Månedens utfordring – Dag 18 – Et rikere liv!

Pust, spis, rydd!

Hva har dette med rikdom og økonomi å gjøre tenker du kanskje? Men penger har ingen verdi i seg selv – de er kun et middel som gjør oss i stand til å bytte til oss det vi trenger. Det som er virkelig verdifullt i livet kan ikke kjøpes for penger – men de pengene vi må bruke for å overleve underveis kan jo brukes på litt mer riktige valg iallfall! :-)

Alle må vi spise. De fleste av oss er avhengig av å betale for det vi må spise og drikke – men det er vårt valg om vi bytter pengene i noe som er nyttig eller om vi bytter det i det som er skadelig for kroppen vår.

Pust! Lufta er gratis. Men best resultat av å puste får vi ved å puste i omgivelser uten giftige avgasser fra miljø, omgivelser, møbler og klær vi omgir med oss. Det er også viktig å puste mest mulig riktig! Dype og rolige åndedrag så ofte vi kommer på det!

Rydd! Rydd opp i livet ditt! Mennesker som stjeler vår energi og aldri gir noe tilbake må vi kvitte oss med! Rydd opp i din økonomi. Rydd opp i relasjoner. Rydd opp i gammelt snusk. Kvitt deg med gammelt tankegods som du av erfaring vet ikke gir deg noe som helst annet enn negativitet. Rydd i husets skap og skuffer og man merker at livet blir enklere.

Ta ansvar! Ta ansvar for ditt og dine. Stå for det du gjør og det du sier. Velg dine verdier med omhu. Tenk over hvordan du snakker om andre. Betal privat gjeld.

Gjør det lille du kan! Mange av oss er fanget i omstendigheter og relasjoner vi er nødt for å takle. Men prøv å gjør det uten at det stjeler unødig energi og ressurser.


Start med det som er enklest å forandre.

For mange kan dette være maten vi spiser – eller ikke spiser. Vi gir ikke bilen vår bensin om den skal ha diesel. Vi putter ikke møbler i huset vårt om de er fulle av stokkmaur. Vi laster ikke ned infiserte filer til vår pc om vi kan unngå det. Vi bør ikke gi kroppen vår noe om vi vet det er skadelig.

I dag med tilgang til allverdens kunnskap via nettet kan alle lære om mat og næringsstoffer om man ønsker. Men som en gyllen regel kan man starte med å spise mat som er minst mulig behandlet: Rene grønnsaker, frukt og bær fra naturen. Rent kjøtt, fisk og sjømat, Hele krydder og urter. Hele korn, nøtter og frø. Økologisk er førstevalget – spesielt når det gjelder kjøtt – men om det er for dyrt der du bor så hold deg iallfall til den “rene” linje – fjern all mat som er halv- og helfabrikat.

Kommunikasjon! Snakk ut om det som plager deg! Ikke gå å gruble – få det ut og gjør mer plass til tanker som er verdifulle og gir deg energi og overskudd!


Sov! Sov med god samvittighet! Søvn gir overskudd på energikontoen vår! I følge forskere er kroppen vår tilpasset en lengre søvnperiode på natten/i mørket – og i tillegg bør vi sove litt en stund på dagtid/ettermiddag!

Og ikke glem: Moderat trening gir oss innskudd på overskuddskontoen vår – gåturer i naturen gir både kroppen og sinnet verdifullt påfyll!

Du selv er det mest verdifulle du har!

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.