Flere bidrag til konkurransen “Hvordan feire stort med lite penger”!

Fra Evelinn V.:
Spleisefestl, hvor alle har med mat. På denne måten slipper man matmessig billig unna. Til pynt kan man bruke f.eks. blomster, blader og greiner fra naturen selv. Steiner som man skriver navn på. Skjell. Kommer an på hva man skal feire eller hva slags fest man skal ha.
F.eks. om man skal ha nyttårsfest kunne man bruke gavebåndet fra oppakkete julegaver, og pynte med disse. Man kunne brukt aliminiumsfolie til å lage lys-fat.
Merete S.:
Her i huset er alle gavene til bursdager og jul, kjøpt på salg:) Det er helt utrulig hvor masse man sparer på det!!

Vi giftet oss i september, og i den anledningen fikk vi mange gavekort fra forskjellige butikker. De har vi spart til nå, og får faktisk dobbelt opp med tanke på salget:)

Vi lager all maten fra grunnen av og får masse mer for mindre penger!

Vi handler bestandig stort på REMA, og ser alltig på hva som er ukas tilbud!

 

Fra Silje N.:
Hvis jeg skulle laget en fest billigst mulig, ville jeg hatt et åpent tema der man kan gjøre masse forskjellig – sommer og sol! Jeg ville invitert venner over på grillfest. Her kan gjestene gå i hva de vil, og kostnadene blir ikke stort annet enn til mat og eventuelt dekorasjoner og invitasjoner.

Underholdningen kunne man laget selv, f.eks ved å lage en quiz-oppgave, drikke-spill, ha musikk til dansing osv. Dekoreringen trenger ikke være stor, men det er ihvertfall viktig å ha et type telt eller noe annet som kan gi gjestene skygge fra den varme sommersolen. Jeg ville pyntet bordene med fargerike skåler og kanskje ting som steiner og blomster – dekor til bord generelt! På nille kan man få kjøpt billige sommerfugler som også er mulig og henge opp for å skape en ekstra koselig sommerfølelse. Stearinlys er også alltid koselig, og disse ville jeg satt rundt omkring om festen varer til det begynner å mørkne.

Grilling faller alltid i smak hos de fleste på sommeren. Kjøtt og kylling kan grilles og serveres med salat, grillsmør med smaker, godt drikke, frukt, andre små retter ved siden av osv. På invitasjonene som kan sendes ut på mail (billigere og enkelere!), kan det stå at jeg ønsker at alle har med seg en eller to småretter/noe man kan tygge på til festen. Jeg tror de fleste ville dratt hjem igjen med en god sommerfølelse etterpå!

 

Fra Kenneth W.:
La oss ta f.eks nyttårsaften. Si du vet om et par andre venner/vennepar som også sliter litt med lommeboken. Snakk med dem, og feir sammen. Du får den hyggelige kosen og dere kan spleise på beløpet. På denne måten kan man også kjøpe større mengder mat, og betale mindre for maten. Du har også flere andre tilbud også som er mye mer fornuftig når man spleiser sammen med noen. På denne måten får du en hyggelig stund og det blir billigere for deg.

Ønsker du der i mot å ikke feire sammen med så mange så kan du fortsatt gjøre noe lignende. Ofte kvier mange seg til sånt, men det er mange fler der ute som sliter økonomisk i julen og heller kunne ønske et forslag som dette. Ta motet til deg og spør om dere heller skal handle sammen. Pass på at dere holder dere til rene tilbud som dere kan dele opp brodelig. Pass på at alt blir riktig, dere alle skal ha det dere har betalt for. For en ting som er viktig i disse tider er å holde motet og humøret oppe. Med godt humør så blir turen mye mer humørfylt. Og hvem vet, kanskje kan det lønne seg i senere tider også. Stor handle sammen med folk kan ofte lønne seg, da man henter ut mye bedre tilbud!

 

Fra Monica:

Jeg ville kanskje satset på at mange, en grend, slekt, familie eller venner hadde spleiset på å leie en rimelig bygdehus eller lignende, der alle kunne tatt med noe lite å bite i eller/og drikke på f.eks noe som de selv er glad i, eller om dei kanskje kommer fra en annent sted kunne de tatt med noe tradisjonelt. Så hadde alle delt på godene og fått smakt litt på favorittene til de andre, kanskje hadde det til og med lært noe nytt om dei andre der. Dette er jo også noe du kan gjøre mer ut av, en kan reise på lommelykt tur, eller planlegge å feire nyttårsaften ute i skog og mark med gode klær, bål, venner, noe lite å spise og drikke på, morsome leker på ski, akekonkurranser og nyte det vakre synet av alle rakkettene, vakkert. Det er noe jeg selv kunne tenkt meg å gjort!
Billig, minnerikt, spesielt men også fantastisk opplevelse!

 

Fra Margrethe K. J.:
Spleisefest, dvs. alle tar med litt mat eller tilbehør hver. Det er minst like koselig som at verten står for all maten. Man kan til og med gi hverandre komplimenter for de forskjellige rettene, og komplimenter er alltid hyggelig å få :)

 

Fra Aleksander S.:
Bare dra på fest, holdt aldri en fest selv! Vær sjenert og kul så feirer folk deg!! Da er det helt gratis!

Hehe – mange måter å skape fest på! Fortsett å sende inn, siste innsendingsfrist 28. desember!

 

Det finnes så mange fester vi har lyst til å lage: Julebord. Førjulsfest. Romjulsfest. Nyttårsfest. Damefest. Mannefest. Førfest. Etterfest. Barneselskap. Ungdomsparty. Voksengøy. Jentekveld. Guttekveld. Kjærestekveld. Valentinsmiddag. Bryllup. Navnefest. Sommerfest. Høstfest. Sommerparty. Eksamensfest. Utefest, Innefest. Aktivitetsfest. Passivfest. Filmkveld. Quizkveld. Spillkveld. Bursdagsfest. Gourmedkveld. Dugnadsfest. Slektstreff. Pysjparty. Eller andre fester som frister!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *