En tidlig septembermorgen…

Målet med siden var å skrive noe nyttig her hver dag. Målet var oppnåelig – det er mye man kan skrive og gjøre for sin og andres privatøkonomi. Etter å ha sett hvordan mange sliter og hvor lite som skal til for å få økonomien inn på rett spor var målet å starte en nettside som kunne være nyttig for å gi det ekstra puffet til noen som ønsker å bli mer økonomisk og for å dele tips og råd for de som allerede er inne på rett spor men som ønsker å gjøre mer.

Så skjer det noe som setter det meste andre til siden. De siste ukers og måneders hendelser har dessverre tatt både tid og krefter og kostet både helse og penger. Andres rot og uærlighet ødelegger for det man har bygget opp over flere år. Ens egen snillhet og ærlighet blir grovt utnyttet og det er vanskelig å forstå hvordan sånne mennesker i det hele tatt kan fortsette å gå med hodet høyt hevet og se andre inn i øynene etter å ha lurt andre på denne måten!

Uredelighet og skamløshet har nådd høyder ukjent for mange av oss – men man skjønner etterhvert hvorfor advokater og andre lovutøvende organ stadig har noe å gjøre!

Er det riktig at det onde vinner og det gode taper? Nei, det vil aldri bli hverken riktig, rettferdig eller godt. Selv om det tar litt lengre tid å få det man har til gode når man er snill og redelig så er det den rette veien å gå, og den eneste om man ønsker å unngå livsvarig paranoia. Innbilt eller ekte!

Man skal være tro og ærlig mot seg selv og andre. Det er noe av det vi lærer som barn, men det ser ut som om noen glemmer dette underveis til voksenlivet Det er til tider tøft og vanskelig å fortsette med gode gjerninger når man stadig får seg en på trynet, men en dag vil du takke for at du valgte den godes side. Du har fred i hjerte og din samvittighet er ren, du kan se alle inn i øynene og si at du gjorde ditt beste og ditt regnskap står i pluss.

De som lever med Grådighet, Griskhet og Uærlighet som sine beste venner er sjelløse mennesker som på dødens dag vil trygle om å få leve videre for å slippe unna det uunngåelige siste regnskapet!

Disse tankene er store og viktige for oss voksne, og tenk på hva vi lærer de som vokser opp i dag, Allerede som tidlig unge ser de at griskhet og egoisme er den raske veien til fortjeneste, “Greed is Good” “Greed Works”. “Gordon Gekko” hadde neppe noen aning om at dette skulle bli noe man allerede lærer som barn og ung noen tiår senere…

Sørg for å lære den oppvoksende slekt de viktige tingene, og gå selv foran som et godt eksempel!

Si til deg selv hver morgen: “Ny dag – Nye muligheter!” Uansett hva du gjorde feil i går har du i dag en sjanse til å gjøre det godt igjen!

Sitat: “Du kan ikke leke med dyret i deg selv uten å bli helt dyr, leke med løgnen uten å forspille din rett til sannhet, leke med grusomheten uten å tape sansenes friskhet. Den som vil holde sin hage ren, reserverer ikke rom for ugress.” ~Dag Hammarskjöld~

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *