Kjerringtips

Kaffe lager godlukt i kjøleskapet.
Baking soda til rengjøring.
Tørketrommelpapir i en pose sammen med bøker som lukter vondt.

Husdyrulykker på teppe og gulv – vask først bort det verste møkket, hell så over bakepulver og spray på eddik. La dette ligge i en time og vask det så bort med vann og mild såpe.

Desinfiserende urtevask – i tillegg til litt salmiakk eller zalo i bøtten tar du en eller to håndfuller med blader og stilker av rosmarin, salvie, einer eller lavendel og trekker det i 10 – 15 minutter i 2 kopper kokt vann, evt. lar det koke om du bruker seige einerkvister og bar. Dette kan brukes til å vaske kjøkkenet eller badet. I tillegg til at det er desinfiserende lukter det også kjempefriskt.

Blanding av zalo og salmiakk er fint å vaske vinduer, fliser og lignende med.

Maur – spray eddik på sporene der maurene kommer inn i huset ditt, og ha kvister av poleimynte eller reinfann i kjøkkenskapene.

Småfluer kan “fanges” med sukkervann med zalo i. Sett små glass ved siden av blomstene som har fluer.

Småfluer/blomsterfluer liker heller ikke hvitløk. Sett en fedd eller flere ned i jorden, og du får også etterhvert friske hvitløksskudd som smaker kjempedeilig.

Bruk eddik til “desinfisering” av f.eks. hundenes matskåler. Bruk eddikvann til å vaske av kjøkkenbenken og skjærefjøler etter matlaging, og til å helle nedi avløp hvis det lukter.

Gummihansker mot kattehår.

Legg det hvite tøyet i vann tilsatt bakepulver en time før du hiver det i maskinen! En spiseskje til en maskin.

Har du kjøpt bruktbil som det har blitt røykt i, kan du ha en boks med eddik og vann i bilen. Når du går ut, tar du av lokket og lar det trekke.

Tilsvarende kan du ha en boks med potetmel som kan trekke til seg fuktighet i bilen. Ha lokk på denne boksen også, så slipper du søl hvis den bikker når du kjører. Når det er sesong for å tråkke inn i bilen med våte sko og gulvet ofte bli vått vil potetmelet hindre fukt/dugg.

Tørk av bladene på planter med bananskall eller vask de lett med våt klut slik at støv og annen skitt ikke tar livet av de.

Mot malingslukt i rommet: Legg et par biter rå løk i kaldt vann og la stå noen timer. Da forsvinner mye av malingslukta.

Vond lukt i kjøleskapet eller på et lite rom? Etter du har traktet seg kaffe, legg filteret med gruten i en kopp/bolle og legg det i kjøleskapet/rommet over natten. Det fjerner all vond lukt. Man kan også sette inn en liten skål med tørr ubrukt kaffe.

Gulvteppe og husdyr i samme hus? Fyll en sprayflaske med vann og litt litt tøymykner (f.eks i forhold 5:1) og spray teppet før du støvsuger.

Putt noen biter fersk ingefær i vannet når du koker fisk, så lukter det ikke så mye.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *