 2!

 1. Anna sier:

  Mitt tips er å kun betale med kort, i alle fall hvis du har en nettbank med regnskap. Jeg har DNB, og i den nettbanken så leger en enkelt regnskap og har derfor oversikt over hva pengen går til. Jeg har lagt spislesteder, butikker osv i kategoier så det er enkelt å se hva pengene går til.

 2. ata sier:

  Gratulerer til HanneM som vinner av den andre konkurranseuken i desember!

  Det er helt supert å lage sine egne krydderblandinger – da slipper man unna alle de unødvendige og ikke helt ufarlige tilsetningsstoffene som det er mye av i ferdigkjøpte krydderblandinger!

  Det finnes flere sider med tips om egne krydderblandinger på nettet, her er for eksempel en side:

  Hjemmelagde krydderblandinger

  Til HanneM: Send fullt navn & adresse til post@luksusfellen.info så kommer snart en liten oppmerksomhet til en postkasse svært nær deg!

 3. HanneM. sier:

  I går handlet store kvanta krydder på innvandrerbutikken og laget taco-kryddermiks til alle jeg kjenner. Har samlet på små syltetøyglass og nå fikk jeg bruk for dem. Det eneste som mangler nå er å pakke de inn.

  Ikke bare har jeg handlet julegaver til absolutt alle de obligatoriske og venner i en fei, men jeg brukte under 500 kroner TIL SAMMEN! Det er ny rekord. Både økonomisk og tidsmessig.

 4. Laila sier:

  I år har jeg varslet søsken om at jeg ikke kjøper julegaver. Penger spart, jeg har mer enn nok lysestaker og duker om jeg ikke skal fortsette å få det til jul hvert år. Føler jeg for det og ramler over et godt tilbud på noe jeg VET noen trenger så kan jeg finne på å kjøpe det, (i ren glede av å gi bort, ikke plikt fordi jeg må) uten at jeg av den grunn skal ha gave tilbake.
  Et annet tips til de som bruker alpro soyadrikk og har Sverige i nærheten. Jeg oppdaget (der jeg var) at nevnte produkt kostet det halve av norsk pris.
  Julehilsen fra Laila

 5. ata sier:

  Nye konkurransedager – Nye muligheter!

  Fortsett med å sende inn tips og råd om personlig økonomi! Send gjerne inn tips om budsjett og privat regnskap som er månedens utfordring i desember! (Les hele teksten om månedens utfordring til høyre på hovedsiden).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *