Månedens utfordring i august!

Sommeren går snart over til sensommer, og innen enden av august går minnene om sommeren 2013 over i historien og vi har en høst og en vinter i vente som for mange ender i mer innesitting og mer inne…kos…

Kos for mange er dessverre ensbetydende med søtsaker og snop!

Søtsaker og snop i moderate mengder er ok, men det fører også ofte til et stort energitap for kroppen. Etter en sommer der de fleste av oss har holdt på med mange og ulike aktiviteter utendørs blir vi ofte litt “handlinglammet” når vi igjen trekker innomhus, fyrer i ovnen og setter oss ned i godstolen og putter hånda i godteriskålen.

Hvorfor snakke om søtsaker på en side som handler om økonomi? For det første brukes det mye penger på søtsaker – vi har allerede nevnt at gjennomsnittelig bruker nordmenn tjue prosent av matbudsjettet sitt på godteri og brus, Du kan selv regne ut hvor mye av ditt matbudsjett som går til andre ting en skikkelig mat, et tips om hvordan kan du lese i innlegget fra 31. juli. Men det viktigste ved å kutte ut sukker er vel å hindre fremtidige sykdommer og sykdomsutgifter?

Det er svært viktig å være bevisst hva vi gjør med oss selv for å forberede oss til den mørkere årstiden som kommer. Vil vi møte den frisk og uthvilt, eller vil vi sitte og trøste oss med stadig flere tomme kalorier synkront med en stadig tommere lommebok og sløvere kropp?

Investering i egen helse er det den viktigste investeringen man kan gjøre – og for de fleste av oss er det helt gratis – og for en stor del av oss er det i tillegg mye penger å spare ved å være mer bevisst hva vi velger å putte i kroppen vår!

Overvekt, diabetes, depresjon, væskeopphopning, hodepine, hormonelle ubalanser, negativ innvirkning på fordøyelsen i tillegg til faren for økte hjerteproblemer og skader på andre indre organer.

Så mange farer ved sukker, likevel velger mange mennesker et kosthold fylt med mengder av sukker. Mange er og blir avhengige, sukkernarkomane, og de klarer ikke å slutte. Prøver de å kutte ut sukker brått får de abstinenser og andre symptomer som gjør at avhengigheten og misbruket fortsetter fordi de ikke makter et liv uten sukker.

Er det virkelig så ille? Ja, svært mange har det sånn. Tillegg av sukker i maten vår er helt unødvendig, men mange blir likevel sykt avhengige og bare må ha det…

Månedens utfordring i august er å kutte ut alle søtsaker, søte bakevarer og søte drikker (alt med sukker og kunstige søtningsmidler) – er du en gjennomsnittsnordmann så vil det si en femtedel av matbudsjettet spart! :-)

Litt inspirasjon på veien:

Test deg selv: Er du sukkernarkoman?

Sukkerdetox med Linelle

Sukkerkutt

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.