Hvor mange tusen ungdommer må ofres?

Hvert år dropper titusenvis av ungdommer ut av videregående.

Hvorfor?

Menneskets hjerne har utviklet seg over flere titalls millioner år (fra overlevende pattedyr etter siste istid). Vi har overlevd og utviklet oss takket være våre praktiske kunnskaper og egenskaper – og ikke fordi vi har kunnet bokstaver og tall.

Først i de siste 50-100 årene har teoretiske kunnskaper blitt et nødvendig “onde”.

Hvorfor forventer vi at alle våre ungdommer plutselig skal ha evner og ønsker om å bruke tiden på det skrevne ord?

Kroppen vår er skapt til å brukes. Ikke til å sitte foran et skrivebord 8-12 timer per dag.

Hjernen vår er skapt for å finne løsninger. Ikke skapt for å sitte i timesvis for å lese om hva andre mener eller tror de har funnet ut.

La de som ønsker det sitte på en skole og lære det de ønsker – men ikke press alle inn i denne snevre verden av teori!

La de som har muskler og hjerne og evner og kreativitet og andre verdifulle egenskaper slippe til!

Bruk like mye penger på disse ungdommenes praktiske evner som dere bruker på å de med teoretiske evner.

Ett år på videregående eller høyere utdannels koster den norske stat (skattebetalerne) opptil 200 000,- kroner per ÅR – per PERSON!

Kan dere vær så snill å bruke like mye på alle landets ungdommer?

1-2 år i opplæring eller reell praksis i bedrift er billigere for staten enn å sende unge voksne ut i mange års teoretisk utdanning der kanskje 90 % av det de lærer aldri kommer til nytte!

Når skal dere våkne opp og se hvor mye skade dere gjør?

Reform 94 og alt det som gjør at dere skviser ut de som har medfødte evner til utvikling, oppfinnelser, løsninger, kreativitet, nyskapning og det vi mennesker har av egne arvede evner og anlegg!

Flere titalls tusen ungdommer hvert år fratas muligheten til en fremtid.

Når skal dere våkne?

Ingen å miste

Hernes har mange ungdommer på samvittigheten…

En av tre

Slutter skolen

Dropper ut

Galskapen starter allerede i grunnskolen

Hvor havner ungdom som slutter skolen i ung alder?

Siste skanse

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Hvor mange tusen ungdommer må ofres?

 1. præææææææ sier:

  teori og andres teorier har vært viktig i mye mer en 200år sorry ass men kunnskap er viktig det kommer vi ikke bort i fra.. og alle burde få kunnskap om mer enn bare hva de skal gjøre senere, et demokrati funker ikke uten en opplyst befolkning.

  men ja skole systemet har problemer, droppa selv ut av skolen, er tilbake nå.
  og nå går det bra siden jeg har vokst opp, tror vel egentlig problemet her er at om du ikke vil lære så lærer du ikke, hva som forårsaker at du ikke vil lære kan være så mye: for mye energi til sitte stille, problemer hjemme, kan fortsette lenge mye som spiller inn.. men får noen vil det nok lønne seg om skole systemet lar de først få praktiske evner og så senere utvikle teoretisk kompetanse, jeg mener alle burde lære, men tror ikke alle barn nødvendigvis er kapable til det og da burde de få praktisk læring og så senere få et skole tilbud..

  de som dropper ut får jo ikke noe tilbud om og ta det opp igjen vis det går noen år, da må du betale 100,000+ til en privat skole. så får samfunnets del vri litt på det la noen ha teori først og la andre ha mer praktisk lære først så kan dem heller få tilbud om teoretisk lære senere siden det er viktig.

 2. Håkon Tjeldnes sier:

  Er sterkt enig med deg i mye. Men sant det han over sier, vi er spesialiserte for å forstå hva andre tenker(Altså teoretisk virkelighet.) Dette er f.eks grunnen til at religion eksisterer. (Vi kan se for oss noe som ikke eksisterer, f.eks gud.)

  Men sterke teoretiske menesker er de som forandrer verden, vil jeg si.

  Men synes vi kunne hatt litt mer variert skole, der de som ikke er gode teoretisk får mer pratktisk arbeid enn man har idag. Vet du om noen organisasjoner som sloss for en mer praktisk skole?

 3. Lars sier:

  Det er ikke helt riktig. Vi har overlevd fordi vi har evnen til å formidle kunnskap gjennom språk. Teoretiske kunnskaper har drevet samfunnet frem tiden mennesket oppdaget ilden. Det aller meste du lærer på skolen er grunnleggende nødvendig forkunnskap for å kunne finne løsninger. Eksempelvis har du kommet frem til “løsningen” i denne bloggen kun fordi du allerede innehar kunnskap om menneskelig evolusjon, som du har fått fra skolen.

  Men jeg skal si meg fullstendig enig i at å sitte i et klasserom helt stille 8 timer hver dag ikke er det vi er lagd for, spesielt ikke de av oss med Y-kromosom!

 4. Ingrid sier:

  *untatt 1 klokketime gym i uka

 5. Ingrid sier:

  Helt enig, skolen er blitt for mye teoretisk. Selv er jeg en av dem som gjør det ganske godt på skolen, men en blir fort lei og fordi så mye skal pugges går en stor del av det rett ut igjen etter prøven. Etter sju sittende skoletimer(untatt 1 kolkketime gym) er det rett hjem og sitte med lekser. For mye sitting rett og slett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *