Månedens utfordring for januar!

Månedens utfordring for januar!
Lær å samarbeide om økonomien! Økonomi er den største grunnen til at par krangler! Nå i begynnelsen av et nytt år er en perfekt tid å sette seg ned og legge planer for egen og felles økonomi. For de av dere som fulgte månedens utfordringen i desember har et godt grunnlag for å starte året 2012 med litt mer oversikt og litt mer orden på inntekter og utgifter. Om ikke er det aldri forsent! Desemberutfordringen står i et innlegg fra ca 30. november – bla tilbake å ta en titt! Bruk i tillegg stikkordregisteret og se igjennom andre innlegg her inne!

Her er noen enkle råd for hvordan dere skal komme igang:
– Vær åpen om dine inntekter og utgifter til partneren. Vet du at du har høye utgifter på unødvendige ting så snakk om det! Kanskje dere finner en løsning sammen som dere ikke har klart alene?
– Ikke hold inntekter eller utgifter skjult for partneren.
– Ikke skyld på at barna eller andre slektninger “må ha” for å forsvare ditt eget pengeforbruk.
– Lag både en felles spareplan og en egen spareplan. Opprett en felles sparekonto om det er noe dere må eller vil spare til som er ekstra dyrt.
– Uansett om begge jobber eller ikke så sett alltid av litt penger til hver av partene som de kan bruke som de vil. Det er VIKTIG å ha litt “lommepenger” selv om man er voksen! Noen ønsker å gå på cafe, noen vil drive med en hobby og andre vil hoppe i fallskjerm eller delta på birken. La det alltid være rom for partnerens ønsker selv om du ikke deler de samme interessene!
– Har dere barn så husk å sette av en realistisk sum til deres behov – og HOLD DERE TIL AVTALEN! Mange bruker barna som unnskyldning for å mette sitt eget shoppebehov – har du problemer med å la være å “shoppe” så søk hjelp!
– La det gå sport i å undersøke det billigste strømabonnementet, mobilabonnementet, forsikringen osv minst hver tredje måned.
– Gjør gjerne noe av økonomien om til en konkurranse mellom deg og partneren og eventuelt de litt større barna. Hvor mye klarer dere å spare hver måned for eksempel. Har dere en avtale om å handle mat annenhver uke så se hvem av dere som kan lage de billigste middagene hver dag i en hel uke. Hvem av dere plukker flest liter bær hver høst? Hvem klarer å la være å bruke bilen på alle fridagene sine osv. osv.
– Prøv å få til et familieråd én gang per måned der først de voksne setter seg ned og samarbeider og planlegger økonomien og så når dere er enige tar dere med eventuelle barn og andre medlemmer av husstanden og setter dere ned felles og informerer og er også åpne for det de andre har på hjertet.
– Og det viktigste: Spar på alle kvitteringer, sett opp budsjett og før regnskap – hver måned!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *