Spar penger på enkel planlegging

Mat er der du kan spare mest. Fra å lage maten selv til under en 50-lapp om dagen, eller til å spise det meste “ute”, i kantiner, pølsebuer osv. som kan komme opp i flere hundrelapper per dag.
(1000 til 2000 per måned ved å lage maten selv eller  3-, 4-, 5-, 6-, 7000,- eller mer på å bare spise “ute”.
Velg selv! Skriv ned alt du handler mat for i måneden og finn ut hvor og hvordan du kan spare!
Ta med deg niste. Brødskiver, salater, middagsrester, frukt osv.osv. og gå i store svinger rundt kiosker og andre hurtigmatsteder så blir du ikke fristet til å kjøpe overpriset søppelmat.
Planlegg middagene for en uke om gangen, og handle alt du trenger èn dag i uken.
(Om du har stort nok kjøleskap med fryseboks). Ta med plastposer/bager hjemmefra så sparer du noen kroner der også.
Unngå halvfabrikata etc.Kjøp økonomipakninger og varer på tilbud. Innvandrerbutikker er ofte mye billigere på store pakker/poser – f.eks. ris, pasta, krydder, hermetikk osv.osv. Drikk vann. Juice, melk, brus, smoothier er unødvendig å bruke penger på! Mitt beste råd: La mammaen din hjelpe deg i starten!! Hun er som regel et eget naturlig supersparer-gen!
Og hos en kjent matvarekjede (i grønt og hvitt) kan du finne helt brukbare varer som går ut på dato innen to dager/eller har gått ut på dato helt gratis!! Let – og du finner alltids noe!! Har du en “stambutikk” av denne typen er det lett å følge med på de varene du ønsker deg mest!

Grill 040

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *