Skjønnhetstips – Ekte skjønnhet koster så lite!

LEIRMASKE MOT TRETT HUD
1 del hvetekimolje
1 del sitronsaft
1 del leire
Blandes godt og smøres utover ansiktet. Legg deg ned og slapp av og la masken virke 10-15 minutter. Skyll av med lunkent vann, tørk forsiktig og smør inn med en god ansiktskrem.

SITRONMASKE MOT FET HUD
3 ss sitronsaft
2 ss mandelolje
2 dl havremel
Litt vann til en god konsistens. Blandes godt og smøres utover ansiktet. Legg deg ned og slapp av og la masken virke 10-15 minutter. Skyll av med lunkent vann, tørk forsiktig og smør inn med en god ansiktskrem.

BANAN MOT TØRR HUD
Mos en halv godt moden banan og smør den utover ansiktet. Legg deg ned og slapp av og la maske virke 10-15 minutter. Skyll av med lunkent vann, tørk forsiktig og smør inn med en god ansiktskrem.

JORDBÆRMASKE FOR KOMBINASJONSHUD
1 pisket eggehvite blandes i 3 ss yoghurt naturell sammen med fem moste jordbær. La masken virke 10-15 minutter mens du tar deg en god pause på sofaen. Skylles av med lunkent vann og smør huden inn med yndlingskremen din.

BEROLIGENDE MASKE
1/2 raspet agurk
1 dl naturell yoghurt
La både agurken og youghurten renne av seg gjennom et kaffefilter før bruk.Blandes godt og smøres utover ansiktet. Legg deg ned og slapp av og la masken virke 10-15 minutter. Skyll av med lunkent vann, tørk forsiktig og smør inn med en god ansiktskrem.

ANSIKTSSKRUBB AV HONNING OG HAVREMEL
Skrubb ansiktet med en god blanding av en del havremel og en del honning. Blandes godt og smøres utover ansiktet. Legg deg ned og slapp av og la masken virke 10-15 minutter. Skyll av med lunkent vann, tørk forsiktig og smør inn med en god ansiktskrem.
Bruk gjerne en naturlig ansiktsmaske etterpå.

RENS MED DRUER
Del noen druer i to og gni de i ansikter og på halsen. Skyll med kaldt vann.

KAMILLETE TIL DET MESTE!
Lag en kopp kamillete. Dypp litt bomull i tevannet og vask ansiktet. Kamillete hjelper mot hevelser, eksem, sår og får huden til å leges fortere.Du kan sitte med bomull dunket i teen eller med kamilleteposene og la det ligge på huden så lenge du vil. Teposene er fine å legge over posene under øynene. Har du sti på øyet så skyll med lunken kamillete. Og så er den også deilig å drikke og virker beroligende og avslappende!

VASELIN PÅ ØYEVIPPENE
Smør inn vippene og legg deg for natten.Bruk gjerne en godt skyllet mascarakost til dette. Vaselin gjenoppbygger skadede vipper, styrker og gir volum. Du kan også smøre vaselin i ansiktet og la det sitte over natten om du er plaget med veldig tørr hud.

HAVETS ANTIRYNKEMIDDEL!
Kjøp en boks sardiner i olje, ta ut to av dem og legg en under hvert øye! La ligge på i 10-15 minutter. Huden vil stramme seg opp og mirakler kan skje med både poser og rynker!

HOVNE ØYELOKK?
Agurkskiver fungerer! Legg de på øyelokkene og la de ligge mens du tar en liten pause på sofaen! Du kan også ta to kamilleteposer – legg de gjerne litt i fryseren før bruk – og legg de over øyelokkene eller rett under øynene for å motvirke poser og trett hud.
MØRK UNDER ØYNENE?
Bland 3 dråper honning med 3 dråper sitronsaft. Klapp forsiktig inn i huden under øynene og la virke 10-15 minutter.

KlLEOPATRA BADET I MELK!
1 liter økologisk melk (Kleopatra brukte hoppemelk-så har du det så bruk det!)
1/2 dl kaldpresset olivenolje
Kleopatra badet i melk for å få en vakker og myk hud. Lag deg et godt varmt bad og bland inn melk og olje og nyt luksusfølelsen!

NATURLIG PEELING OG FOTBAD FOR UTGÅTTE FØTTER!
Fyll godt varmt grønnsåpevann i en balje eller bøtte og ha i kaffegrut. Masser føttene med gruten og du får silkemyke og godluktende undersåtter! Kaffegrut er også flott å skrubbe hele kroppen med – bland den med litt dusjsåpe og skrubb deg deilig myk og varm! Det sies også at kaffegrut kan minske cellulitter, virke oppstrammende og minske synlige blodårer!

HJEMMELAGET SALTSKRUBB

Olje og salt er ofte hovedingrediensene i skrubbekremer. Så lag din egen mye billigere hjemme av matolje og vanlig salt. Om du ønsker en grovere skrubbekrem kan du bruke havsalt!

BAKEPULVERSKRUBB!
Bland 2 ts bakepulver i litt vann eller i din vanlige fuktighetskrem eller hudolje og masser! Skyll i lunkent vann og frotter  huden tørr og smør på fuktighetskrem

SALTSKRUBB & SUKKER-SKRUBB!
3 deler kaldpresset matolje og 1 del salt til en god konsistens som masseres inn i huden. Den er også god for resten av kroppen – men mild nok til å brukes i ansiktet. Salt fjerner effektivt avfallstoffer fra huden og kan virke avslappende for musklene. Husk bare at det kan svi i kutt eller sår, vær forsiktig med salt like etter barbering.Sukker-skrubb er litt mildere: 3 deler kaldpresset olje og 1 del brunt sukker blandes til en god konsistens som du masseer inn med sirkelbevegelser. Øker blodsirkulasjonen og renser huden. Skyll i lunkent vann og frotter  huden tørr og smør på fuktighetskrem

EN PEELING PASSER ALLE!
Grunnoppskrift: 3 deler matolje og 1 del salt eller kaffegrut blandet med litt dusjkrem.
Tilsetninger: Vanilje- og lavendelolje er beroligende. Sitron-, appelsin-  eller mandarinolje (eller skall) er oppkvikkende.Rosmarin-, eukalyptus- eller peppermynteolje renser godt i bihulene og stimulerer huden. Kanelolje øker sirkulasjonen og gir en god krydderlukt. Revet ingefær øker skrubbeeffekten.

TØRR OG SOLBRENT HUD?
Lag en fuktighetsbevarende bananmaske! Mos en banan, tilsett en spiseskje honning, fem spiseskjeer havregryn og en spiseskje vann. Smør masken i ansiktet og la den sitte på i et kvarter. Skyll av med lunket vann.

SOLBRENT?
En yoghurt-maske er godt for solbrent hud. Fordel yoghurt naturell utover ansiktet, slapp av i ti minutter og vask den av. Yoghurt naturell er også fin å smøre på om du er plaget av soleksem. Det er også bra å ha yoghurt for hånden om du blir brendt av brennmanet!

SOLEKSEM?
Smør tomatskiver eller youghurt naturell på eksemet.
(Og for all del: Dekk til eksemet når du er ute i sola!)
Forebyggende tips mot soleksem: Ta E-vitamin hele sommerhalvåret.

FOREBYGGING MOT SOLEKSEM:
Ta kalk-tilskudd og betakaroten-tilskudd to mnd før soling.Andre tilskudd kroppen din kan trenge er C-vitamin, E-vitamin, kisel, sink, kobber, tistelolje, fiskeolje eller boragoolje. I solen prøver du mest mulig å dekke til huden, lyse langermede bluser eller lette bomullsgensre slipper sol igjennom så du blir pent brun likevel.Du kan bruke sinkpasta som solblokker på de mest utsatte hudområdene.Gradvis tilvenning til solen og vær mest forsiktig  mellom klokken 11 og 15, da solen er sterkest. Unngå at svette blir liggende på huden, skyll deg ofte eller ta en dusj i rent vann og tørk deg godt. Prøv også å unngå at sola steiker deg – når du kjenner det blir varmt på huden så oppsøk skyggen. Om soleksemen dukker opp kan du lindre den med kalde omslag, avkjøling og youghurt naturell, aloe-vera gele eller Ringblomst (Calendula) og kamille, samt sinksalve. For at ny frisk hud skal dannes raskest mulig trenger du ekstra C-vitamin 1-3 gram daglig og sink 30 gram daglig og ellers generelle antioksidanter og omega-3, det demper betennelser og beskytter huden. Husk også å drikke mye vann

MOT KVISER
Bruk en sitronbåt og gni den rundt i ansiktet. La det tørke. Gjenta flere ganger. Så vasker du ansiktet forsiktig i varmt vann. Bland så havremel og sitron til en passende konsistens og smør et tykt lag i ansiktet, spesielt på kvisene. La virke 10-15 minutter før du skyller vekk, tørker forsiktig og smører inn huden i mild ansiktskrem.

NUPPER ETTER BARBERING?
Beroligende olje med aloe vera fra Yves Rocher, eller babyolje eller gelè (Antibac eller annen desinfiserende gelè) smøres på ren og tørket hud. Har du en ekte aloevera plante kan du klippe av en bit av ett av bladene og smøre på geleen som du klemmer ut – eller – kjøp ekte aloevera-olje på en helsekostbutikk!

APPELSINHUD
Appelsinhud/cellulitter. Bruk kaffegrut (best når den fremdeles er litt lunken) og bland i litt av din vanlige dusjsåpe og ta med blandingen inn i dusjen og skrubb løs! Kjempedeilig følelse og det lukter godt og oljen fra kaffebønnene gjør huden myk og deilig! Det sies også at kaffegrut kan minske cellulitter, virke oppstrammende og minske synlige blodårer!

VORTER VIL VI VEL IKKE HA!
Smør vorten med innsiden av et bananskall eller klipp en bit av skallet og tape den over vorta (med det hvite mot vorta). Det enkleste er å bruke det på natten – 2- 3 netter i strekk eller til vorta forsvinner.

HVITERE TENNER
Ta litt tannkrem på en tørr tannbørste og dypp den så i natron og puss tennene forsiktig, Det gir en skånsom fjerning av belegg etter kaffe, te, vin og lignende. Puss tennene med natron cirka en gang i uken – og du vil snart merke resultater. Mye billigere og like effektivt som dyre tannblekings-sett eller bleking hos tannleger.

JORDBÆRSMIL!
Gni over tennene flere ganger med oppskjærte modne jordbær flere dager i strekk og du får hvitere tenner (og en deilig smak i munnen!).

HEVING AV SMILET!
Puss tennen med helt vanlig bakepulver før du pusser de på din vanlige måte med tannkrem og vann og du vil etterhvert få hvitere tenner! Gjør ikke dette hver dag – men et par ganger i uka i en kortere periode eller 2-4 ganger i måneden over lengre tid.

FLASSFRI!
Masser hodebunnen med en god blanding av havsalt og balsam. La det gjerne sitte i en halvtime/time før du vasker det på vanlig med to innsåpinger og to utskyllinger før tørking.

FLASSFRITT!
Bruk en god håndfull olivenolje, eller annen tyktflytende olje om masser det godt inn i hår og hodebunn. La det sitte i så lenge som mulig. Du kan gjerne ha det i over natten. Bruk da en hette eller lignende for å slippe å få så mye olje på puta eller i senga.Når du går for å vaske håret er det viktig at du masserer inn shampo før du tar for mye vann i slik at du får vasket ut oljen av håret lettest mulig. Bruk gjerne balsam etter hårvasken også. Føning kan hjelpe å få løftet opp håret sånn at hårbunnen får mer luft.

FOTBAD MOT SURE FØTTER!
En balje eller bøtte med varmt vann og en god slump med eplesidereddik! Fantatisk kur mot sure føtter da det fjerner vond lukt og er forebyggende mot fotsvette! Har du fottøy som tåler en tur i vaskemaskinen eller vasking for hånd – så skyll skoene i eddikvann før du henger de til tørk – eller putt de i tette plastposer for så å legge de i dypfryseren over natten eller noen dager i strekk.

VASK HÅRET RIKTIG!!
Fukt hår og hodebunn. Lunkent eller kaldt vann. Har du sensitiv hodebunn er det best å bruke kaldt vann – eller så kaldt som du orker. Ta ca en teskje shampo i hånden og fordel det utover i begge håndflatene før du begynner å vaske håret. Det er også egentlig feil at vi vasker håret, det er hodebunnen vi vasker og som trenger å vaskes. Håret trenger vi ikke gni elle vaske, det blir rent når vi skyller ut shampoen uansett. Vask håret i så kaldt vann du orker, det beste er å bruke regnvann eller vann rett fra en bekk – men sånn luksus har vi sjelden tid til i hverdagen. Uansett – en hårvask er alltid deilig!

SLÅ UT HÅRET I NEDOVERBAKKEN!
På varme sommerdager får du nyyydelig hår om du setter deg på sykkelen og lar det stå til i en lengre nedoverbakke rett etter hårvasken.

VOLUM?
Om du driver med yoga eller har et sted du kan henge (!) oppned – så gjør det rett etter hårvasken. Får håret tørke “oppned” gir det et naturlig volum i frisyren som varer helt til neste hårvask.

TYNT HÅR?
Ikke gå rundt å innbill deg at langt hår kler alle. Har du tynt hår så klipp deg kort eller halvkort og sørg for å få en god “oppklippet” klipp slik at du lett får volum. Etter hårvask bruk mousse eller andre stylingprodukter og føn håret “opp”. Sitt gjerne på en stol med hodet fremover eller ligg på magen på senga med hodet ned mot gulvet mens du føner.

NATURLIG!
Vær deg selv! All verdens styling, sminke og oppussing gjør deg ikke til et bedre menneske – bare mer frustrert. “Stjernene” opererer seg, fettsuges, strammes og fyller kroppen med giftstoffer til de blir helt flate i både trynet og panna. Taper og skviser inn og opp kroppsdeler til det gjør vondt. Hairexstension, spraytan, falske tenner og falskt det meste for å bli “penere”. Mens utstrålingen blir mindre og mindre. Smil og vær deg selv – et ekte smil vises i øynene og er det mest tiltrekkende som finnes!

Og til slutt: Noen effektive tips mot lus!

NATURLIG FOREBYGGING MOT LUS:
Geraniumolje inngår ofte i midler mot hodelus. Bland noen dråper av oljen i shampoo
en og fordel et par dråper i nyvasket hår for forebygging mot hodelusangrep. Oljen også balanserer talgproduksjonen i hodebunnen og er fin til både tørr og fet hud og virker også forebyggende mot flass ved tørr hodebunn. Geraniumolje virker også frastøtende på andre insekter, for eksempel mygg!

“LUSEKAMMINGSDAG”. For eksempel hver søndag kveld når barna ofte bader og alle klærne de har brukt i helgen blir skiftet og vasket. Anskaff en lusekam og kam håret til alle barna mens håret fremdeles er halvfuktig. Helt tørt hår er ofte statisk og lusa har lett for å flytte på seg. Bruk et håndkle rundt skuldrene eller be barna bøye seg fremover og du kammer ned mot et hvitt underlag for å sjekke om lus eller egg synes. (Voksne har også godt av regelmessig lusesjekking!) Husk: Bruk aldri andres luer, hårbånd, kammer, børster eller hårpynt.

HÅRFØNER OG BADSTUE MOT LUS.  Badstue sies å ha både en forebyggende virkning mot hodelus og kan være til hjelp når hodelusen har tatt bosted i håret. Hodelus dør ved ca 60 grader Celsius – og det skal mye til at det blir så varmt i hodebunnen i en badstue – men allting hjelper! Badstue kan være en tilleggshjelp til å holde lusa borte og det er sunt på flere måter å ta badstue om du har tilgang til det! Føning av håret vil også være til hjelp om du har fått hodelus da varmen fra føneren lett kan drepe lusa.

KOKOSOLJE OG OLIVENOLJE M.M.  innholder fettsyrer som bryter ned hudskjelettet til lusene og dreper de. Enkelte typer shampo og balsam innholder te-treolje, peppermynteolje, eukalyptusolje, lavendelolje eller rosmarinolje. Lukten av disse oljene får lusa til å holde seg borte og kan brukes både forebyggende og etter at lusa har festet seg. Te-tre olje hjelper også mot flass. Oljene kan blandes inn i din vanlige shampo og balsam eller fordeles i håret nær hodebunnen etter hårvasken. Blandingsforholdet kan være ca 2 spiseskjeer kokos- eller olivenolje + 2 teskjeer eteriske oljer (en eller flere typer på en gang) som blandes i en desiliter med shampo/balsam. Vask håret på vanlig måte – det vil si 2-5 ganger i uka og med cirka 1 teskje shampo til hver hårvask. Te-tre olje hjelper også mot flass! Oljene er gode å bruke mot lusa men om lusa har rukket å legge egg så kan disse overleve oljebehandlingen så bruk lusekam for å fjerne eggene og fortsett med å bruke oljene over flere uker slik at lusene i eggene også blir fjernet.

BALSAM MOT LUS. Balsam i håret etter hårvask hindrer lusa i å få altfor godt “tak” i håret. Andre stylingprodukter er heller ikke lusa så veldig glad i… Hårføning av håret etter vask kan også drepe lusa da den dør ved ca 60 grader Celsius. Men har du først fått lus så må du ikke glemme at det er veldig viktig at du bruker lusekammen flittig også!

VEKK MED LUS: FLYTENDE GRAPEFRUKTKJERNEEKSTRAKT kan ta knekken på både hodelus og hodeluseggene. Blandes i din vanlige shampo eller balsam. Kan også gnis direkte inn i håret eller hodebunn – men noen mennesker tåler ikke konsentrerte mengder direkte på huden så prøv deg frem.  Det tar 8 dager fra egg til levende lus så du må være tolmodig og så må du også bruke lusekam jevnlig for å få fjernet egg og lus fra håret!

MYK KRÅKEFOT (Lycopodium clavatum) MOT LUS! Fra gammelt av ble avkok av myk kråkefot og  lusegras (Huperzia selago) brukt i vask mot lus. Planten ble også blandet i sengehalmen  for å holde lus og lopper vekke fra senga – og den som sov der!

KORT HÅR MOT LUS! Klipp håret til barna så kort som mulig eller flett eller sett opp langt hår  og bruk gjerne brede hårbånd eller lignende. Barn sitter ofte med hodene tett inntil hverandre under lek – så brede pannebånd og tynne luer og skjærf som vaskes ofte på minst 60 grader kan faktisk være en god beskyttelse mot å bli smittet av hodelus!

ANISOLJE MOT LUS: Bland en del anisolje og ni deler olivenolje og gni det inn i håret og la det sitte i håret over natten. Ta på deg en hette eller en løs lue om du er redd for at sengetøyet skal få flekker. Anisolje kan ta knekken på både lusene og eggene. Dagen etter når du vasker håret så husk å først bruke shampo i håret før du tar i vann sånn at du lett får vasket oljen ut av håret. Ikke glem å bruke lusekammen – den får ut restene av lusa fra håret – og regelmessig lusekambruk vil virke forebyggende mot hodelus.

13 % EDDIK PÅ LUSEKAMMEN er et gammelt og vellykket kjærringråd for å få hodelus-eggene til lettere å slippe taket i håret ditt!
Legg gjerne igjen en kommentar eller flere tips i kommentarfeltet under!

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *