Spar strøm – Bli sprek!

Alternativ strømsparing!

Spenstig Strømsparing: Anskaff deg et hjemmetreningsapparat! Det finnes utallige varianter på markedet og de synker stadig i pris – og størrelse! Roapparat, vibroplate, treningsbenk etc.etc. Senk innetemperaturen & sett i gang og tren! Du blir god og varm, du sparer fort noen tusenlapper i året på å spare på strømmen, og best av alt: Du blir mye sprekere! (Og sunnere, og penere og alt det der du vet!) Tre ting på en gang: Spare strøm, bedre helse og slippe utgifter til treningssenter!

Tørketrommel i privathus er en utrolig unødvendig oppfinnelse og pengesluk. Uansett lite boareal så har vi alle plass til å sette opp en eller flere tørkesnorer. Fordel de gjerne litt rundt i alle rommene i huset. Fordi tørr luft er et stort problem og ikke bra for helsen bør man helst tørke klær på soverommene slik at luftfuktigheten der opprettholdes. Da barna var små og brukte tøybleier hadde jeg fast en vaskemaskin full hver dag. Disse klærne og bleiene hengte jeg opp rundt i stua (over stolkanter etc.) og soverommene og alt var tørt morgenen etter og vi slapp unna tørr inneluft.

Kom dere ut! Uansett årstid er det kjempedeilig med både raske gåturer og sakte spaserturer! Gå opp til et utsiktspunkt eller ned til vannet eller et snarbesøk til en bekjent. Eller bare gå en runde i nabolaget! Vinteren i Norge har vi lett for å bruke til å sitte innendørs og lengte til en varmere årstid. Men senk varmen i huset til maks 18-19 grader og kom deg ut og gå deg varm og spar strøm og penger og samtidig får du en mye sprekere kropp og blir i mye bedre humør!! (Og til alle dere som tror dere ikke har tid til å gå tur: Etter noen dager med en daglig gåtur på kvelden merker du nok at du trenger mindre søvn og har mer energi til alle de andre tingene du må gjøre i løpet av en dag!)

Husk å støvsuge bak og inni alle elektriske apparater med jevne mellomrom! Baksiden av kjøleskap og frysere samler mye støv, og i og med at de alltid står på er det her mye penger og spare. (Husk også at det er kjempeviktig å avvise når det har samlet seg mye is inni skapene!!) Altså: Støvet som samler seg på og i alle elektriske maskiner gjør at disse må jobbe mer for å kjøles ned. Datamaskiner, tv-apparater osv. osv som står rundt på soverom er spesielt utsatt fordi det på disse rommene naturlig forekommer mye støv fra sengetøy etc.

Snø isolerer! Bor du et sted med snø (!) så måk denne inntil grunnmuren og oppover. Tørr lett snø isolerer best. Snø på taket isolerer også. De fleste tak tåler godt over 50 cm snø på taket.

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *