Månedens utfordring – Dag 27 – Morsomt med egg!

Egg kan brukes til nesten alt! Egg kan tilberedes på enormt mange måter og formes til det meste – og det beste av alt: Egg er en liten proteinbombe, inneholder mange mineraler og kalles også for “naturens egen vitaminpille” på grunn av høyt innhold av B-vitaminer, D-vitaminer, A-vitaminer, E-vitaminer og K-vitaminer. Av B- vitaminer finnes det hele 8 forskjellige og alle er til stede i hvert eneste egg!

For mange år siden ble egget beskyldt for forbrytelser mot kroppen vår og beskyldt for å øke kroppens kolestrol – selv om dette ble tilbakevist for over tjue år siden er det fremdeles mange som uten grunn er redd for at egg kan være skadelig.

Egg inneholder protein som kroppen vår nyttiggjør seg på en svært bra måte. I Norge er egg fri for salmonella og annet, slik at vi også kan bruke de rå – og dette gjør det enda enklere å oppta den sunne næringen fra eggene!

Egg kan brukes til alle måltider som pålegg, til middag, til lunsj og kvelds, i salat og smoothier, majoneser, omeletter, stekt, kokt, rått, helt, delt, vispet med mye mer! Egg er også som et superlim for nestn all restmat. Nesten uansett hva man har av rester kan det bli noe nytt og spennende med et par egg i tillegg!

Trenger du flere tips – så ta en titt her:

Speilegg i ringer av paprika, løk, squash og andre grønnsaker!

Eller rett i brødet eller poteten!

I silikonformer med bacon som “vegg”!

Pepperkakeformer kan også brukes!

Hva med å leke litt med konditorfarger?

Eller med andre livsformer:-)

Yin & Yang:

‘Kjææærlighet!

Mer kjærlighet!

Speilegg kan også stekes i vaffeljern:

Egg kan skapes om i egnede former:

Litt barnslig – men mat skal jo være morsomt!

Og helt til slutt en liten fiffig fyr som skiller eggehviten og eggeplommen! :-)

Egg for alle!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.