Lider du av matlagingsvegring?

Ikke bare en, men snart to generasjoner har nå vokst opp og tror at ekte mat kommer i poser og blikkbokser. De synes et udelt kjøttstykke er ekkelt og en grønnsak med jord på må kastes.

De tror at matlaging tar lang tid, for hvorfor skulle det ellers hete “hurtigmat” det man kan få kjøpt ferdiglaget på veien hjem?

Noe av det viktigste vi kan gi barna våre er fri tilgang til kjøkken og matlaging. Barn elsker å leke og eksperimentere – og det er det store muligheter for på kjøkkenet! (Jeg brukte på å si at det er lov å leke med maten bare man også spiser den opp etterpå!)

I dag har mange av oss kjøkken og kjøkkeninnredning til nærmere en halv million, men vi kjøper og spiser ferdiglaget søppelmat. Eneste vi bruker kjøkkenet til er å lage tjue typer kapselkaffe og varme opp noe fra en pose eller boks. Barna (og de voksne) har i dag all verdens muligheter til å lage god mat bare man tar i bruk alle de fantastiske kjøkkenene som nesten alle norske hjem nå har!

I Asia og andre deler av verden lager de de mest fantastiske, sunne og innholdsrike måltider på et kokebluss i et hjørne!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.