Oppussingstips

EFFEKTIVISER VASKEROMMET/BADET!

Skuffeseksjon under vaskemaskinen! Invester eller bygg selv en ramme (40-50 cm høy) under vaskemaskinen eller vaskemaskinen og tørketrommelen. Bygg selv eller skaff en skuff som passer. Kan deles inn i 2-3 seksjoner til ulike typer skittentøy. Dette gir en mye bedre arbeidsstilling i forhold til klesvasken, og er både tidbesparende og plassbesparende i tillegg effektiviserer det den evige runden med skittentøy!

BYGG HYLLENE INN I VEGGEN!

Gjør slutt på hyller som tar plass og stadig er i veien! Bygg dem inn i veggen i stedet! Alle dine innervegger er et mulig “nisje-sted”! Skjær ut deler av veggen og fjern eventuell isolasjon der du trenger en hylle. Kle bakveggen med en tynn isolasjonsmappe før du setter opp en byggplate e.l. eller hvorfor ikke et speil som en finn effekt! Så er det bare å sette opp lister rundt kantene og sette inn hyller etter behov!

STIGE-SIKKER!

Når du maler eller annet og bruker stige og vil unngå å skli eller lage huller i plenen etc. så er løsningen en spikerplate! Finn en kraftig plate, sag ut to hull som passer til stigens bein – og så slår du en del spiker som er lange nok til å stikke 10-15 cm på undersiden av plata. Så setter du plata med spikrene ned i jorda/plena før du setter opp stigen. Sikkert!

MISFARGET TEPPE?

Finn frem maling og malerull! De fleste tepper kan males med helt vanlig maling! Men ikke ta for mye maling på malerullen om gangen for å unngå at det blir for hardt og stivt. Du kan velge selv om du vil male hele teppet eller bare deler av det!

ENKELT Å MALE SMÅTING

Har du knotter og andre ting som skal males kan du bruke klesklyper! Sett klesklypen i den delen som ikke skal males (ev.skru inn en skrue e.l. som feste)og heng de opp og mal i vei!

MALE MANGE VINDUER

Har du mange vinduer som skal males så ta først en tur til nærbutikken og få med deg noen ti-talls fruktesker/småesker som du bruker å “stable” vinduene på ettersom de blir malt! (Du setter da eskene over og under GLASSET på hvert vindu når du stabler!)

BLOMSTER I TAKRENNA!

Når du skifter ut gamle takrenner så tenk miljø og gjenbruk og bruk de gamle takrennene til originale blomsterkasser!! Mal de i ønsket farge, lag noen hull i bunn så øverflødig vann kan renne ut! Voila!

DEKORATIV OG PLASSPARENDE VEDNISJE!

Ved siden av ovn eller peis er det ofte en vegg som ikke blir brukt til noe som helst(!) Har du en sånn kan du skjære ut en åpning i veggen – ca 55 cm bred (mellom stenderene) og så høyt som du selv ønsker. Bakveggen i nisjen kles med lydisolerende matte og f.eks.hobbyplate på bakveggen og sidene. Blir ikke nisjen dyp nok kan den fores ut før du setter på utvalgte lister. Prøv å velg materialer som står til peisen eller ovnen. I bunnen av nisjen lager du en enkel kasse formet etter bunnen i nisjen der flis og bøss kan samle seg.

PASS PÅ MUTTER OG ANDRE SMÅTING!

Sett en (dobbeltsidig) tape på pekefingeren eller annen dertil egnet type finger når du jobber med små muttere, skruer, spiker og andre pirkejobber så slipper du å stadig miste småtteriene på gulvet (eller hvor f..søren de blir av hele tiden…)

RENT MALESPANN!

Før du begynner å bruke av malingen tar du å bretter aluminiumsfolie eller bred tape rundt kanten på spannet. Da har du alltid et sted å fjerne overflødig maling fra kosten og du får en helt sølefri kant når du skal sette lokket tilbake på bøtta

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *