Huskeliste & Sparetips før du drar på ferie!


– Betal regninger før du drar på ferie slik at du unngår purregebyr.
– Om du reiser utenlands så send en liten mail eller sms til de som ofte ringer og gi beskjed om at de venter med å ringe deg til du kommer hjem igjen da det ofte er du som må betale for samtalene du mottar i utlandet.
– Slå av all strøm, trekk ut kontakter, men la gjerne ett lyspunkt eller to stå på da det ser ut som om det er noen hjemme, og de kan avverge innbrudd. Bruk gjerne en tidsbryter i kontaktene om du har dette.
– Skru igjen hovedkranen.
– Sjekk kjøleskap og se om det er noe mat som ikke holder seg mens dere er borte, og putt det i fryseren om det er egnet for det. Det meste av mat kan fryses, meieriprodukter (melk, rømme, fløte) er fint i vafler og annen matlaging etter opptining. Ost kan raspes før frysing. Kjøttpålegg kan fryses, Grønnsaker kan forvelles og fryses osv.
– Avtal at postkassen tømmes av naboer eller andre, eller gå til www.posten.no og be om feriestopp i utdelingen av post til deg.
– Sjekk at ingen dyre ting står utendørs eller usikret.
– Sørg for at pass og kredittkort er gyldige i det landet du reiser.
– Sørg for at reiseforsikringen er i orden.
– Bestill et europeisk helsetrygdekort (E111) som du tar med deg om du drar ut i Europa. Det er gratis og bestilles på www.nav.no sin side.
– Ta kopi av alle reisedokumenter og send det til din egen mailadresse slik at du har tilgang til de om du skulle miste ditt pass eller annet underveis på reisen.
– Uansett hvordan dere reiser så lag dere niste for det første døgnet. Frys ned halvfulle vannflasker slik at dere alltid har kaldt drikke, og prøv å ta med noe ekstra næringsrikt (proteinrikt) til alle som reiser slik at sult og/eller høyt sukkerinnhold ikke ødelegger den første feriedagen.
– Husk å lukke alle vinduer, vanne plantene & ta ut søpla før du reiser! God tur!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *