Gratis eller billige sommeraktiviteter

– Telttur i skogen eller på stranda.
– Sykkeltur med teltovernatting.
– Natursti for å lære om planter. Lån bøker på biblioteket om man ikke har egne bøker. Prøv å finne flest mulig spiselige planter.
– Dyrk grønnsaker. Hage eller ikke, alle har plass til noe!
– Grilltur på stranda eller i fjellet. Ta med grill og piknik-kurv. Samle furukongler og bruk på grillen så sparer du utgifter til kull.
– Kanotur. Mange kommuner leier ut kanoer gratis eller for en billig penge.
– Fisk og grill din egen middag.
– Kyststivandring.
– Spør en venn med hytte om å låne den en uke mot å beise den eller gjøre annet vedlikehold.
– Bor du i en by så er det mange museer etc. som har gratis adgang en eller flere dager i uken.
– Arrangér en flashmob.
– Strikker du? Ta med deg noen strikkevenner og gå på geriljastrikking.
– Ta en bakedag eller en matlagingsdag. Finn fram og gjør klar masse oppskrifter og sjekk at du har alle ingredienser. Har du fryser så kan du lage større porsjoner som jo sparer deg for arbeid senere.
– Brettspill-turnering. Finn fram alle brettspill og andre spill du eller andre i familien eier og ta en spillturnering. Sett de klare på et stort bord eller lignende, så spiller alle alle spillene og poeng og resultater noteres underveis.
– Prøv en ny hobby. Mange flotte hobbybøker kan lånes på biblioteket.
– Sy om klær eller bare noe etter fantasien. De fleste har noen klær eller stoffer som fritt kan brukes. Bøker om dette kan også lånes på biblioteket! Har du ikke egen symaskin så kanskje du kan låne, eller så kan man også sy for hånd.
– Lag noe av trolldeig eller lag noe av det du finner gratis i naturen eller i fjæra. (Biblioteket har mange fine bøker osv…)
– Avtal med noen du kjenner om å komme på besøk og etterpå overnatte i hagen eller på verandaen deres. Alle har ikke plass til overnattingsgjester inne, men alle synes det er koselig med besøk som man også våkner opp sammen med dagen etter!
– Lær deg noen nye sommerleker og/eller gjenoppfrisk de lekene du selv lekte da du var liten. “Tampen brenner”, “Boksen går”, “Høl i hatten” Kaste på stikka osv.
– Klatring på enkle – ufarlige – steder eller prøv buldring. (= klatring uten tau på store steiner.)
– Vannlek i hagen. Ved mangel av basseng finn i stedet fram alt du har av baljer og andre ting med litt størrelse på og la alle gjøre hva de vil med og i vannet. Kan kombineres med vask av leker, hagemøbler eller annet. Utrolig deilig på varme sommerdager.
– Lag en gatefest.
– Har du barn så kombiner rydding i garderoben med utkledningslek.
– Rydd på loftet. Mange skatter kan være gjemt der oppe!
– Rydding i garasjen med mer. kan samtidig aktivisere barn da det finnes mye der som er spennende å holde på med. (Gjem bort de farlige tingene om barna er små).
– Rydd i bokhyllen eller andre steder – kanskje du finner noe du kan selge!
– Frisbee, sandvolleyball, kurvball med mer – lag en minikamp eller miniturnering.
– Hopp tau, hopp strikk, klatre i trærne, sov i telt i din egen hage.
– Oppdagelsesferd i nabolaget – men i gater du sjelden eller aldri går. Masse fine hager å beundre og ideer å ta med hjem! (Du blir også ofte kjent med nye mennesker på denne måten.)
– Gå på biblioteket og kikk i bøker og få flere ideer! (Og legg igjen en kommentar om det under her!)

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Gratis eller billige sommeraktiviteter

  1. Aud-Christine Moen sier:

    Jeg har gjennom mange år samlet opp alt for mye hobby materialer, og syntes det er for galt å kaste ting som er brukbart. Så jeg har flere ganger gjennomført reste hobby dag for en liten gjeng unger. Setter da fram alt mulig rart av rester (stoff, papir, klistermerker osv) og lar de styre i vei etter fantasien =) Full konsentrasjon i mange timer da og stor skaper glede =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *