Spenol – en undervurdert vidunderkrem!

Det er ikke uten grunn at Spenol er en av landets mest populære fuktighetskremer. Den er uparfymert, koster rundt 20 kroner og du finner den på i de fleste dagligvarebutikker!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Spenol – en undervurdert vidunderkrem!

 1. Laila Solberg sier:

  Før i tida brukte vi Spenol på jurene til kyrne, for at de ikke skulle bli såre etter melking. Vi brukte det også som en god hudkrem, og det var den , før alt annet tull ble tilsatt kremen !!! Nå får folk føflekker og andre pigmentfeil i huden ! Anbefaler ingen å bruke kremen slik den er i dag !! Lag den slik den var, og da vil den brukes !!!!

 2. Eldeen sier:

  At spenol er billig og uparfymert er vel også det eneste som er bra med den. Jeg er selv vokst opp i en familie hvor Spenol var nærmest satt på en pidestall for vidunderprodukter, og trodde lenge at det var det beste jeg kunne gi huden min. Problemet var bare at selv om det lindra der og da, så blei huden min bare mer og mer tørr og irritert på lang sikt, og jeg begynte å undersøke hvorfor og hva i alle dager jeg kunne gjøre for å roe ned huden min.

  Første ingrediens i Spenol er vann, og vann trenger det ikke å være i en god krem. Men, men , vann er vann og er i alle fall ikke farlig, selv om det heller ikke gjør noen særlig nytte for seg annet enn å gjøre produktet billig. Den ingrediensen som spenol har nest mest av er mer bekymringsverdig: Mineraloljer, som et et fremmedstoff for kroppen. Det absorberes ikke av huden, og legger seg som en tynn hinne utenpå huden. Dette tetter til porene og blokkerer den naturlig prosessen slik at huden ikke fungerer bra. Talgproduksjonen forstyrres. Det gir en falsk mykhetsfølelse på huden og hindrer opptagelsen av fettløselige vitaminer og mineraler. Huden blir avhengig av oljen og vil etter ei stund bli tørr og livløs og en må smøre seg oftere og oftere. Kroppen kan ikke ta opp eller bruke dette stoffet, og i tillegg er det miljøbelastende og forurenser jord og vann. Får vi det i oss via munnen, sår eller på andre måter kan det være skadelig for oss.

  Spenol inneholder også propyleneglycol. Dette er et emulgeringsmiddel som bl.a. brukes til bremse- og frostvæske. Det trenger raskt inn i huden og kan skade hudcellene og forstyrre celleveksten. Resultatet er tørr hud – noe en nettopp ønsker å unngå ved å smøre seg med en krem. I tillegg er det allergifremkallende.

  Videre inneholder spenol triethanolamine. Det fremstilles fra petrokjemisk industri og virker irriterende på øyne, munn og nese. Stoffet opptas direkte gjennom huden og kan skade lever og hjerte. Går det i forbindelse med nitrat, som finnes i drikkevakk og i flere dagligvarer, så dannes kreftfremkallende nitrosaminer inne i kroppen.

  Som om ikke alt dette var nok, inneholder Spenol også parabener, som jo er hormonforstyrrende.

  I det lange løp er det nok både tryggere og mer økonomisk å velge seg en rein, naturlig krem eller olje istedenfor Spenol. Da jeg brukte spenol måtte jeg smøre meg mange ganger om dagen, og til slutt hjalp ikke det engang. Nå trenger jeg ikke å smøre meg hver dag en gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *