Sparetips

Vi kaster ca en fjerdedel av maten vi kjøper!!
Ta dere sammen,alt dere kaster koster jorda vår mye: Arbeidskraft, vann, næring, giftstoffer, transport, forurensing, energi i mange,mange ledd før den havner på ditt kjøkken.

Og så blir 1/4av maten KASTET!! For en utrolig EGOISTISK handling! Tenk på alle som sulter! Vær kritisk, kjøp bare det du TRENGER! Sørg for å alltid ha et utvalg BASISMATmed lang holdbarehet :Ris, pasta, korn, mel, krydder, mm.&har du fryser så blir listen over basismat nesten uendelig.

RESTEMIDDAGER er ofte både raskt&spennende! Lag mat m/VENNER, spleiselag&utveksling av oppskrifter er økonomisk&morsomt.Bak eget brød.
Frys ned oppskjært brød-ta ut skivene du trenger&la de tine=feskt brød. Lær barna å lage mat fra grunnen.av.

Unngå posesupper/posemat hel og halvfabrikata, de inneholder mye gruff kroppen din helst vil unngå.

Biblioteket har flotte kokebøker til utlån.

Hold kjøleskap o.l.rent.

Et godt miljø der gjør at maten holder seg mye lengre!Lag en kjøkkenhage/-verandakasse!Bruk løvetann,meldestokk,småsyre,skvallerkål&stornesle i salat&middagsgryta mm.

Det er både miljøvennlig, sunt&enkelt! Lykke til som matøkonom! :-)
Det er godt over 1 mrd mennesker som lever under den absolutte fattigdomsgrensen i verden, og minst like mange under den relative fattigdomsgrensen. Bry deg! Likegyldighet dreper!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *