Backpacking – Ryggsekkturist – Utenlands eller i Norge

– Man trenger ikke reise utenlands for å være backpacker. For noen år tilbake – før det ble så billig å reise utenlands – ferierte vi ofte i vårt eget land ved å pakke en ryggsekk med litt klær og toalettsaker + sovepose og stilte oss opp langs veien og haiket oss rundt i Norge og Sverige. Vi rullet ut soveposen på en strand eller et annet egnet sted og sovnet til bølgeskvulp og våknet til deilige morgenlyder fra naturen. Vi tok sjelden med oss telt, vi fant de mest fantastiske steder å sove på der et telt ikke hadde fått plass, men teltene i dag er jo så små og lette og enkle å ta med seg uansett.

– Alle som reiser bør ha en fast pakkeliste med ting man trenger til ulike reiser. Gå gjennom listen før hver tur, og legg til eller trekk fra. Når du kommer hjem fra en tur noterer du ned hva du ikke brukte og/eller det du tror du ikke vil få bruk for ved senere reiser, og notér underveis hva du tror du skal få bruk for ved fremtidige reiser og turer.

– Ved siden av alle nyttige ting man tar med seg på turer der bagasjen skal være minst og lettest mulig så ta alltid med en sarong, mann eller dame, en sarong kan brukes som teppe, sjal, liggeunderlag, hodeplagg (både mot kulde og varme), sjal, skjerf, håndkle, hodepute, skjørt o.a. – og ekstra kjekt å ha med på dagsturer der man besøker templer og annet og trenger å dekke til naken hud.

– Rull klærne, det tar mindre plass og det blir lettere å få plass til flere klesplagg og ting i bagasjen. Husk å fylle i alle hulrom, rull sokker inn i skoene osv.

– Hodelykt. Supert om strømmen går i de siviliserte strøk og uunværlig om man overnatter i bushen.

– Reiserøykvarsler. Tar liten plass men kan være livsviktig!

– Alle har vi ulike behov på reise og det er lett å finne tips til smarte dingser som tar liten plass, så sjekk hva ulike butikker selger, og husk at om du glemmer å pakke noe så er det enkelt å kjøpe det meste underveis. Det viktigste på en ryggsekkferie er at du trives med sekken din! Bruk god tid på å finne den som passer deg best.

– Og husk! Du trenger ikke ha med deg mer på lange, enn du har med deg på korte turer! Enten du skal være borte i to uker eller to år – innholdet i sekken er omtrent det samme!

Her er linker til noen nettsider om backpacking – de er mest ment for de som drar utenlands men også mange tips for de som vil være ryggsekkturist i eget land!

backpacker.no/

ryggsekkturisten.com

Aldri for sent å bli packpacker!

Kom gjerne med tips om flere sider med norsk tekst og/eller om packpacking i Norge/Skandinavia!

ce Klokkestrenger og Puter  21.juli 2013 126

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *