Månedens utfordring – Dag 5 – Middagsforberedelser uten stress

Som før nevnt – det er lov å spise middag rett etter at man kommer hjem om ettermiddagen – men det er mange grunner til å ta den litt senere på kvelden også. Etter et enkelt, raskt og blodsukkervennlig måltid samt en liten hvilestund er det hyggelig å kunne begynne på middagen i ro og fred – alene eller sammen med de du er glad i!

 Et godt utgangspunkt for en hyggelig stund er at alt det som trengs er på plass der det skal være. Et godt og velfylt spiskammers/matskap, krydderskap, og kjøleskap og eventuell fryser bør være fylt opp med det som trengs for flere dager, og gjerne uker, fremover!

Vi har allerede skrevet en del om hvilke matvarer det er lurt å ha et større lager av, og som har lang holdbarhet. Generelt er det uansett lurt å handle mat kun én gang i uken eller annenhver uke. Lag en “handleliste” med basisvarer som du tar med deg hver gang for å “fylle opp” familiens matlager. Basisvarer og mengden av disse varierer fra familie til familie. Her er noen forslag: (Husk å ta med nok handleposer hjemmefra!):
– Pasta og ris (kjøp så store kolli som mulig)
– Olje (raps til steking, jomfruoliven til salat etc)
– Krydder – kjøp “rene” krydder, ikke blandinger (bland egne krydderblandinger, de smaker mye bedre og du slipper unna alle tvilsomme tilsetningsstoffer.
– Smør, rømme, naturell youghurt
– Egg
– Tomatbokser, tomatpure, soyasaus, sennep
– Korn, gryn og mel. (Et rikt og variert utvalg til baking, frokost, grøt, tilsetninger til mat osv.)
– Bønner, linser, erter m.m. (Supre proteinkilder!)
– Frysevarer: Fisk, kjøtt, grønnsaker, økonomipakninger m.m
– Grønnsaker: Løk i alle varianter holder seg lenge. Mange grønnsaker skal og/eller kan lagres utenfor kjøleskapet Har man fryser så fyller den opp med frosne grønnsaker og annet. Fyll opp kjøleskapet med det som skal lagres der og så mye som du har plass til av de grønnsakene du ønsker.

 

 

Andre tips (Noen av disse tipsene vil vi også komme tilbake til senere).

Her er noen tips fra Gjerrigknarken:

Spisskammers er ikke Harry

God shopping!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.