Årets siste konkurranse!

Året 2011 går mot slutten, og gjort er gjort og spist er spist, men det kommer snart et nytt år og nye muligheter for å bedre vår økonomi!

En premie venter en av dere som legger igjen en kommentar under noen av innleggene her inne! (På facebook har vi en annen konkurranse dere kan delta på!)

Kom med spareråd eller bare et lite tips. En historie fra din økonomiske virkelighet, eller kommentarer på det som står skrevet her inne. Erfaringer du har gjort, eller steder du har funnet der du sparer penger på nødvendige innkjøp.

En stor utgift som vi kan spare mye på er matinnkjøp. Vi er mange som gjerne vil kjøpe ren og ubehandlet mat, men det er ikke lett å finne gode forhandlere utenom byene. (I byene er det mange fantastiske “innvardrerbutikker” som har et flott utvalg til bra priser!) Har dere tips om bra gårdsutsalg og andre “hemmelige” butikker med bra utvalg så ville det vært flott! Gjerne også de som sender per post!

Hva med dere som trenger spesialmat – i vanlige dagligvarebutikker er jo dette to-tre ganger så dyrt som “vanlig” mat – hvor handler dere?

Faste avgifter er det ikke alltid så lett å gjøre noe med – men de fleste av oss har i løpet av et helt år hatt tusenvis av sjanser til å være litt mer sparsomme enn vi var året før! Hva gjorde du som hjalp deg og din økonomi i år? Hva har du sett andre har gjort? Skriv og del dine tips med andre!

Hva gjør dere som har barn og ungdommer boende hjemme. Har dere noen bra tips å dele med hverandre om å begrense unødvendige utgifter?

Hjemme hos oss har vi alltid hatt et “gaveskap”. Selv om bestefar har bursdag i april og du kommer over den perfekte gaven til en billig penge i juli så kjøper du den og legger den i gaveskapet. Kanskje er det ikke bestefar som ender opp med gaven, men en annen, men kjøper du noe som er ordentlig så kan det passe til flere! Og til alle dere som har barn som blir bedt i bursdagsselskaper, sørg alltid for å ha noen “guttegaver” og noen “jentegaver” liggende klare. Og igjen: Kjøp noe som varer lenge og som betyr noe!

Og for både store og små: Hva gir man i gave som ikke koster penger men som er verdifullt for både giver og mottager?

Hva med dere som har kjæledyr? Hvor kjøper dere godt og billig dyrefór?

Hvordan sparer dere penger på husholdningsutgifter og andre ting til huset? Eller finnes det måter å kutte i utgiften som vi bruker på å bo?

Og ved hvert årsskifte er det på tide å gjøre opp status for året som gikk og legge gode planer for året som kommer! Les for eksempel under “budsjett” og “regnskap” her inne – og se om dere kommer på flere gode tips dere kan dele med andre!

Vi ser også at det er en stor andel unge menn som er inne her på siden og vil oppfordre de til å komme med tips om hvordan og hva de gjør for å holde orden på sin økonomi!

Det er lov å skrive flere ganger og under hvilket som helst innlegg dere ønsker! Kort eller langt, stort eller smått! Legg gjerne igjen kontaktopplysninger/mail under innlegget! :-)

Til hovedsiden

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

22 kommentarer til Årets siste konkurranse!

 1. Mikael Samuelsen sier:

  Ikke den største besparelsen kanskje, men alle monner drar. :)
  Jeg har rotter som kjæledyr og bruker spon i buret deres. Denne må byttes ut ca en gang i uken og i stedet for å kaste den samler jeg den sammen i tomme melkekartonger og bruker dem som brensel. Så sparer jeg både plass i avfallet og jeg bruker litt mindre strøm/ved.

 2. Rune svendsen sier:

  Se på luksusfellen på tv,mange bra sparetips
  *skyll tallerkner osv med kaldvann rett etter måltid
  Da sklir det rett av,og sparer bruk av varmtvann,det går ca 10 liter vær gang man skyller noe i varmt vann,pga røra fylles helt til krana.
  Hold deg i bevegelse innendørs også,da kan du senke tempraturen inne,uten og fryse
  *trening i skog og mark er gratis tar du med fiskestang på turen,får du garantert middag til langt under hundrelappen.

 3. Hei!
  Jeg forsøker etter beste evne å spare penger på litt forskjellige måter.
  Da jeg har en veldig stor terrasseleilighet, så fyrer jeg kun i de rommene
  jeg må for å ikke fryse i hjel.
  Dessverre er det bare strøm her, så jeg klær meg veldig godt nå om vinteren
  slik at jeg ikke behøver å bruke så vanvittig mye strøm.
  Stuen og kjøkkenet er veldig store, men det er kun der jeg fyrer.
  Så slår jeg av alt lys jeg ikke trenger, er blitt vant til å gjøre det
  etter noen veldig harde vintre. I år har det heldigvis ennå ikke vært så kaldt,
  så jeg har brukt mye mindre enn de foregående år.
  Dessverre må jeg bruke veldig mye penger på helsen min etter store ulykker,
  så det er faktisk der jeg bruker mest penger, men da den siste husleien kom, så fikk jeg sjokk.
  Den er gått voldsomt opp, enda vi har selveierleiligheter her jeg bor.
  Etter en mislykket rehab. for hele boligsameiet har vi fått gjeld alle vi som hadde nedbetalt lånet for lengst. Derfor må jeg tenke på hva jeg virkelig trenger, og forsøker å spare så mye jeg kan.
  Betaler inn 1000 kr. i måneden til rentespar, og har lurt på om jeg kunne klare mer, men denne måneden har jeg brukt alt for mye til julegaver til mine barnebarn.
  Har også katt, og til henne kjøper jeg bare det dyreste i dyrebutikk, også den dyreste sanden.
  Før jeg begynte med “riktig” mat til kattene mine så ble de ikke så gamle, så nå spanderer jeg
  det som holder dem i live dobbelt så lenge som de første kattene jeg hadde.
  Ante ikke at de ikke skulle ha kokt sei, det er reneste giften for katter fikk jeg høre, og det stemmer nok etter levetiden på mine forskjellige katter opp gjennom årene. De siste er blitt mye eldre enn dem jeg hadde tidligere i livet mitt. Skal du ha kjæledyr, så må en ha det beste, ellers er det ingen vits i å ha dem og miste dem fort. Dessuten lærte jeg jo mye når det gjelder p-piller til katter, det er rene drepen oppdaget jeg etter hvert. Det var det ingen veterinær som fortalte den gangen. Så alle de siste kattene mine ble sterilisert, og fikk over dobbelt så lang levetid.
  Nei, dette innlegget ble visst lenger enn jeg hadde tenkt, men var kommet så godt i gang, at jeg ikke klarte å stoppe.
  Men nå er det nok.
  Hilsen Guri Marie

 4. Bentem sier:

  Bor i nærheten av et kjøpesenter som stenger kl 20.00. Matvarebutikken som er i senteret har åpent en time lenger, og siste timen de har åpent setter de ned prisen på brød til kr 10,-. Så er jeg ute og handler litt sent så går jeg alltid innom den butikken og handler brød. Kutter de opp i maskinen, pakker de i plastposer og har de i fryseren når jeg kommer hjem. De butikkstekte brødene egner seg ikke til frysing, men de som kommer fra bakeren er like gode når man tar de ut av fryseren. De fleste brødene har en normalpris på kr 30, så det er litt å spare på dette. I tillegg er det praktisk å alltid ha oppskjært brød i fryseren, så man er forberedt til barn og kanskje noen venner kommer hjem fra skolen.

 5. Merete Johansen sier:

  Gooooooooooooood romjul:))))))))

  Vel, jeg tror jeg er litt praktisk av meg, både økonomisk og ved å ta vare på det som nautren har å by på:)))

  # Som sikkert alle andre, ser jeg hele tiden på pris på varene, gode tilbud står høyt:)))
  Det er egentlig ikke mye som skal til, gjør det bare til en vane at du plukker fra “nederste” hylle istedefor øverste….. Liksom hvorfor betale 80 kr for ett merkeprodukt hvis det “vanlige” produktet koster 50 kr og fungerer likså bra??

  # Som ihuga hageentusiast har jeg vært så heldig å få nesten 2 mål jord rundt huset:)))
  # Min samboer er like ivrig som meg, og vi er nesten selvforsynt med forskjellige sorter POTET, selv om det innebærer MASSE jobb og tålmod:))) PS; Helsa blir bedre…:)))
  # Tro det eller ei, 5 små frø av BROKKOLI ble en enorm avling:)))
  # Årets avling av JORDBÆR (nyyyyyyyyydelige) ble ca 18 kg!!!
  # Prøveprosjekt REDDIK ble ca 5 liter……….:))
  # PURRELØKEN ble fantastisk, og det ble en HEL PLASTPOSE full:))))
  # BRINGEBÆR i hagen er ett must, og en suksess:)))
  # BLÅBÆR bak huset, så mye jeg bare gidder å plukke:)))
  # TYTTEBÆR, for dem som liker det:)) Jeg digger kokt tyttebær til kjøttmiddag:))))
  # GULROT ble nesten suksess; ENORM stor, men jeg glemte at den ble laaaang, og fjerna ikke markduken under pallekarmen, så gulrota ble en L…….. hehe… man lærer av å feile:)) MEN; NYYYYDELIG GOD:))))))))))
  # Gubben elsker RIPSEN, som vi har folk til å høste av, da vi har ALTFOR masse:))

  # Jeg kjøper mine klær konsekvent på salg, og det er jammen ikke ofte jeg tar meg råd til det.
  Klærne er jo akkurat like bra og lækre, selv om andre har kjøpt dem for 3 mnd sden. Jeg bryr meg ikke, jeg blir jo “lækker” likevel……… hehe…….:)))
  # Dessuten surfer jeg på nettet for å få med meg de beste tilbudene:)))))))))

  # Heime i huset bruker vi ved som hovedfyring;))) Ved er en fantastisk ting, den VARMER faktisk 3 ganger:))))))))
  Priviligert som vi er, henter vi veden vår selv (VARMER 1 gang), hogger den og stabler den (VARMER 2 gang), og fyrer opp i ovnen (VARMER 3 gang)……………..

  # Spare strøm gjør jeg ved å slå av lys i de rom jeg ikke oppholder meg i, bruker sparepære, og senker temperaturen på varmekablene på badet (de er eneste varmekilden utenom vedovnen).

  Ønsker alle en fredfull nyttårsfeiring:)))

  Mvh
  Merete Johansen
  merete1974@hotmail.com

 6. Susanne Therese sier:

  Vi har i dette året spart mye penger på mat.
  Grunnen til det er at vi har følgt Rema 1000 sine middagstips, til under 100’lappen! Noe som vi synes har egnet seg godt i lommeboken! Dessuten har vi handlet middag og mat for flere dager, å ungått å gå i butikken så mye ( vi hadde en tendens til å gå i butikken før middagstid, og var sultne da vi handlet, så da havnet det MYE unødvendige ting oppi handlekurven) !

  Så må jeg jo bare svare på dette spørsmålet – Og for både store og små: Hva gir man i gave som ikke koster penger men som er verdifullt for både giver og mottager?

  Her ble det lagt et ”selvlaget” gavekort til min mor som har fibromyalagi (muskel og ledd sykdom). Med ”klippekort” til forskjellig hjelp/tjenester. Som f.eks: vasking av klær, støvsuging, masasje, vask av hus, osv :-) Som jeg skal bidra med! Det ble mye lott og løye, men hun ble kjempeglad!
  Mottakeren, altså min mor, ble utrolig takknemlig for å få hjelp, mens for meg var det godt å kunne gi hjelp, til noen som trenger det!

 7. Jørgen Dahl sier:

  Følg med i reklameavisene fra dagligvarekjedene og handle der det er billigst, her er det mye å spare!

 8. Kjersti Haugen sier:

  I disse lavkarbo-tider. For dere som kjøper dyr kokkosolje på helsekosten til nesten 200,- glasset. På innvandrerbutikker får man tak i det til 30-36 kroner for ett glass

 9. Ida Lind sier:

  Sleng inn alle pengene du får til jul inn på BSu konto!
  Så kanskje du rekker å fylle den opp litt ekstra før årsfristen går ut :)
  Ida Lind
  urettferdig(ætt)live.com

 10. Cecilie Fagerheim sier:

  Dette gjelder billig mobilbruk, og alternativ til dyre spesial tlfnr.

  Det lønner seg virkelig å ‘shoppe’ abonnement til mobilen.
  Det er tilbud hele tiden, som gjør at du kan ha et svært lavt forbruk i løpet av året på mobilen, uten å måtte kutte i antall samtaler, sms, data osv. I tillegg til at når man skifter fra en leverandør til en annen, så hender det at din nåværende mobiloperatør gir deg et enda bedre tilbud for å bli hos den operatøren.
  Jeg gjør dette, og i desember skulle jeg bytte igjen (det tar bare to minutter på internett å bytte mobiloperatør, og det koster ikke noe ekstra så lenge du beholder ditt nåværende nummer – noen jeg tror de fleste ønsker). Da fikk jeg tilbud om 3mnd med gratis bruk av samtaler, sms, mms og data (HELT gratis i 3mnd!) Så da ble jeg selvfølgelig hos min nåværende operatør. =)

  Sjekk direkte hos de forskjellige selskapene, da ikke alle goe tilbud kommer like godt fram om man bruker http://www.telepriser.no. Til tider har jeg ingenting å betale pr mnd, noen ganger mellom 30kr og 90kr, og sjeldent opp mot 200kr i forbruk pr mnd. Jeg ringer noe, sender masse sms, og en del data og noe mms. Så de lave utgiftene er bare pga gode tilbud, ikke lite bruk. ;)

  Når det gjelder dyre spesial tlfnr, så finnes det en internett side, som alle kan være med og oppdatere; http://www.tlfnr.com.
  Her finnes vanlige ‘lokale’ tlfnr, istedenfor f.eks 5 siffrede dyre tlfnr, eller dyre 800nr etc. Man søker enten på navnet, eller på det dyre tlfnr man har, for å se om det finnes et alternativt ‘lokalt’ tlfnr som da blir billigere å ringe.
  Man kan også enkelt bidra om man har et ‘lokalt’ tlfnr, og legge dette tilgjengelig for oss andre også. =)

 11. Maimun sier:

  Som alenemor til seks barn er jeg nødt til å spare og tenke på hvor pengene skal gå. Det viktigste er mat og klær til barna. Heldigvis er ikke hele gjengen småunger. Tre av de holder på å bli selvstendige unge voksne,og mer modne som kan hjelpe til mer hjemme.

  En god ting vi gjorde i år som vi sparte mye på var julegaver. I stedet for å kjøpe masse dyre gaver, arrangerte vi et lite juleverksted hjemme der vi lagde alt fra spiselige julegaver til fine ting som julepynt. Det var en hyggelig opplevelse for barna fordi de fikk gitt gaver med en tanke bak. Hjemmelagde gaver er ofte mer verdsatt, og kan vise at man har hatt en god tanke med gaven.

  En ting jeg er stolt av er barna mine sine sparevaner. De er uvanlig glad i spare. Hver mnd. får de en sum penger som skal gå til ting de trenger eller har lyst på. Men de kom på at de kunne legge pengene i en sparekonto og når de virkelig ønsket seg noe skulle de bruke det. Et eksempel er f. eks. forrige vinter kjøpte de en snow racer som de ønsket seg lenge med penger de hadde spart ganske lenge. Så derfor kan foreldre legge av litt penger enten hver mnd. eller et annet regelmessig punkt og etterpå når det kommer opp en dag det er nødvendig at det brukes.
  Veldig gøy og sparsomt!

  Håper dette hjalp:)
  God jul og godt nytt år!

 12. Brit sier:

  Start innkjøpene av neste års julegaver nå i romjulen! Finner sikkert noe til feks bursdager også. Romjulssalgene er perfekte til sånt!

 13. Janne Kari Viken sier:

  ellers kan man spise av d man har i frysen, sitte opp en fast handleliste i uken å hold deg til den, kjøpe litt billigmerke å gjerne kjøpe litt ekstra av en ting viss det er på tilbud! ^^ gode tips eg benytter meg av^^

  jannebabzen@hotmail.com

 14. Janne Kari Viken sier:

  Spart penger på å fylle vaskemaskinen helt opp når eg vasker kler, bruke da mindre strøm og får mindre strømregning^^. ellers er d greit å føle litt med på strømforbruket å sitt seg et mål for kor mye man kan bruke i måneden.. spar strøm der man kan. Kjøp bare ting man har bruk for å se etter tilbud på internett.. kjøp julegaver som du vet blir satt pris på til en billig penge, eks. abbonemang på et blad eller anna.. :) god jul videre

 15. Tm sier:

  For å spare strøm bruker jeg varmeovnen kun dersom det er nødvendig, og har som regel et ullteppe med meg hvor enn jeg går i huset, som jeg kan bre over meg dersom det blir kaldt.

  Isteden for å bruke lyset på badet, har vi gått til investering av et LED-lys som festes i doskålen, som kun lyser når du er innenfor en spesiell radius. Slik slipper jeg å skru på lyset om natta, og bruker ellers dagslys så godt som det er mulig.

 16. per sier:

  “Spar fra lokket” …. det vil si at man må spare å rasjonere ut , f.eks. hele måneden…… det nytter ikke begynne å spare på slutten , om man nesten har brukt opp alt :)

 17. ata sier:

  Da lønner det seg å skrive et litt mer lønnsomt innlegg! :-)

 18. Monica Karin sier:


  Jeg har en hannkatt,jeg kjøper vanlig tørrfor til ham.
  Men synest han bør få noe godt også,så da tar jeg med en liten tur
  med fiskestangen og han får trekt småsei.Den holder seg i kjøleskapet
  i en uke til ti dager…
  Så det er min måte og spare penger på pusen min…

 19. johnny josefsen sier:

  jeg vil vinne!

 20. Jan Arild Gundersen sier:

  3 huskeregler med tips for en god økonomi

  1. Planlegg økonomien din – både forbruk, investeringer og sparing.
  *Forbruk
  – Ikke bruk penger du ikke har – avbetaling er en dyr felle!
  – Planlegg innkjøp og lag handlelister som du holder deg til.
  – Lag en spareplan knyttet til strøm og husholdningsbudsjett – her kan du spare mye!
  – Sjekk ut om det lønner seg å bytte bank, strømleverandør og forsikringsselskap med jevne
  mellomrom – en passiv kunde taper ofte mye!
  * Investeringer
  – Legg en plan for investeringer slik at de ikke blir så store at de knekker økonomiebn din.
  – Gi alltid rom – en buffer – for svingninger i markedet.
  – Skill mellom lønsomme investeringer og “ønske” investeringer. De siste kan i lengden tappe
  økonomien uforsvarlig mye.
  * Sparing
  – Lag ei “ønskeliste” over ting eller opplevelser du/ dere vil ha glede av.
  – Legg av litt penger hver måned til dette formålet.
  – Gled deg over sparingen – og nyt den dagen ønsket opfylles!
  2. Unngå impulskjøp – det kan være fristende, men ødelegger ofte økonomien i lengden.
  3. Tenk langsiktig – de grep du gjør okonomisk i dag vil du senere kunne glede deg over.

 21. Kari- Mette Pedersen sier:

  Hei.
  Vi har to undulater som vi alltid handler til i dyrebutikken i Råde, Østfold. Der er de veldig billig på alt dyreutstyr, for og annet som fuglene trenger..
  Når det gjelder innsparinger på andre områder så har vi billig strømregning etter at vi monterte en varmepumpe i mars. Ser resultatene på regningene fra i fjor kontra i år.
  Ønsker alle en fin romjul og ett godt nytt år :-)

 22. ata sier:

  Alle innlegg som kommer inn innen mandag 2. januar vil være med i konkurransen! :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *