Diskusjonsforum

Har dere noe dere vil lufte eller vil spørre andre lesere om hjelp til eller har dere tips å komme med så kan dere diskutere og dele her!

6 kommentarer til Diskusjonsforum

 1. espen sier:

  Det går ikke ann å få lån hvis man har anmerkingn den må betales og slettes , hvis du derimot har en sak på gang og lager en avtale med kreditoren så sender dem den ikke til inkasso. mitt råd: ta kontakt med kreditorene for en betalingordning så ordner det seg før det er for sent eller betal med engang,

  De som går i luksufellen desverre er ikke noe annet enn dems egen feil , jeg har lån mill og har 2 kredittkort fra http://www.card24.no , jeg klarer fint å betale alt til tide , så igjen slår jeg beina på eksperter som for betalt for skrive en negative og positive artikler.

  Kredittkort er forbrukerns beste venn har et norwegian kort som jeg bruker til å reise med nå har tjent så mye på den at jeg kan reise tur retur til barcelona.

  TAKK WWW:CARD.NO

 2. svein sier:

  er ferdig om 2mnd med nedbetaling av inkassosaker., å annen gjelg. når er jeg kredittverdt?

 3. ata sier:

  Hei!

  Ulike banker, ulike løsninger og “smidighet”. Bankens kjennskap til kunden kan nok også spille inn. (For eksempel hvor lenge kundeforholdet har vart, om det er en lokalbank eller en storbank med mer). Takst og eierforhold på bolig og andre verdier osv. Vil anbefale deg å ta kontakt med kommunen og be om time til økonomisk rådgivning. Dette er et gratis tilbud alle kommuner tilbyr sine innbyggere. Du skrev ikke hvor du bor, hører du til en større kommune eller by har de én eller flere ansatte som jobber med dette på heltid, i mindre kommuner kan de ha deltidsansatte – men alle kommuner skal kunne tilby gratis økonomisk rådgivningstjeneste som innebærer blant annet rådgivning, informasjon, bistand med mer.

  Ata

 4. kjell sier:

  lurer på en ting ang luksusfellen…
  hvordan kan di ordne lån i banken når kundene har inkasso og div..
  har selv inkasso som jeg prøver å bli kvitt.. har snakket med kreditorene om sletting av betalanm og pant i hus..
  det er di ikke helt med på,men di vil gi garanti til bank at heftelser vil bli slettet etter oppgjort sak..
  har hus med verdi 1.750.000 kr og rest lån på 540.000..
  har annen gjeld på 450.000..
  inntekt på rundt 600.000..
  men når man prater med bank,så sier de at systemet har fysisk sperre om man har inkasso..
  så uansett hvor god betalingevne man har nå og lite gjeld,så kommer de ikke videre med sak..

 5. ata sier:

  Hei!

  Angående hvem eller hva som kanskje kan hjelpe deg for utenom Nav så avhenger det litt av hva du har prøvd til nå. Det første man bør gjøre er å kontakte kommunen og be om en avtale for gratis økonomisk rådgivningstjeneste. (Dette handler ikke om gjeldssanering etc. men om økonomisk RÅDGIVNING og hjelp m.m.) Bor du i en mindre kommune så ring kommunen og be om informasjon, bor du i en større kommune så har de ofte egne ansatte som kun jobber med dette og de kan ofte treffes på eget telefonnummer og adresse.

  Ring også dine kreditorer selv og informer de om din situasjon. De kan kanskje tilby gebyr/rentefri utsettelse etc. om du snakker med de.

  (Se under “stikkord” nede på siden til høyre så kan du lese om Gjeldsrådgivning, Gjeldsforhandling m.m.)

  Det andre er å søke kommunal bostøtte. Finner du ikke egen adresse eller telefonnummer til din kommunes bostøttekontor så ring kommunen du bor i og be om informasjon om dette også.

  Ditt forhold til Nav høres slitsomt ut. Men det er jo ofte dette vi hører, folk som står på og finner muligheter selv blir stoppet av byrakratiet. Nav sliter jo fremdeles med omleggingen/samarbeidet som skulle bli så flott og enkelt. Saksbehandlere fra de tre ulike kontorene må forholde seg til hverandres saker og de blir satt til å gjøre ting de egentlig ikke har greie på. For din egen del (og alle andre som har med Nav å gjøre over lengre tid) så bør man lage en “logg” en “journal” eller lignende over sin kontakt med nav (og event. leger, behandlere etc).

  Skriv ned hva som har skjedd kronologisk i forhold til Nav. Med ulike saksbehandler (det er i allfall tilfelle med mange at de stadig må forholde seg til nye) så mister de ansatte fort oversikten over saken din, og du må forklare alt på nytt hver gang og/eller de må lese gjennom mye sakspapirer – det er bare du som har den hele og fulle oversikt over hva som har skjedd med deg – og om du kan ta med deg en oversiktelig og kortfattet “resyme” når du kontakter Nav, og spesielt om du stadig må forholde deg til nye mennesker der, så kanskje de kan bruke tiden på å hjelpe deg NÅ istedet for at du havner nederst i haugen igjen når du går ut der i fra igjen.

  * Sett opp en liste over alt som har skjedd fra første dag du var i kontakt med Nav.

  * Sett inn datoer og hvem du eventuelt har snakket med om du husker dett.

  * Ta vare på alt du får fra Nav (+ leger etc) og skriv også dette inn i “loggen” din.

  Har du en fast saksbehandler så kan det også hjelpe å sende ham/henne en kortfattet “resyme” eller lignende noen dager før du skal dit på møte.

  Ikke så lett å gi råd i forhold til Nav – for alle saker og alle mennesker er forskjellig, men mitt inntrykk er at det blir mye rot fordi de forskjellige saksbehandlerene har erfaring fra kun ett område, og nå skal de gi råd og hjelp på en helt annen måte som dekker både arbeid, trygd og det som før var sosialstønad.

  Du bør også igjen gjøre de oppmerksom på reglene for BSU-pengene dine. Har du en lokal bank så be de eventuelt om å sende deg et skriv du kan ta med på Nav. BSU-konto har jo ingen “sperre” – så NAV har jo ingen garanti for at du ikke bruker av de pengene selv om du ikke vil gjøre det. Spør også banken om mulighetene for at pengene kan “sperres” for deg på en eller annen måte – både i forhold til Nav og i forhold til om du da kan stille disse pengene som sikkerhet for eventuelt lån i samme bank.

  Ønsket om et banklån går jeg ut ifra er å få et lån med lavere rente som du skal bruke til å betale ut kredittkortgjelda med – du skriver ikke hvor mye gjeld du har, men når du kommer på et økonomisk rådgivningsmøte hos kommunen, så vil de sannsynligvis prøve å hjelpe deg å få billigere avtaler med kreditorene dine, be de så etterpå å regne ut hva som lønner seg best ved å eventuelt bruke BSU-pengene til å betale gjelda med (selv om du får 20 000,- i ekstra skatt neste år) eller om det lønner seg å fortsette å betale de skyhøye rentene og gebyrene til en eller flere kreditorer du har. Husk: Det kommer helt an på hva du har i kredittkortgjeld, du nevner ingen sum, men har du mer enn 100 000 i dyr kredittkort så blir rentene fort over 20 000,- i året også.

  Her er noen tips og stikkord til andre ting du eventuelt kan gjøre:

  Forsikringer – sett ned kilometergrensen på bilen, innhente pristilbud på andre forsikringer, kutte ut noen forsikringer for en tid. (F.eks. reiseforsikring)

  Søk om fradrag på skatten for store sykdomsutgifter.

  Selg ting på Finn eller andre gratissteder. (Se egen link under “stikkord”

  Delta på konkurranser! (Høres dumt ut – men med tilgang på internet er det gratis å delta og om premien er noe man trenger så er det verdt det! (konkurransenett.no har en bra oversikt)

  Kan du passe barn eller lignende noe timer i uka. Man har skattefritak på 1000,- fra hver arbeidsgiver per år.

  Har du noen kvaliteter som er etterspurt – oversetter, lage ting (epla.no lar deg annonsere gratis)

  Har du en dyr bil – kan den byttes ut i en billigere – Har du kasko på bilen din som kan kuttes ut. Kan du klare deg uten bil en periode? (Bilhold koster veldig mye utover drivstoff – ta en titt under “Stikkord” på “Bil”).

  Har du studielåns så du kan søke rentefritak og betalingsutsettelse.

  Legathåndboken: Flere legater du kan søke der kriteriene er “dårlig økonomi” etc. Det vil ta noen uker eller måneder får du eventuelt får et positivt svar/penger – men man får jo fortsatt regninger og utgifter i fremtiden også!

  Håper det hjalp litt! Og kanskje du finner noen andre tips på sidene våre!

  Som en takk for måltidene hos venner og familie så kan du jo tilby de i bytte at du lager maten til dem!

  (Og Kiwi har de billigste matvarene + jeg får lettere sjokk hver gang jeg må handle hos andre…)

  Har du tid, helse og anledning så er det også mange som setter pris på fersk sopp og bær fra naturen, kanskje du kan lette din samvittighet med å gi en kilo blåbær til verten/vertinnen? Eller kanskje du kan gjøre gjengjeld på andre måter?

  Og husk: Det er alltid hyggelig å lage mat til noen som virkelig setter pris på maten og spiser med god appetitt! :-)

  sta

 6. Kjersti sier:

  Er det noen som har tips til hvem eller hva jeg kan gjøre når det offentlige svikter totalt, bankene sutrer om fast inntekt, og jeg ikke har verken fast inntekt eller jobb eller kan stille garanti. Jeg ble syk våren 2009, ble kikket ut av jobben i juni 2009 og fikk AAP høsten 2010. Har 10000 utbetalt i måneden og husleie på 5000+ strøm (som er eneste energikilde), setter av 1600 pr måned til strøm (årsforbruk 2010 dividert med 12), og har ca 2400 kr i andre utgifter pga kredittkortgjeld. Det er denne som er selve kjernen til problemet siden det er totalt umulig å få refinansiering siden alle krever fast inntekt på minst 250 000 (lønn eller trygd) og de fleste krever også sikkerhet i form av kausjonist tiltross for at de går ut med “lån 250 000 kr uten sikkerhet”.

  Jeg kan stille BSU og bil som sikkerhet, men det er visst ikke godtatt, sosialgaranti er visst også ubrukelig. Offentlig gjeldsordning får jeg ikke pga for liten gjeld. Jeg får ikke sosialhjelp fordi jeg må bruke BSU og da tror sosialen at BSU utgjør hele beløpet dvs at skattefordelen på 20% regnes ikke bort, og det innebærer jo egentlig at jeg vil stå like langt i juni neste år, men at jeg står uten muligheten til noensinne å kunne skaffe meg egen bolig. Jeg går på attføringstiltak nå og regner med å komme i jobb i løpet av kort tid hvis ikke NAV finner på enda mer sommel. (Det er deres sommel som gjør at jeg ikke har kommet meg i jobb fordi jeg ble nektet praksisplass slik at jeg kunne ha en fordel når jeg søker andre jobber enn mitt opprinnelige yrke.

  Grunnen til å søke andre jobber enn yrket mitt er sykdom, men med praksisplass ville jeg stilt sterkere i kampen om jobbene. Jeg blir imidlertid nektet dette og fikk beskjed om at hvis jeg tok praksisplass så mistet jeg stønaden. Det vil jo si at jeg ikke hadde den muligheten siden utgiftene må betales uansett. Så fordi jeg prøver å gjøre noe aktivt for å skaffe meg en annen type jobb så blir jeg straffet. Litt sånn nazistisk tankegang bortsett fra at ikke de skyter, men tar fra deg det du har hvis du ikke følger det de sier, og det de sier tar så lang tid at man tilslutt likegodt kunne blitt skutt i stedet.

  Håper noen har noen vettuge idèer som gjør at jeg kan slippe å ta ut BSU og få baksmell på 20 000. Ikke si at jeg skal betale mer skatt hver måned, for det betyr jo i praksis at jeg ikke har nok til utgiftene mine. Nå har jeg jo bare ikke nok til mat, men snille venner og mamma gjør at jeg ikke har sultet så masse enda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *