Litt om siden

Selv om vi lever i et rikt land og de fleste av oss har nok penger til mat og det vi trenger av andre ting , så opplever stadig flere økonomiske problemer i forhold til sin privatøkonomi.

Enkelte situasjoner, som for eksempel sykdom eller ulykker, gjør at vi havner i store vanskeligheter som vi trenger mer omfattende hjelp til for å klare, men for de fleste andre av oss er det kun enkle justeringer som skal til for at vi skal få vår privatøkonomi på plussiden igjen.

De fleste av oss har vel erfart i en eller flere situasjoner at våre penger ikke strekker til, og har vært nødt til å inngå dårlige avtaler eller kompromisser som vi slettes ikke hadde lyst til.

Vi har alle, hver for oss, store og viktige erfaringer som vi kan dele med andre, og ikke minst bruke våre egne kunnskaper og dyrekjøpt lærdom på å hjelpe hverandre!

Dette nettstedet er for alle som har erfaring med at penger og økonomi er et nødvendig onde, men som heller søker løsninger i stedet for å sette seg ned og klage.

Målet er å gi gratis råd og tips for en bedre privatøkonomi – så la oss dele vår økonomiske erfaring og hjelpe hverandre til å få orden på privatøkonomien uten å måtte betale eller sette oss i forlegenhet.

Mennesker med ulike økonomiske problemer kan hjelpe hverandre og gi hjelp til selvhjelp.

– – –

Vi har ingen forbindelse med luksusfellen på tv3 og har derfor skiftet navn for å unngå misforståelser og har overført nettside og innhold til ny side kalt  “sparetanken.no”. Men enkelte eldre tråder, linker osv vil fremdeles være linket “luksusfellen”! :-)

– – –

“Hjelp en venn & han hjelper deg en dag tilbake”


3 kommentarer til Litt om siden

 1. ata sier:

  Hei!

  Fant dette:
  http://www.nav.no/Sosiale+tjenester/%C3%98konomisk+r%C3%A5dgivning

  Kanskje også noe din eks kan ha glede av?

  ata

 2. ata sier:

  Hei!

  Det første du bør gjøre er å avtale et møte med banken der du har huslånet slik at du kan få forklart saken for de om du ikke allerede har gjort det.

  Det at du fortsatt eier leiligheten sammen med din eks kan jo tyde på at du og han også fortsatt kan snakke sammen om det praktiske rundt det å eie en bolig sammen, og da ville jeg også prøvd å få han med på et bankmøte der også han kan forklare sin situasjon og alternativt lage en (ny) betalingsplan som han kan klare å betjene med sine nåværende inntekter, i tillegg kan dere kanskje forhøye husleien litt, er det en enslig mor med mindreårige barn som leier leiligheten kan hun søke om statlig bostøtte (bostøttekontoret i kommunen hun bor) om hun ikke har gjort det ennå.

  Om du kan overta boligen og lånet alene kommer an på hvor mange prosent du har nedbetalt av lånet, og hva taksten er på boligen i forhold til hvor mye gjeld det er igjen. Er det fortsatt over 1,8 mill i gjeld vil du nok trenge en ny medeier. Har du nære slektninger som kan kjøpe seg inn i halvparten av boligen er det en mulighet, men de fleste av oss vil og må jo stå på egne ben når vi har blitt voksne, og noen ganger ender det med at vi må selge igjen drømmeboligen og satse på noe billigere…

  Jeg har lest at de fleste kommuner (alle?) tilbyr (gratis) økonomisk rådgivning, jeg vet veldig lite om dette, men ring kommunekontoret i den kommunen du bor og spør – det skader jo ikke å prøve flere steder!

  ata

 3. kine sier:

  hei, jeg lurer på angående det å eie en bolig med en x-kjæreste som har inkasso-saker på kredittkort på over 100 000 kroner.
  vi leier ut rekkeboligen til en alenemor hvor vi har underskrevet kontrakt på tilsammen 2 år, men er redd for at den ustabile økonomien til min x kan føre til at boligen må tvangselges.. kan dette skje?
  han går på yrkesrettet attføring og har netto 9500 i mnd.
  jeg har fast jobb og stødig økonomi på 18 000 netto i mnd, men har samlet endel kredittgjeld på et lån på 180 000 kroner tilsammen.
  det jeg ønsker mest av alt er å kunne få boligen vår over i kun mitt navn, men er usikker på om 350 000 i årslønn er nok til å kunne overta en bolig med 1 850 000 i gjeld..?

  mvh Kine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *