Månedens utfordring i september – Bruk kroppen!

Månedens utfordring i september er enkel og grei: Kom dere ut på tur! Ut å gå eller ut å leke – eller bare noen raske gåturer eller sykkelturer i nærmiljøet eller til og fra jobb og besøk! Parkér bilen for en hel måned så langt det lar seg gjøre. Gå eller sykle hele eller halve veien til og fra jobben om det lar seg gjøre. La helgene eller fridagene bli ikkemotoriserte! Vær i aktivitet, med eller uten barn, med eller uten andre voksne. Ta egen hund eller lån en hund du kan ta med på lange turer hver dag. Start som isbader – ta et bad hver dag fra september og du har vendt deg til temperaturen når isen legger seg i vinter! Ta en venn-til-venn-runde!

 

En jevn bruk av kroppen gjennom hele dagen er det kroppen er skapt for. I dagens samfunn sitter eller ligger man i ro 23 timer i døgnet for så å trene hardt 3-7 timer i uka. Er det det optimale for kroppen vår? Man trenger ikke bruke tusenvis av kroner på treningsstudio, personlige trenere, eget treningsutstyr, proteintilskudd, vekt-programmer, treningstøy osv. I mange tusen år brukte mennesket kroppen sin i daglige gjøremål – ble sterk, muskuløs og sunn.

 

En sunn kropp er den beste investeringen man kan gjøre for fremtiden. Men mange er mer eller mindre ufrivillig tvunget til å sitte mye rolig på jobb eller skole. Likevel kan vi utnytt våre omgivelser: Vi kan gå til og fra skole og jobb. Har du kort vei kan du legge inn en ekstratur, har du lang vei kan du vurdere å gå deler av strekningen. Kan du sykle i stedet for å kjøre bil kan du gjøre dette annenhver dag om hver dag blir for slitsomt eller upraktisk. Husk også at en gåtur rett før sengetid gir en mye bedre søvn!

Hogg og bær ved. Gjør husarbeidet selv. Vedlikehold og oppgradering av hus & hage gir utallige muligheter for fysisk aktivitet. Uformelle møter med naboer eller venner for en liten fotballkamp. Lån eller kjøp deg en robåt eller en kano. Ta deg en lengre gåtur i naturen istedet for på kjøpesenteret. Gjør noe gøy som kroppen setter pris på!

God tur!

[contact-form] [contact-field label=”Navn” type=”name” required=”true” /] [contact-field label=”Epost” type=”email” required=”true” /] [contact-field label=”Nettsted” type=”url” /] [contact-field label=”Kommentar” type=”textarea” required=”true” /] [/contact-form]

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *