Månedens utfordring

Sommeren går snart over til sensommer, og innen enden av august går sommerminnene over i historien og vi har en høst og en vinter i vente som for mange ender i mer innesitting og mer inne…kos…

Kos for mange er dessverre ensbetydende med søtsaker og snop.

Søtsaker og snop i moderate mengder er ok, men det fører også ofte til et stort energitap for kroppen. Etter en sommer der de fleste av oss har holdt på med mange og ulike aktiviteter utendørs blir vi ofte litt “handlinglammet” når vi igjen trekker innomhus, fyrer i ovnen og setter oss ned i godstolen og putter hånda i godteriskålen.

Hvorfor snakke om søtsaker på en side som handler om økonomi? For det første brukes det mye penger på søtsaker – vi har allerede nevnt at gjennomsnittelig bruker nordmenn tjue prosent av matbudsjettet sitt på godteri og brus, Du kan selv regne ut hvor mye av ditt matbudsjett som går til andre ting en skikkelig mat, et tips om hvordan kan du lese i innlegget fra 31. juli.

Det er svært viktig å være bevisst hva vi gjør med oss selv for å forberede oss til den mørkere årstiden som kommer. Vil vi møte den frisk og uthvilt, eller vil vi sitte og trøste oss med stadig flere tomme kalorier synkront med en stadig tommerer lommebok?

Investering i egen helse er det den viktigste investeringen man kan gjøre – og for de fleste av oss er det helt gratis – og for en stor del av oss er det i tillegg mye penger å spare ved å være mer bevisst hva vi velger å putte i kroppen vår!

Månedens utfordring i august er å kutte ut alle søtsaker, søte bakevarer og søte drikker (alt med sukker og kunstige søtningsmidler) – er du en gjennomsnittsnordmann så vil det si en femtedel av matbudsjettet spart! :-)

 

Tidligere utfordringer:

Månedens utfordring i juli: Spis sunt & spar penger!

Månedens utfordring i juni: Gi bort det du ikke trenger & få et ryddigere hjem!

Månedens utfordring i mai: Selg det du ikke trenger, reduser forbruket & bruk det du har!

Månedens utfordring i april: Kjøkkenhage!

Månedens utfordring i mars: Få orden på gjelda di!

Månedens utfordring i februar: Kjøpefri måned!

Månedens utfordring i januar: Samarbeid!

Månedens utfordring i desember: Planlegg økonomien for neste år!

Månedens utfordring i november: Spar strøm & bli sprekere!

Månedens utfordring i oktober: Feirer du jul?

Månedens utfordring i september: Bruk kroppen!

Månedens utfordring i august: Kos!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *