Romantiske steder på reisen

Romantiske reiseminner finner kanskje noen på luksuriøse hoteller, stjernespekkede restauranter og fra eksklusive forretninger, men ofte er det de små opplevelsene som blir de største! Skal du ut å reise så sjekk hva som finnes i nærheten av dit du skal og overrask kjæresten din med en romantisk dagstur eller opplevelse. Er du først på besøk i et land, så utnytt mulighetene til å oppleve mer enn selve bostedet!

Sør-Frankrike
Utallige pittoreske og romantiske steder langs kysten og i Provence. En liten times kjøretur fra Nice ligger Saint-Paul de Vence. Litt lengre inn i landet ligger Moustier St Marie. På vei opp ditt kan du kjøre gjennom Gorges du Verdon som er Europas største canyon, verdens nest største etter Grand Canyon i USA. Rundt 20 kilometer langt og over enn 300 meter dypt. cirka seks kilometer fra landsbyen Mourstier St Marie ligger den kunstige innsjøen Lac de Sainte Croix. Vannet der har en helt ubeskrivelig farge da den fylles opp av vann som renner ned fra breer i Alpene. Langs innsjøen er det flere steder du kan leie kano for å padle rundt eller oppover den stilleflytende elva som er omkranset av stupbratte kalksteinsklipper. Selv om sommeren er det bare noen få plussgrader i elvevannet. Lufttemperaturen kan være opptil 40 varmegrader mens vannet er bokstavelig talt iskaldt.

I alle landsbyene er det flere pensjonater og et rikholdig utvalg av restauranter. Vi bodde på en pensjonat der sengen var pyntet med roseblader og det var fyrt opp i den flotteste peisen du kan tenke deg. Om man har noen dager på seg bør man kjøre rundt i egen bil, det finnes så utrolig mange flotte og romantiske steder i Sør – Frankrike. Langs kysten troner Eze som det stedet man bare må oppleve, men det finnes også andre steder som setter en ekstra spiss på romantikken, både hos de nyforelskede og hos de som har levd sammen i flere år! Et godt utgangspunkt er en tur-retur reise til Nice og så kan man velge om man vil leie bil eller bruke tog og buss for å reise litt rundt. Og for all del – ikke glem at Gamlebyen i Nice er et utmerket sted for romantikk!

Egypt – El Gouna
El Gouna i Egypt er et nydelig sted for å dyrke romantikken. Det blir kalt for “Rødehavets Venezia” og lever opp til navnet med sine mange og vakre kanaler og laguner gjennom byen. Flotte strender rundt byen innfrir til bading og snorkling og annen vannsport. Båthavnen er full av hyggelige restauranter og en nydelig utsikt. Atmosfæren og arkitekturen er veldig egyptisk, storslagent og flott men også en smule vel eksklusivt – men likevel må byen oppleves uansett om du velger å bo der eller bare dra dit på dagsbesøk. Har du bestilt bosted der for flere dager og dere blir lei av det rolige livet i El Gouna finnes det utallige organiserte utflukter og opplevelser om man vil ha noen timer med vannsport, ørkenbesøk, besøk til andre steder i nærheten eller til Luxor eller Kairo. Egyptere er utrolig vennlige og åpne og selve landet Egypt er jo en ubeskrivelig vakker kulisse for all romantikk!

Lysøen i Os
I Os kommune, litt sør for Bergen finner vi Lysøen, øya der fiolinisten Ole Bull bygde sin helt spesielle villa for over 130 år siden. I tillegg ligger der et gammelt gårdstun fra 1600-tallet på øya samt en liten kafé. Hele øya samt selve parkanlegget er full av fantastisk natur og skjellsandbelagte stier som innbyr til romantiske gåturer og stopp. Øya er på cirka 700 mål og er (så vidt jeg vet) helt uberørt av motoriserte kjøretøy! Øyas høyeste punkt på 76 meter over havet har et utsiktstårn som er bygd til minne om Ole Bull. Selve villaen er åpen for omvisning store deler av året og er verd minst ett besøk! Ole Bull sin villa er inspirert av hans reiser og opphold rundt i verden og er helt unik. En av de vakreste og mest romantiske bygninger som finnes i Norge. Villaen blir også brukt til små konserter o.l.

Anthony Quinn Bay Rhodos
Den lille bukta der sentrale deler av filmen “Kanonene på Navarone” ble spilt inn ligger litt bortgjemt men er virkelig verdt et besøk for både romantikere og filmnostalgikere! Stranda/buktas navn er opprinnelig “Vagies Bay” men har nå i nesten femti år vært mest kjent under navnet “Anthony Quinn Bay” etter at bukta ble gitt i gave til skuespilleren Anthony Quinn etter hans innsats som gresk motstandsmann i krigsfilmen “The Guns of Navarone”. Historien forteller at senere ble Quinns eierforhold til bukta tatt i tvil – men navnet har den beholdt.

Vi oppdaget bukta på en kombinert buss- og rusletur langs kysten. Det enkle skiltet “Anthony Quinn Bay” med en pil ned en bratt bakke gjorde oss nysgjerrige og vi ruslet nedover. På veien stoppet vi og kjøpte med oss frukt og beundret omgivelsene. På den ene siden høye klipper og på den andre siden stille viker og og utsikt utover havet.

Vel nede i dalen er det en siste bratt og støvete og anonym bakke opp en fjellknaus – men på toppen blir vi møtt av en fantastisk utsikt utover bukta, sjøen og klippene rundt. Vi setter oss ned på Tavernaen som ligger der og faller pladask for hele stedet. Nedenfor oss ser vi det krystallklare vannet og flere som er ute og snorkler. Noen småbåter med og uten motor beveger seg ytterst mot havet. Flere seilbåter har ankret opp på utsiden av bukta. Klippene rundt stedet gjør at lydene fra menneskene og båtene får en helt egen klang. Vi rusler ned mot stranda og bortover langs solsida. Kler av oss og hopper uti med snorkel og maske. Her er det mye fisk og varierende bunnforhold, så det er kjempefint å snorkle. Deler av brygga vi kjenner igjen fra filmen har ramlet ut i vannet, og vi kan svømme under og mellom steinene. Over på den andre sida blir det dypere vann – og etterhvert kommer en stor, gammel treskute inn i havna og ankrer opp.

Det er så rolig og behagelig atmosfære. Veldig intimt og romantisk. Det er veldig tydelig hvorfor dette stedet ble valgt som bakgrunn til en film. Utenom den beskjedne tavernaen på toppen er det her veldig lite menneskeskapt. Det bratte klipper med geiter som, utrolig nok, klarer å finne mat på de minimale fjellhyllene. Det er små furutrær og annet kratt, og man må klatre over noen steiner for for å komme ut i det turkise og grønne vannet. Etter snorklinga satt vi på stranda og spiste resten av frukten vår og fablet om overnatte på stranda for vi ville ikke forlate den. Men solen gikk ned og etter et siste bad pakket vi sammen for å rusle tilbake. Valgte en annen vei og fant en spennende avstikker oppover mellom noen klipper. På det høyeste ble det igjen åpent landskap og vi hadde en helt utrolig utsikt over bukta, omgivelsene og utover havet. Vi kunne se at det fortsatte stier bortover klippene og videre nedover mot andre strender. Men mørket falt på og vi fant tilbake til tavernaen og oppdaget en annen bilvei som var skiltet tilbake mot hovedveien.

Et par kilometer fra Faliraki og cirka 15 kilometer fra byen Rhodes ligger denne nydelige bukta. Det går dagsturbåter ut til bukta fra Rhodos by – og treskuta vi så ankre opp i bukta er en av flere båter vi kunne ha kommet oss til bukta med. Man kan også kjøre helt ned til Tavernaen med bil eller scooter. Men skal jeg være helt ærlig så ville førstevalget igjen være å rusle hele veien fra hovedveien til bukta. Det er så nydelige og romantiske omgivelser – og ingen badetur smaker vel deiligere enn når man virkelig har fortjent den!

Sjokolade
Meld dere på sjokolade-smaking på Planete Chocolat i Brussel og lær hemmelighetene bak den fantastiske sjokoladen.

Grottesnorkling
Grottedykking eller grottesnorkling i Mexicos “Cenoter”. Magisk.

Spa er også for menn!
Som oftest er det mennene som får i oppgave å arrangere noe romantisk for damene sine. Ikke alltid trenger man å reise så langt av gårde for å dyrke romantikken nå som fler og fler Spa-hoteller dukker opp i vårt land! Sjekk når på året prisene er lavest, og ofte har de også spesielle tilbud. Har dere anledning til å reise vekk på to ukedager så får dere god plass og rolige omgivelser. Bestill én natt for to og inklusive har dere to dagers fri adgang til deilige bassenger og et assortert utvalg av massasjedusjer og fancy rom med ulike tilbud.

Egentlig er det ikke så farlig hvor du drar så lenge du reiser med noen du er glad i!

Legg gjerne igjen en kommentar eller flere tips i kommentarfeltet under – eller skriv de inn på konkurransesiden vår!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *