GERILJAGAVING!

Da er årstiden her der vi bruker penger vi ikke har, til å kjøpe ting ingen har bruk for, for å imponere mennesker som har alt for mye fra før!

Det samme fra år til år – bare med en høyere og høyere prislapp, og mengden gaver øker også fra år til år, for hvordan skal vi ellers få vist hvor snille og gavmilde vi er ovenfor andre?

Jesus har bursdag – så vi må jo bruke tusenvis på juggel og fjas for å feire det! Ehhh…

Mange er det som bruker mer og mer penger for å kjøpe lykken – uten å lykkes virker det som…?

Hvorfor må vi gi kommersielle gaver til våre kjære og nære, og mindre nære,  som bevis på vår kjærlighet og omtanke? Kan vi ikke bare snakke sammen eller gjøre noe for hverandre for å vise våre følelser i stedet? Og hva er linken mellom kjøpegalskapen ukene før jul og Jesus?

Hvorfor ikke heller benytte årstiden til å glede en ukjent venn? Kanskje glede noen som virkelig trenger noe eller bare en liten hyggelig hilsen til en som ikke er helt forvent?

I tillegg til å gi de store og viktige, og ofte livsviktige, bidragene til Frelsesarmeen, frivillige organisasjoner og privatmennesker som står på for å hjelpe andre med mat, klær og bolig har vi også lyst til å skape en ny liten “gaverulling” – helt uten å være bundet av sted, tid, økonomi, årstid, tro, baktanker, familie eller antall venner på facebook…

For hvor mange av gavene vi gir hverandre er til nytte eller virkelig glede? De fleste forventer seg større og flottere gaver for hvert år som går, og gavene blir sammenlignet i pris og det blir om å gjøre å få det dyreste og om å få flest mulig gaver og det er viktig at man etterpå kan skryte til alle om hva og hvor mye man fikk og hva man kjøpte og ga tilbake!

Blir dere ikke lei?

 

Har dere ikke bare noen ganger lyst til å drite i alle de som forventer og forventer og forventer? Har dere ikke noen ganger lyst til å starte med litt GERILJAGAVING i stedet? Små og uventede gaveoverrekkelser til mennesker som slettes ikke forventer så mye?

Hva med å pakke inn sokker å gi til en uteligger? Hva med å dele dine nybakte boller med noen på plata? Hva med å spandere kaffe på en dovakt? Hva med en liten gave til en sliten pendler?

GERILJAGAVING skal ikke koste så mye, det kan gjerne være helt gratis – for med geriljagaving er det gleden og overraskelsen som verdsettes og ikke at gaven kostet mest mulig i kroner og dollar og euro! :-)

Vi har alle noe vi kan avse og dele med andre. Om vi velger å lage noe selv, dele av vår overflod, gjøre en tjeneste eller gi noe videre vi selv har fått så kan vi alle bidra til å lyse opp andres liv!

Se også opp for små gaver som ligger helt alene og bare venter på deg der ute – for vi vil med dette starte med GERILJGAVING – og så får vi håpe at flere gjerne vil delta!

Pay it Forward & del med andre av din overflod! Anonymt, eller mindre anonymt – del med andre!

Vi legger ut noen GG-overraskelser i Oslo-området i desember, har dere funnet noen GG-overraskelser fra oss? Skriv og fortell!

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Melding’ type=’textarea’/][/contact-form]

 

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med . Bokmerk permalenken.

En kommentar til GERILJAGAVING!

 1. Veldig bra idé. En annen utfordring jeg fikk i år var denne – som er helt i samsvar med dine tanker:
  Sunnivas Store Juleutfordring! 
  Jeg er et tussete, tullete julemenneske, og det er ingen tvil om at
  det er skikkelig koselig å gi gaver til folk. Men du synes kanskje, som
  jeg, at det blir stadig vanskeligere å finne gode gaver? Folk har jo
  stort sett det man trenger, liksom. Og så var det dette med den travle
  hverdagen da, som gjør at man litt for ofte ender opp med dustete
  panikkgaver som sikkert ender opp nederst i en skuff hos den stakkars
  mottakeren. Er slikt egentlig økologisk forsvarlig? Ærlig jabba? Nei.
   
  Derfor har jeg satt opp en utfordring for meg selv i år. Årets
  julegaver skal – så langt det er mulig – oppfylle ett eller flere av
  følgende kriterier:
   
  1 – Gjenbruk (bruktbutikker/loppemarked/ting man allerede eier)
  2 – Hjemmelaget (redesign, design, håndverk, mat & snop)
  3 – Forgjengelig (ting som kan brukes/spises)
   
  Tar du utfordringen? ;)

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *