“Så dyrt er det å få et barn”

Igjen et innlegg  i en av landets største nettavis om hvor dyrt det er å ha barn…

For det første så er det ikke dyrere enn man selv gjør det til – barn trenger ikke alt det rælet som foreldre og andre stadig kjøper til de,  og mye av det man trenger kan man arve eller overta gratis eller for en billig penge. Ta en kikk under “gis bort” på Finn.no og hos andre annonsører.

At et barn skal koste over 40 000,- i sitt første leveår er jo helt vilt! Mange av postene hos de eldre barna er jo også skyhøye og utenfor “vanlige” barnefamiliers budsjett. Når barna så blir 17-18 år og flytter hjemmefra og forventer at de kan (fortsette å) bruke rundt 55 000,- i året på mat og fritid er det ikke rart at man klager på å ha “dårlig råd” eller å være “fattig student”!

For det andre så er det bekymringsfullt hva alle disse artiklene og overskriftene gjør med barna. De leser jo også nettaviser, papiraviser og får med seg både overskrifter og innhold. Mange barn har bare én forelder og ingen annen nær familie – enten på grunn av dødsfall eller annet – og familien har bare denne ene inntekten å fordele på barn, hus, bil, levekostnader – og det å leve opp til barnas forventninger om at denne ene foresatte skal kunne bruke en million på hvert barn vil skape mye vondt.

Andre barn som har to “sett” foreldre, åtte besteforeldre og stebesteforeldre og en haug med tanter og onkler og familie får kanskje alt dette og mer til og tar det som en selvfølge.

 

Rettferdighet blir det aldri her i verden, men barn burde slippe å bli “opplyst” om hvor mye de burde koste foreldrene sine. Ikke alle har alle disse millionene tilgjengelig til å disponere, men de er ikke dårlige foreldre for det og de kan gi barna sine en minst like god barndom for det! Både foreldre og barn burde heller fokusere på å minske overforbruket sitt, både for sin egen del og for en felles global del!

 

Håper at dere kan finne noen tips og råd om en mer økonomisk hverdag for både store og små ellers på siden her inne!

 

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *