Tips for billigere ferier & reiser!

De beste tipsene for en billigere ferie!

Vi reiser og ferierer stadig mer – men mange gruer seg til ferien fordi den ofte koster mye mer enn planlagt.I Norge eller i utlandet. Hjemme eller borte. Varme eller kalde strøk. Alene eller sammen med andre. Som familie eller med venner. med kjæreste eller med ukjente. Til lands eller til vanns. Mange reise- og feriemåter, og mange måter og muligheter å gjøre det billigere på. Eller?

Vi har nå også åpnet en side på facebook der vi vil gjøre som mange andre å premiere noen av de som “liker” facebook-siden vår. Første premietrekning blir ved 100 “liker” – og så videre premie blant alle de som deltar ved hver gang 100 nye liker side. Kanskje dere føler at det blir lettere å legge igjen kommentarer der inne enn her? Uansett – både positive og negative tilbakemeldinger mottas!

Link til Facebook

39 kommentarer til Tips for billigere ferier & reiser!

 1. ata sier:

  Konkurransen er avsluttet – men alle gode råd & tips for billigere reiser og ferier står her for å brukes!

  Sommerkonkurransens tre månedsvinnere ble:

  Marta Vie-Sundal fra Inderøy
  Ulla-Mona Kauterud fra Fredrikstad
  Laila Leonhardsen fra Hommelvik

  En ekstra vinner har blitt trukket i september – og det ble:

  Heidi Hansen med sitt innlegg den 20. juli!

 2. ata sier:

  Augustvinneren er: Laila som med sin fristende beskrivelse av camping(vogn)livet oppsummerer noe av det som er essensen i det å ha ferie og det å reise på tur i tillegg til den sunne og gode bi-effekten det er å kunne campe i nærheten av steder der man kan gå rett ut av døra og plukke med seg sunne og gode ting fra naturen!

  Send adressen og hele navnet ditt til: post@luksusfellen.info så kommer det en pakke til deg i nærmeste fremtid!

  Takk til alle som har deltatt på sommerens konkurranse! Håper at mange av dere har fått nye ideer til kommende ferier og reiser!

 3. Anette U sier:

  Man kan reise fler sammen og dele leilighet evt. hus.
  Vi var i Dubai for et par år siden og leide en fantastisk flott leilighet direkte på stranden på Palm Jumeira. Det er et område der hotellprisene er meget høye og vi leide da en leilighet som vi delte med ett annet par. En flott leilighet med 3 soverom og 2 store bad. Prisen ble halvert sammenlignet med hotell.

 4. Kari- Mette Pedersen sier:

  Hei.
  Her er mitt tips til å spare på ferie, og da spesielt rettet mot utenlandsferie:
  1. Begynn i god tid, vi sparer f.eks flyutgifter ved å være tidlig ute.
  2. Vi pleier å leie bil når vi er i utlandet, da kommer vi oss rundt dit vi vil. Vi sjekker alltid rundt og ser hvor de har billigst leie. Er ikke alle steder de har kollektivtransport.
  3. Booker aldri hotell, vi leier en caravan/ campinghytte i stedet. Det er mye billigere.
  4. Vi har også venner enkelte steder i utlandet som vi kan overnatte hos= gratis.
  5. Vi sparer på matutgiftene ved å lage mat i caravanen/ hytta, og handler alltid på de billigste supermarkedene.
  6. Vi smører med oss mat når vi er på utflukter. Hender at vi tar med grill og grillmat også, så trenger vi ikke å spise på en dyr kafe.
  Ja nå reiser vi mest til England/ Scotland.
  En annen mulighet for billig ferie er å delta på konkurranser. Var nettopp en uke i Danmark, og alt vi betalte var leia for campinghytta. Turen med inngangsbilletter til legoland vant vi :-) Herlig med billig ferie

 5. Vi pleier at pakke bilen og kører rundt til de forskellige familiemedlemmer og besøke dem. Vi har mad og madras, dyner og puder og så overlever vi i bilen, med mindre vi sover hos noget familie.
  Ellers har Colorline eller Stena Line ofte tilbud på reise og ophold.

 6. Gunnhild Folgerø sier:

  Det er flere nettsider som tilbyr leilighetsbytting. Min søster byttet leilighet med en familie fra Danmark, som skulle her i bryllup. De byttet leilighet i en uke, uten mellomledd. Hvis man avtaler på forhånd, kan man få veldig billige flybilletter på f.eks Norwegian, og har man da gratis leilighet, så blir ferien rimelig. Jeg har og god erfaring med å ha leilighet i storbyer, da slipper man å tenke på frokost og dyre lunsjer ute, man kan handle mat på lokalbutikken og lage maten hjemme innimellom. Praktisk, billig, og gøy å shoppe i annerledes matbutikker!!! Så skal man utenlands, så ER der muligheter for gratis overnatting. Alternativ for et reisefølge på maks to-tre stk er å bli medlemmer på Coachsurfing.com – hvor man får låne en sofa/et gjesteværelse der man skal til av andre som og er “coachsurfere”. Der forplikter man seg til å innimellom ta imot andre coachsurfers, men en mulighet til å bygge vennskap. :-D

 7. Therese sier:

  Mitt beste tips er faktisk å bestille i siste liten hvis du skal til syden. Meld deg også på nyhetsbrevene fra de forskjellige reisebyråene. Ving og star tour f.eks har super tilbud hver fredag. De sender ut nyhetsbrev et par dager i forveien og oppgir hvilke turer du kan få billig og når det er mulig å bestille til disse prisene.

  Disse prisene kan ofte være billigere enn resteplass prisene :)

 8. Laila sier:

  Hvis man har investert i en campingvogn, gammel, til en rimelig penge, eller nyere, og plasserer den på fast plass året rundt kan man i prinsippet feriere når man måtte ønske, 365 dager i året. For beøpet man betaler for den faste plassen blir det ikke mange kronene pr. dag. Handler inn så mye som det lar seg gjøre av matvarer på billigbutikken hjemme. Etter hvor man har vogna plassert kan man f.eks fiske og på den måten skaffe seg billig middag og samtidig opplevelser. Man kan ta beina fatt og gå på tur for turen sin del eller man kan gå på fotosafari. Man kan sette seg utenfor vogna og sole seg i finvær eller kose seg inne med egenskaffet middag, en god bok, strikketøyet og stearinlys på gråværsdager. Da har man også muligheter til en god samtale med de man ferierer sammen med. Man har tid til kvalitetstid med barna. Ferierer man når bærsesongen begynner, multe, blåbær osv. kan man sysselsette seg med bærplukking og koking, røring av bær. I tillegg har man godteri i bær. 2 fluer i en smekk, nyttig og trivelig aktivitet. Nye mennesker, som ofte i seg selv er en opplevelse, norske eller utenlandske, er ikke vanskelig å komme i kontakt med på campingplasser. Og så har man jo de andre fastliggerne man kan prate med. I tillegg har man fred og ro, man haster ikke fra det ene til det andre slik at man føler behov for ferie når ferien er over. Ultimat og billig ferie!

 9. ata sier:

  Konkurransevinner for juli!

  Da er det på tide å avsløre vinneren av sommerkonkurransen i juli & husk også at konkurransen fortsetter ut denne måneden med ny vinner for august samt at alle som har deltatt i juni, juli eller i august er med i en ekstratrekning i løpet av september!

  I tillegg har vi i dag også åpnet en side på facebook – navnet “der inne” er luksusfellen info – skriv “luksusfellen info” uten punktum i søkefeltet, så finner dere den på den listen som kommer opp. (samme profilbilde som toppbildet her inne) Vi vet ikke helt ennå hvordan den siden kan brukes, men det er flere som spør hvordan de finner siden vår på facebook – så da har vi nå akkurat laget den!

  Link til facebook-siden

  Direktelink legges inn på forsiden etterhvert – men må først finne ut hvordan! :-)

  For å kunne lage litt reklame både for siden vår på facebook og siden vår her vil vi også legge ut en konkurranse på facebook-siden der vi gjør som mange andre at vi premierer en eller flere av de som liker siden. Vi begynner med en premie når vi har fått 100 “liker” og så fortsetter vi med premie for hver gang 100 flere liker siden osv.

  Vi har prøvd å tråle nettet for lignende sider – men det er dessverre ikke mange som skriver om privatøkonomi og samler gode råd og artikler om det. Ved å samle stoff om hvordan spare penger samt tipse om andre sider der det ligger nyttig informasjon er jo noe som mange virkelig har nytte av, og som kan bidra til at noen får en bedre økonomi – så om dere føler at luksusfellen.info er nyttig så er det fint om dere deler og gir andre et hint om denne siden, enten via facebook eller med link direkte fra siden.

  (Under “Fil” ligger det en funksjon som heter “Send lenkeadresse” – der kan dere tipse andre direkte om sider dere er inne på).

  – – –

  Så over til sommerkonkurransen vår!

  I juli var det ikke så mange deltagere – men det var flere gode tips i de bidragene som kom inn! Det mest romantiske tipset var å flytte ut i telt på en deilig holme i to måneder sammen med kjæresten/ektefellen sin! Det er jo helt fantastisk å tenke på at en opplevelse for livet ikke ligger lengre unna i tid og penger enn å gjøre bruk av et telt, noe å sove i og noe og lage mat i – og så kan man bare bo et helt annet sted enn hjemme i en valgfri periode – jeg tipper det var deilig å slippe vekk fra alt man synes man “må” – og bare være nær sin kjære i vakre og enkle omgivelser!

  Vil man gjerne komme seg litt lengre ut i verden så kom det også forslag om å lage en facebookside der man oppfordrer andre til å sponse sin ferie! Det synes jeg var en av de bedre ideer når det gjelder å bruke “sosiale medier” – man kunne jo friste med en premie/suvenir til en eller flere av de glade giverne!

  Ellers var det et langt og flott forslag som startet med: “Planlegg høsten, neste års ferie” – dette i tillegg til et annen forslag om å begynne å spare til neste års ferie allerede nå, eventuelt spare halvparten av årets feriepenger til bruk på ferie neste år er noe alle bør prøve. Vi hadde en ferietur ca hvert tredje år, og vi sparte i ca ti måneder på forhånd, og i tillegg laget vi et fotoalbum/minnealbum (i dag ville det vel bli kalt et “scrapalbum”) som vi i alle de månedene før vi reiste samlet bilder og info fra blader og reisekataloger om det stedet eller landet vi planla å besøke. Vi noterte ned nærliggende steder vi ønsket å dra på dagsturer eller annet, og vi laget eller fant kart der vi prikket inn de ulike stedene og severdighetene – eller planla fotturer eller annet. Etter at ferien var over ble det jo mange foto i tillegg – + “dagbøker” og tegninger eller annet som vi hadde laget på ferieturen + utklipp, minner og eventuelt brosjyrer fra steder eller opplevelser. Hun som startet innlegget sitt med “Planlegg høsten, neste års ferie” har mange kjempefine forslag som virkelig fortjenes å leses!

  Sammme innlegg har også mange kjempefine tips for de som vil arrangere garasjesalg – og dette er også en fin måte å få barna til å forstå at reiser ikke er gratis, og at det er smart å lære de å gjøre litt for lommepenger. De kan jo også bidra med for eksempel vaffellaging eller bær- og fruktplukking & salg om årstiden passer!

  Alle kom med flotte bidrag også denne måneden – men den som mottar månedens premie for juli er Ulla-Mona Kauterud! Send adressen din til babjj5@yahoo.no så kommer det en pakke i nærmeste framtid!

  Husk også at selv om man har deltatt før så er det lov å delta igjen om man har nye tips! I tillegg hadde det vært kjempeinteressant om noen også kan komme med tips på noe man ikke bør gjøre eller tabber man har gjort som kostet penger, tid og ergrelser – litt som skrekk og advarsel til oss andre! Selv har jeg opplevd å ta en hestedrosje der kusken tok oss med på en lang omvei, og da vi endelig var kommet vel hjem der vi bodde truet han oss til å betale en utrolig høy pris. Da jeg nektet så sa han jeg reiste sammen med at jeg bare skulle betale så skulle jeg få igjen pengene av ham. Det skjedde jo selvsagt aldri – og over en tiendedel av reisekassa mi forsvant med den betalingen. Dagen etter snakket jeg med noen som bodde på stedet, og de fortalte meg at jeg hadde betalt sånn tilsvarende ca tre dagslønner. Jeg trenger vel ikke å si at jeg aldri senere har tatt en hestedrosje og at sånt reisefølge jeg hadde da ikke er verd å spare på!

 10. Ulla-Mona Kauterud sier:

  En sommerferie jeg aldri glemmer,selv om jeg har feriert endel….Min samboer og jeg lå to måneder i fjelltelt på en holme på Hvaler.Vi hadde båt tilgjengelig,men prøvde å leve billig.Min samboer lagde dusj,latrine,kjøkkenbenk av “rakaved” han fant i fjæresteinene,to godt voksne mennesker som ville leve,ikke bare eksistere………
  Jeg lengter til lysere tider…
  til vi på nytt “rykker inn”….
  når kveldssola skinner på Alholmen…
  ja DA er det fred i mitt sinn!!

 11. Einar Halvorsen sier:

  DNT og Fjelltur:

  Syntes dette er helt klart beste tilbudet man får til en billig og sunn ferie, de har ruter for nesten hvem som helst over hele landet, og det å gå fjelltur mener jeg er sundt både fysisk og sykisk for både familier og enkeltpersoner.

 12. Mari Grønvold sier:

  1. Lag en facebookside hvor det blir samlet inn penger til ferien som du har en GOD grunn til at du trenger. Eller skal et veddemål med venner om antall følere eller liknende som ender med at du kan vinne ferie tilskudd.
  2. Lån hytte eller liknende fra bekjente/ eller bli kjent med noen med hytte.
  3. Hus bytte. Bor du i byen så bytt med noen fra landet og omvendt.
  4. Bestill bosted med tilgang til kjøkken, slik at ikke alle måltider må spises ute.
  5. Bestill ferien over nett og ikke hos reiseselskapet- de tar en del for betjeningen.
  6. Med deg på alle feriekonkurranser som er på nett eller liknende. ( husk at trykke på linken som sier at du ikke vil ha flere tilbud fra leverandøren, slik at du ikke blir bombardert av mails)
  7. Ta roadtrip, dra fra sted til sted, spør gjerne lokalbefolkningen om billige severdigheter.
  8. Bestill restplasser
  9. Med deg inne i Groupon eller liknende og få tilsendt rabatterte reiseløsninger.
  10. Tips de store landsavisene om veldig fint vær, hetebølge eller annet som gjør at folk ikke drar til utlandet i ferieuken din og så bestiller du ferie. :D

 13. Heidi Hansen sier:

  1.Planlegg høsten, neste års ferie`.

  2.Diskuter dere imellom, (barn, foreldre, kjærester, etc.,), hva dere legger i ordet ferie, skriv ned hva dere kom frem til.
  Det kan være f.eks. ” avslapping alt går stille å rolig, aktiv ferie, luxsus ferie, lavbusjettferie, oppussingsferie, eller rett og slett, se hverandre ferie, der dere er hjemme sammen”.

  3.Vær ærlige dere imellom, fortell partner, barn, etc. hva du ikke kan godta, eller ikke liker når du er på ferie sammen.

  4. OG, Fortell hva du liker og elsker når dere er sammen på ferie.

  5. Diskuter og få en oversikt over hva dere kan klare å legge vekk av penger, i løpet av høsten, til neste års valgte ferie.

  6. Bestem allerede på høsten, at dere neste år i Mars måned, går igjennom huset, garasjen, loftet, spør besteforeldre og “gamle tanter”, gamle onkler” om de har noen ting de kan avse til dere.
  Det er moro at hele familien, vet at de har et samarbeidsprosjekt gående.
  Moro om barna kan tenke over hva de kan avse til BRUKTSALGET på våren, og at de skal være tilstede når dere har marked.

  7. Ha GARSJESALG, hjemme, om det ikke er mulig, dra til åpent marked, bestem allerede datoen for f.eks. 4- 5 helger etterhverandre, helger dere skal avse til BRUKTMARKEDSSALG.

  (det behøver ikke nødvendigvis være antikviteter dere selger, men alt må være istand og helt uten skader.
  Det som selger er: Småhyller, småmøbler som bord, stoler, selv enkeltstoler blir solgt,krakker benker, mugger, fat, spesielle bøker om ulike tema:, som sport, historiebøker, vitsebøker,veldig gamle bøker. (romaner kan være vanskelig å få solgt). ulike former for bilder og speil, potter
  Når dere setter opp til salg, lag ulike små “øyer” der dere har samme tema på hvert område.

  Pynt med blomsterpotter med samme farge på blomstene, det ser rolig ut, og gir en fin stemning.

  Dere vil bli overrasket over hva som kjøpes….feriekassa vokser, og deres valgte ferie får plusspenger i kassa.
  TIPS OM PRIS: Om dere opplever at salget går dårlig, er prisene sansynligvis for høye. HUSK: ” De tinga dere har valgt som unødvendige for dere, er ikke noe verdt om de ikke blir solgt.
  Ta heller 20,- kroner, enn 40,- for en ting, da kommer pengene inn. Ikke gi bort gamle flotte antikviteter for billig, det er viktig at kundene føler at de har gjort et kupp når de har handlet.

  8. HUSK, før dere skal ha salg, Lag skriv på fargefylte ark, heng opp i god tid på tavler i alle mulige foretninger i nærmiljøet (1-2 mils omkrets),.
  Det er lurt f.eks. å lage små plakater på15cmX15cm. i sterkt gul papp, stift dem opp på lyktestolper der dere vet det er mange folk som går forbi og kan se dem. Et pappskilt som er så lite at de må gå helt bort for å se, blir sett.
  Vi er nyskjerrige av natur, små plakater kan bli mer lest en et A4 ark som det ofte er mange av rundt omkring.
  Dere må reklamere godt og vise med skilter dagen før, og skilte hvor folk kan finne dere de dagene dere har marked.
  Det er gratisnettsteder der dere kan legge ut reklame om Markedsdagene deres.

  LYKKE TIL OG GOD FERIE.

 14. olav sier:

  Å reise på leir, eller bibelcamping. Trenger ikke ha en spesiell tro for å være med, det er mange kjekke aktiviteter for store og små uansett:) Kanskje gir det mersmak!

 15. Grethe sier:

  Tips til billig ferie er å reise på dagsturer, til steder med fin natur. være mye ute, spille spill, som badmington eller lignende, eller spill inne dersom det er dårlig vær. Reise på turer til familie og venner. gå på kafe av og til, eller gå i byer i gatene, uten å kjøpe så mye, kan også være koselig. Å reise til noen som har bondegård hvis du kjenner noen, her er det mye kjekt å finne på, med arbeid og dyr. Det går enn å reise til lekeland, eller badeland hvis det er stygt vær, det er ikke dyrt å bare gjøre det av og til .Hvis det er fint vær, er det kjekt å bade, og være på stranden, eller gå turer i skog og mark, eller sykkeltur, båttur, kanotur.

 16. Det å oppleve en minnerik og uforglemmelig sommer trenger ikke koste alt. Ikke trenger man å dra til utlandet heller. Her er mitt tips for en koselig og billig sommer;)

  Hvis du vet om et kjempefint badested, eller rett og slett et nydelig sted så kan du ta med deg familien din, og/eller venner og sove i telt. Du pakker med deg telt, sovepose, minigrill, grillmat, uteleker (badminton, volleyball, fotball, cricket, arrangere poster mm.) og annet snacks. Jeg selv, anbefaler å dra til et sted nært vannet. Fine steder som dette kan være i Arendal og i Sandefjord på “Knattholmen” for eksempel. Dette er sosialt og veldig koselig. Tenk deg å våkne opp på stranden med de personene som betyr aller mest for deg. Dere har det gøy og dere bader, griller, ler og rett og slett storkoser dere! Ta dere gjerne en kald utepils på stranden også. Om du har med kjølevarer, kan du ta med kjølebag. Trenger du noe å steke med, som varer, jo da tar du med en minigrill:)

  Men uansett, kos deg uansett hvor du enn er i sommer! ;)

 17. ata sier:

  Da har vi kåret vinneren for juni – men først må vi takke for alle gode reiseråd & -tips!

  Tipset om å sette av en stor del av årets feriepenger til neste års ferie er jo noe vi alle bør gjøre som en vane! Ikke alle får feriepenger, men da kan vi begynne å spare på en annen måte, kanskje sette av en sum hver uke eller måned, eller sånn som vi gjorde et år da vi planla en reise i mai året etter – og jeg kjøpte rullegardin som var pakket i et flott gjennomsiktig plastrør, dette ble tapet i begge ender med et hull for myntpåkast – og så ble det for hver gang jeg hadde mynter puttet på “ferierøret”! Det morsomme var jo at gjester også begynte å putte på når de var på besøk for de spurte jo hva det rare røret var – og da de fikk svar ville de være med på spleise på vår ferie mot at vi sendte de et fint kort fra ferien vår som takk!

  Det å feriere i eget land uten at det koster så mye er også noe vi må bli flinkere til. Vi aler opp en generasjon med barn som reiser til eksotiske himmelstrøk opptil flere ganger i året, men som aldri får oppleve eventyret det er å utforske eget land og natur. Å pakke ned alt man trenger og labbe avgårde til fots, på sykkel, i kano eller robåt til et sted der man kan slå leir og oppleve naturen er noe både barn og voksne har godt av. Det å sette barn på fly i 5-10 timer eller mer, med venting og køing og stress og når de kommer fram til feriedestinasjonen er det pølser og hamburgere og masse godteri og fornøyelsesparker som egentlig skaper mer stress en avslapning. Foreldre kommer mer slitne hjem enn da de dro, og barna husker egentlig ikke så mye annet enn at de fikk bade i basseng og spise masse is. Kanskje er det bedre at vi tar avslappende og opplevelsesrike turer i vårt eget land?

  Vårt eget nærmiljø. Som én skriver,- vi vet mer om fjerne himmelstrøk enn vårt eget fylke, la det bli denne sommerens utfordring å sjekke ut hva som tilbys i ditt eget fylke, mye av det er også gratis. Neste år kan du gå videre til ett av nabofylkene dine! Det er også viktig å sjekke hva biblioteket og kommunen og eventuelle private kan låne og leie ut, både av filmer, bøker, musikk og andre ting som kano og fiskestenger. Og som skrevet i et annet innlegg – backpacking/ryggsekkturisme er også spennende nok i Norge! Dessverre er det få som står langs veien og haiker lenger, men det finnes “haikesentraler” og nettsider som man kan sjekke, og det finnes leiebilfirmaer som trenger sjåfører til bilene sin på utvalgte strekninger og det finnes tog- og bussrabatter og sesongkort som kan kombineres med å være “på loffen” i eget land! (Skal prøve å samle litt mer info om dette i eget innlegg etterhvert. Om noen har tips å komme med så er det supert!) Å dra på ferie skal være en opplevelse, og mine beste ferier var da vi dro med sovepose og en liten sekk og haiket rundt i Norge da vi var i slutten av tenårene! Omtrent det eneste vi brukte penger på var en kylling på deling til middag og youghurt og ferske rundstykker til frokost og lunsj!

  Det er også flott å dra på turer i Europa med ryggsekk og sovepose. Føler du deg trygg i et land så kan du haike rundt, om ikke så kan man fremdeles reise med interrailbillett eller med billige flybilletter som en nevner her i tillegg til at det finnes mange flotte campingplasser rundt i Europa! Og så likte vi veldig godt det med at som packpacker har man minimalt med shoppingutskeielser – fordi man har jo ikke plass til å ta med seg så mye ekstra dill i ryggsekken mens man reiser rundt!! Et bra måte å spare penger om du eller reisefølget ditt har en tendens til å kjøpe for mye når dere ellers er ute og reiser!

  Husk også at Norge har mange kyststier og sykkelstier og andre veier som egner seg for sykkelferie. Europris har noen flotte sykkelsekker for en billig penge, andre steder kan man sikkert supplere med andre typer sekker til sykkelen, husk litt enkelt verktøy og kanskje en reservedel eller to og så legger man i vei på oppdagelsesferd!

  Tusen takk for “Antisløsevisa” også! Å spare flittig gjennom året gir nok en ekstra velfortjent ferie når neste års sommer kommer!

  Vinnerens innlegg var én av våre favoritter og ble trukket ut som junivinner med blant annet tips om “å fylle bilen med telt, primus og sovepose, og legge ut på veien. Enten med et klart mål for øyet, eller en vag ide om hvor man skal. Kjør et stykke, gå en tur, kjør videre.” – og med disse setningene kriblet det virkelig i reiselysten! – og månedens vinner er: Marta Vie-Sundal – Gratulerer! Send oss adressen din og gjerne et hint om du ønsker en litt “feminin” pakke, en mer “maskulin” pakke eller en “barnlig” pakke eller en blanding av alt! Mail kan sendes til: babjj5@yahoo.no.

  Igjen takk til alle som deltok på konkurransen, og i dag starter konkurransen for JULI måned og det er lov for alle å sende inn nye tips! Store og små! Legg også gjerne med linker til nettsider, fortrinnsvis med norsk tekst, linker til blogger om (billig) feriering i Norge og Sverige, eller andre land, alternative overnattingssteder, det hadde jo vært supert om det eksisterte en sofasurfe-side på norsk for Norge for eksempel, eller om noen ville ta i mot gratis overnattingsgjester mot at de hjelper til på gården, med vedhogst eller annet. Det er mange som leier ut hytter, feriehus og -leiligheter i Norge, men de tar som regel mye betalt, har dere tips om noen som leier ut feriesteder gratis i bytte for litt vedlikehold eller annet hadde det vært supert å få mer informasjon om det! Men ikke ha noen prestasjonsangst når det gjelder tips! Det enkleste er ofte det beste – vi har blitt så vant til å tenke at ferie må foregå til populære steder i det store utland – så vi har glemt hva vi kan gjøre i vårt eget!

  (Det blir en ny egen vinner for juli, og en ny egen vinner for august, mens det i september trekkes en ekstravinner uansett måned h*n har deltatt i!)

 18. harriet karlsen sier:

  Når budsjettene er trange,
  og kulda setter inn,
  da sier vesle matmor til ektemannen sin,
  gå ei i luxusfella, vi passer oss for den,
  så blir det skikk’lig ferie om et år igjen.
  heisann og hoppsann for sparing trallala,
  spar flittig gjennom året, så vil allting gå så bra,
  heisann og hoppsann og fallerallera,
  d’er hverdagen som trekker opp,
  i ferien,- SLAPP A’!

  ja alle monner drar, det er ikke tvil om det,
  ha alltid handleliste,- kjøp kun det du skrabla ned,
  vær alltid god og mett når på super’n inn du går,
  ha poser med i veska, hu og hei det går,

  heisann og hoppsann, bruk hu’e hver en dag,
  så vil nok ferieplanene sannsynligvis no’ a,
  heisan og hoppsann og fallerallera,
  med “Tæring etter næring” vil det meste gå deg bra.

 19. Gonzo Gonzales sier:

  Rabatterte (luksus:) hotell i siste liten finner du på
  http://www.laterooms.com
  og hotellrom og reiser på billigsalg
  http://www.hotwire.com
  her får du ikke vite hvilket hotell du kjøper rom på, bare området og antall stjerner.

 20. Anita sier:

  Gjør det til et prinsipp å alltid sjekke restsalget først – prisdifferansen omsettes til lommepenger. Lag egen mat på turen som du kjøper på den lokale nærbutikken – det er både billigere og sunnere. Bo billig (campingplass, herberge) – det er jo stedet du skal oppleve, ikke rommet. Gjør bevisste valg mtp. hvilke opplevelser du skal få med deg – man kan ikke få alt.

 21. Ellen sier:

  Legger du vekt på estetiske omgivelser og historisk arkitektur, er klosterferie i Italia kanskje noe for deg. Noen steder kan man få helpensjon for under 400 kr døgnet, og helhjertet omsorg fra vertskapet på kjøpet:) Unik opplevelse som kan anbefales!
  Bestill hos en arrangør, som tar litt gebyr, eller ta direkte kontakt med klosterne selv (språket kan være en utfordring)..
  http://www.klosterresor.nu
  http://www.monasterystays.com/

 22. The Sol sier:

  Home swapping eller boligbytting er mulig over hele verden.
  Noen låner din bolig mens du låner deres, i prinsippet…..tillitsbasert og trivelig.
  Hyggelig å bo ekte hjem!
  Medlemsskap koster som regel litt, men for en familie er det verdt pengene.
  Planlegg i god tid og kommuniser godt på forhånd.
  Prøv for eksempel:
  http://www.boligbytte.com/
  http://www.homeforswap.com
  http://www.homeexchange.com/
  Er du i den kreative bransjen, er http://www.creativecaravan.net en gratis boligbytte-tjeneste spesielt for deg. Sjekk nettet for andre home swap tilbydere.

 23. Margrethe K. Johnsen sier:

  Couchsurfing.com. Overnatte gratis eller få middag gratis hos folk. . margrethekarijord@gmail.com

 24. Camilla Haga sier:

  Bestill reisen i god tid – når det er billig! Når har jobb/studer, barnehage/skole går det dårlig å bestille reisen noen dager i forveien når det er hverdag.
  Ha et BUDSKJETT for reisen, og IKKE sprekk det!
  Bestem før dere drar hvor mye deres skal bruke i mat/drikke, klær, transport og annet.
  Og hold dere til dette :)
  Og hvis man betaler med mastercard – ikke bruk mer enn du kan betale tilbake når du kommer hjem :)

 25. Annika Bjerkeengen sier:

  Den ferien våre tre sønner på 7, 10 og 13 år har satt mest pris på, er fra den sommeren vi dro på kanotur sammen med 3 andre barnefamilier. Vi fylte opp 5 kanoer med soveposer, telt og mat og padlet ca 1 time før vi fant den øya vi ville campe på. Tilsammen var det 10 barn som stortrivdes på turen med fisking, bading, kanopadling, skattejakt, spikking og grilling på bål.
  Dette er den billigste ferieturen vi har vært på, og den ferieturen ungene husker best. Maten var handlet på den billige matbutikken hjemme på forhånd. De varme måltidene laget vi sammen. Av utgifter ellers kom kanoleien delt på 4 familier og bensin til bilen.
  Turen var så vellykket at vi skal gjenta den i år og da med 2 barnefamilier til. De har hørt så mye bra om turen at de også vil være med på ferie med oss i år :-)
  Man reiser vel på ferie for å leve på de gode minnene resten av året :-)

 26. Ole-Martin sier:

  For det første: Det er ikke alltid billig å bestille billett og hotell hver for seg selv om man søker opp de billigste prisene. Det kan i mange tilfeller lønne seg å bestille charter- spesielt med all inclusive.

  Om man ønsker å ordne hotell og slikt på egenhånd, så bestill selve flybillettene hos charterselskapene- der kan du få de for et slikk og ingenting.

  Ellers: Norwegian, norwegian norwegian! De har alltid vært billigst når jeg skal ut å reise fra Gardermoen.

  Skal du være borte lenge- hvorfor ikke prøve å tjene litt penger på turen? Spør om å få jobbe litt på et utested eller på strandbar eller liknende :) Moro kan det være og! Jeg har selv arbeidet som guide på et feriested da jeg var borte noen uker- og jeg lærte masse av det!

  Ikke vær redd for å reise uspesifisert. De aller fleste hotellene som charterselskapene bruker som samarbeidspartnere er av rimelig god standard. Dog ville jeg styrt unna om jeg skulle hatt med meg barn på tur. Kjedelig å måtte bytte hotell og kanskje dele bad med andre(min erfaring er at det skjer svææært sjeldent men..) når man har med seg barn- særlig små barn.

  Ta å google dette med bestillingstidspunkt på flyreiser. (Når på døgnet det er billigst å bestille). Dette har vært oppe i media flere ganger- det viser seg at priser blir skrudd opp til visse tider på døgnet og når det er stor trafikk på nettsiden.

  Ellers: Ha en god tur! Det er lov å skeie litt ut når man er på ferie- man trenger ikke å gå på sparebluss sånn hele tiden :)

 27. Marte sier:

  Jeg bruker alltid mye penger på mat og drikke. Drikk heller vann og lag mat selv, hvis det er mulig! Bruk heller penger på kulere ting. Ta heller en dag ute på restaurant.

 28. HildeM sier:

  Mine tips:
  – Bestill på nettet for å få de beste prisene på både fly, leeibil og hotell.
  – Send mail til turistkontoret til stedet/stedene du skal dra. Da får du masse god informasjon og trenger ikke kjøpe reisebøker
  – Reis i nærmiljøet. Ta med telt og lag mat ute i det fri. Bedre og mer romantisk blir det ikke!

 29. Monica sier:

  Flyselskapenen har ofte billigbilletter til ulike reisemål en stund før ferien. Når man i tillegg kan bo gratis kan ferien bli veldig overkommelig. Det finnes flere nettsteder som tilbyr bytte av bolig i forskjellige byer over hele verden. Dvs du låner ut din bolig og får bo hos noen andre. http://www.aftenposten.no/reise/article3776117.ece#chNum=1
  Har du mindre behov for komfort og ikke er så stort reisefølge er også sofahopping en mulighet. Da får du rett og slett sove privat hos noen – sove på sofaen. http://www.couchsurfing.org/ På den måten får du også en lokalkjent guide med på kjøpet.

  For å unngå å kjøpe dyre vannflasker på flyplassen kan man tamed tomme vannflasker og fylle dem på do, evt be en restaurant fylle dem opp, etter at man har passert sikkerhetskontrollen.

 30. bakken sier:

  Tenk langsiktig! For 11 år siden investerte vi i feriehus i utlandet – rimelig hus som nå er betalt, og har steget i verdi. Opphold her er da “nesten gratis”, mat skal vi ha likevel! og huset er til glede for oss, barn, familie og venner:-) – som alle får en rimelig ferie (og vi får hjelp til ulike praktiske oppgaver på huset)

 31. Jørgen sier:

  I stedet for å bestille i god tid, så bruk restplassøkene flittig, da kan man virkelig få seg en billig ferietur!

 32. ine nordlie sier:

  Mitt beste tips er å handle maten på butikken hjemme og planlegge uken matmessig. (om en ikke skal utenlands da) Kan lage ferdig grillspyd, ta med stekt kjøttdeig, og muligheter for baguetter til evt utflukter eller stopp underveis…
  Bøker og filmer kan lånes på biblioteket. Ungene kan byttelåne noen leker med venner, så har de noe nytt å drive med. Et par vannpistoler til barna gir mange timer morro..
  Nærmiljøet mar ofte masse å by på som en ikke er på til vanlig, og jeg husker utfluktene med foreldrene mine med venner som de beste ferieminnene..vi var mange sammen(kanskje 15 stk med små og store) De voksene hadde laget lekeløyper for både voksne og barn,,,vi var borte til laangt på natt og grillet og badet nattbad!
  OG ikke være redd for å kanskje låne ting en ikke bruker ofte som f.eks fiskestenger, regntøy, telt osv.. og da selvfølgelig levere det tilbake :) viktig.
  Internett gir alltid tips til billige overnattinger.. finn og zett har masse privat, og er det like oppunder reisen kan en prute litt..

 33. Heidi Kronberg sier:

  Det er ofte billig å bestille ferier i god tid, gjerne på vinteren eller litt før jul. Problemet er at da har mange så mye annet å bruke penger på, at pengene strekker ikke til. Mitt tips er derfor å sette av noe av årets feriepenger for bruk til neste års ferie. Da har du pengene tilgjengelig og kan hoppe på når det dukker opp et godt tilbud!
  Dessuten er det veldig deilig når sommeren kommer og kunne dra på en ferdig betalt ferie!

 34. Ida Lind sier:

  Her er mine tips for en billig ferie:

  -All invclusive! Her er det mange tusenlapper å spare for en hel familie- spesielt om all drikke også er inkludert!
  -Lei reiselektyre på biblioteket
  -Handle ferieklær på salg hjemme- det er masse sommerklær på tilbud på høsten her hjemme- og det er den tiden da mange drar til syden :)
  -Handle taxfree- det sier seg selv at her er det penger å spare- MEN så må man handle det man trenger- og ikke det man har lyst på.
  -Bestill hotell med trådløst internett. Da kan man holde kontakten med de hjemme og sjekke mail uten å betale en formue i datatrafikk på mobilen.
  -Velg bort unødvendige tillegg på reisen. De færreste trenger avbestillingsbeskyttelse og setereservasjon. Mat på flyet kan være kjekt- men det kan være like enkelt å smøre baguetter hjemme før avreise.
  -Sjekk med de lokale dit du reiser hvordan prisene EGENTLIG er på taxi! Her kan det være mye å spare- turister betaler ofte egen pris- og den kan være mye høyere enn lokal pris.

 35. Anne-Grethe Grønningsæter sier:

  Gjør nærområdet til ditt feriested! Jeg vil tippe at mange (som meg) vet lite om sine nære omgivelser, og alt som finnes der. Selv har vi vært på mange flere severdigheter rundt om i verden enn i vårt nærmeste fylke og vår egen hovedstad. Velg i nærområdet ditt eller den nærmeste storbyen din i Norge, for eksempel – pakk sekk for dagsturer og ta bena eller sykkelen fatt! (Eventuelt bil hvis det er litt langt å sykle eller gå). Sjekk lokale nettsteder for opplevelser og tilbud – jeg tror ikke ferien vil strekke til! :-)

 36. Guri sier:

  Jeg har et par tips for å spare penger før man i det hele tatt har kommet til reisemålet; nemelig på flyplassen. Erfaringsmessig kan det gå alt for mye penger der om man ikke passer på.
  1) LESESTOFF Jeg er glad i å ha en bok å lese på under flyturen og i ferien. Jeg samarbeider nå med et par venninner – før turen får komme å rappe et par chic lit pocketbøker som de er ferdige med.
  2) MAT Jeg smører noen blingser og gjerne noen lomper med Snøfrisk og skinke. Deler opp noen epler i båter. Dette er poppis i familien og vi blir mette på en brøkdel av det f eks Gardermoen skal ha (Hvordan man skal slippe å kjøpe vannflaser til kr 32 på flyplassen har jeg ennå ikke funnet ut av……)
  3) TAXFREE Moro å titte – og kjøpe -i taxfreen! Jeg tar en kjapp titt på nettet på forhånd for å se om de har noen spesialtilbud som passer meg. Lettere å planlegge da – og unngå å brenne av alt for mye.

 37. Marta Vie-Sundal sier:

  Den billigste ferien er selvsagt å bli hjemme. Men hvor godt er det ikke å komme seg vekk fra hverdagen av og til! Selv har jeg og mannen min det man kan kalle liten inntekt. Det har ikke stoppet oss å ha noen morsomme ferier.

  Er du glad i aktivitet og uteliv, er det beste ferietipset å fylle bilen med telt, primus og sovepose, og legge ut på veien. Enten med et klart mål for øyet, eller en vag ide om hvor man skal. Kjør et stykke, gå en tur, kjør videre. Om telt blir litt vel primitivt, finnes det mange turisthytter langs hovedveiene som en kan overnatte på. Bilferie var et helt vanlig begrep før, og er fremdeles et flott alternativ til sydenturen. Norge/Sverige har masse å bidra med!

  En ferie trenger ikke nødvendigvis vare så lenge. Istedenfor 2 uker stressende sydenferie, hva med to dager på spahotell? Hotellet koster selvsagt litt, men du kommer garantert hjem igjen mer avslappet enn du var, og med en ny opplevelse!

 38. Inger-lise sier:

  Som det står i oppgaven så er det de småtingene som ofte trekker opp prisen på feriene. Mitt forslag vil være å handle selve turen på restsalg. Ikke bestill i mange dager i forveien, men ta en “hoppe på tur” Da ønsker flyselskapene bare å fylle opp de tomme plassene de har igjen, og setter dermed ned prisene drastisk.

  Videre vil det være en fordel å ikke benytte seg av taxi for å komme seg frem til severdigheter o.l men bli kjent med lokal transport som f.eks buss. Dette kan man spare masse penger på hvis man ofte er ute på utforskingstur.

  Istedenfor å dra til store populære kjøpesentere, hvor det er mange tursiter, burde man dra til lokale butikker, eller markeder. Her kan man finne mange fine ting til en langt mer billigere penge.

 39. anna-lene risdal sier:

  For 1 år siden så ble hele livet endre i tillegg til min økonomiske situasjon, så da gikk det litt “sport” i å reis budsjett. Og jeg fikk 9 uker ferie for det samme som jeg tidligere kunne bruke på 1-2 uker. Denne gangen gikk turen stort sett med Ryanair ut i europa. Og så var det camping ferier!! Utrolig gøy og annerledes opplevelser. Jeg/vi brukte lite penger på mat, etter som vi hadde med oss primus. Men vi brukte pengene på cafebesøk og opplevelser.

  Vi reiste rundt med tog, buss og så haiket vi litt. Campingplasser er ganske rimelig og standarden er overraskende bra.

  Vi hadde 3 ukers camping tur på Secilia, 2 uker i Slovenia, 1 uker i Bulgaria (billig charter til kr 1000,- pr person) 3 uker i Portugal, og så ble det et par dager i den norske fjellheimen.

  Det som er positivt med camping livet og reise litt som en backpacker er at det er minimalt med shopping muligheter, eller shoppingmulighetene er mange, men det er liten eller ingen plass i sekken til mer ting, ergo så er det spart mange penger på unødvendig shopping.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *