Garasjesalg

Vår og høst er det sesong for opprydding i hus og hage – og det er sesong for loppemarkeder – men hvorfor ikke arrangere ditt eget private marked?

I USA har “Yard Sale” vært et kjent begrep i mange år, i Norge har det blitt til “Garasjesalg” eller “Hagesalg” selv om man hverken selger garasjer eller hager…

Men navnet skjemmer ingen. “Garasjesalg”- begrepet blir stadig mer brukt og stadig mer vanlig og her er noen tips om du vil arrangere ditt eget, alene eller sammen med venner eller naboer.

– Velg en dato, en dag eller en helg som ikke krasjer for mye med andre høytidsdager. Mange er bortreist og andre er i “feriemodus” og ikke i “kjøpemodus”.

– Man kan også legge garasjesalget over (kvelden i) en hel uke om man har lokaler eller lokaliteter til det.

– Bor du sentralt eller i nærheten av en trafikkåre som har moderat fartsgrense og du har god plass til parkering av biler så er det enkelt å holde ditt eget garasjesalg – om ikke så kanskje du kan lage felles garasjesalg sammen med en venn eller slektning som har et mer egnet sted. Men ingenting er umulig, og er du flink til å reklamere på forhånd er det uansett stor sjans for suksess!

– Sørg for god annonsering god tid i forveien. På www.loppemarked.info kan du som privatperson annonsere gratis – og i tillegg setter du opp lapper eller plakater med nøyaktig stedsbeskrivelse og tidspunkt. En notis i lokalavisen kan også ofte lønne seg.

– Når du først har bestemt deg for å ha et garasjesalg og har funnet fram det du vil selge, så benytt også muligheten for å gå gjennom alle boder, skap, loft, kjeller, uthus osv. da det ofte dukker opp flere ting du plutselig ser du ikke trenger lenger, men som har vært for fint for søpla. På denne måten får du også ryddet opp flere steder!

– Når du har funnet fram alt du vil selge så gå igjennom alt og bestem deg for en pris du ønsker for varene. “Garasjesalgpriser” ligger som regel under “bruktannonsepriser” men over “loppemarkedpriser”. Merk gjerne alt med priser, vi nordmenn har lett for å heller gå fra stedet enn å spørre etter hva noe koster.

– Vær også forberedt på pruting og hvordan du vil forholde deg til det. Øv deg litt på forhånd og bestem deg for hva du vil si. At man gir avslag på prisen om man kjøper flere ting på én gang er det mest vanlige.

– Lag gjerne “forundringsposer” om du har mange småting innen det samme og merk posene for hvem de passer til.

– Gruppér lignende ting på felles bord, eller gruppér ting etter pris. “10-kroners bord” eller “én for 10,- og ti for 50,- for eksempel.

– Lag også et “gratis-bord” eller kurv der du legger ting som du vil gi bort.

– Har du barn kan du oppfordre de til å ha sin egen salgsbod. Hjelp de til å prise tingene. Da det som regel er barn som kommer for å kjøpe fra det bordet så må det også være “barnevennlige” priser.

– Vær realistisk når det gjelder å prise tingene. Ser du underveis at du har priset ting for høyt så er det lov å prise det ned eller lage en plakat med “Ta tre betal for to” for eksempel!

– Sjekk at alt det du selger er rent og helt! Har du ting du vil selge som har en eller annen feil så gjør oppmerksom på det! Mange kan reparere ting selv – men ingen vil kjøpe ødelagte uten å vite om det på forhånd!

– Sørg for å ha nok vekslepenger! Dette er veldig viktig da mange kommer med store sedler for å kjøpe noen småting og når du ikke kan veksle så blir det heller ikke noe salg! Spar opp mynter i uker eller måneder i forveien, så slipper du å kjøpe veksel i bank. (Sørg også for nok bæreposer til kundene).

– Et godt trekkplaster er også salg av noe å spise og drikke! Har du tilgang til strøm der du skal stå å selge så er valgmulighetene store for både varme og kalde drikker og varm og kald mat. Har du ikke strøm så bruk fantasien! Pris heller ikke mat å drikke for høyt – legg prisen litt over selvkost. Kaffe eller annet kan du jo også spandere gratis på dine potensielle kunder!

– Dagen for garasjesalget setter du opp de store plakatene (som du har laget i god tid i forveien) i veikryss osv slik at kundene finner fram til deg! Skriv kun “Garasjesalg” med store og tydelige bokstaver og pil i riktig retning på hver plakat. De som kjører har bare noen sekunder å lese den på før de er forbi. Husk å markere med en plakat at “her er det!” når de er framme slik at de vet hvor de skal stoppe!

– Til slutt: Husk å være blid og imøtekommende mot alle uansett om de kjøper noe eller ikke!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *