Hvor mye klarer du å spare i løpet av et helt år? Hvor mye i løpet av en måned?

Mange lever fra lønning til lønning. Barnefamilier og enslige kan ofte ha en stram økonomi med lite rom for sparing. Pengene strekker aldri til og de siste dagene før ny lønning må man leve på smuler fra matskapet og drøye bilens siste dråpe drivstoff lengst mulig…

Men kanskje kan du spare LITT? Kan du avse én krone? Hva med to kroner, ti kroner eller kanskje så mye som trettién kroner? Klarer du å spare mellom én og trettién kroner hver dag i et helt år?

Om dette høres overkommelig ut kan du etter tolv måneder sitte med nesten 6000,- kroner på sparekontoen din. (Litt rask hoderegning ga summen 5767,- men ikke sikkert det helt stemmer på krona).

Man kan begynne å spare hvilken måned man vil, starte den første og så fortsette hver dag helt til den siste dagen i måneden. I januar og måneder med trettién dager, blir det nesten 500,- kroner, i februar blir det 435,- kroner, og i måneder med tretti dager blir det 466,- kroner, og så videre ettersom hvor mange dager det er i måneden.

Har man råd til å spare mer enn dette kan man for eksempel den siste dagen i måneden føye på en ekstra null bak siste tallet, eller man kan spare ti ganger så mye hver gang dagens tall slutter på en null!

Har man barn kan man oppfordre de til å spare like mange dager per måned som de er år. Da vil en fem-åring spare femten kroner per måned (fra 1. til 5. hver måned) noe som vil gi 180,- kroner spart etter ett år, og en ti-åring sparer da femtifem kroner per måned (fra 1. til 10. hver måned) noe som etter ett år vil gi 660,- kroner på sparekonto eller sparegrisen!

Høres det innviklet ut? Med en kalender som du eventuelt kan notere på så går det raskt og greit! I starten trenger du noen ekstra mynter sånn at du kommer i gang, etterhvert kan du veksle med det som ligger i sparekassa ettersom “haugen” vokser!

Om barna (eller de voksne også) kan få hver sin års-kalender kan de notere ettersom de sparer! Fin måte for alle å trene hoderegning er det også! :-)

Sparetanken! 004

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med . Bokmerk permalenken.