Tips for billigere ferie

Bestill restplasser – Med litt is i magen kan du spare mange tusen. Dette passer best til de som ikke har ett bestemt reisemål eller land i tankene, men er åpne for å oppleve nye steder!.

Research på reisemålet – De fleste byer og også mindre steder har mange attraksjoner og aktiviteter som er helt gratis å delta på. Finn stedets turistinformasjon og/eller søk på nettet før du reiser. De fleste museer tilbyr for eksempel gratis inngang én gang i uken så du kan fint spare mye på å planlegge litt.

Billig reisemål – Reis til et land hvor leveomkostningene er lave. Mange asiatiske og østeuropeiske land med flere har et helt annet prisnivå enn her hjemme. Selv om det koster litt mer å komme seg dit sparer man ofte inn dette på mat og losji i løpet av ferien. Thailand og Indonesia eller Polen er alle land hvor prisnivået er veldig fristende for oss nordmenn.

Sofasurfing – Bo gratis hjemme hos andre. (Se annet sted på nettsiden – søk eller finn sofasurfing i stikkordlisten).

Pakk lett – Mange flyselskaper tar betalt for bagasje som må innsjekkes. Begynn pakking i god tid før du skal reise, finn en koffert eller bag som er under håndbagasjemålene, og pakk ned kun det du helt sikkert får bruk for + kun små beholdere med såpe etc. Bruk litt tid på pakkingen, og du vil raskt bli en dreven pakkeminimalist!

Reiseguider – Print ut gratis fra nettet eller lån reisehåndbøker på biblioteket.

Unngå turistblemmene – I et nytt og fremmed land er det ikke like lett å orientere seg. Vi handler ofte hos dyrere forhandlere enn det lokalbefolkningen gjør. Orienter deg om nærmeste marked eller dagligvare og spar penger på å ikke betale dyrt i kiosker og lignende. Det samme gjelder klesbutikker og restauranter. Hør med de lokale eller ansatte på hotellet. De kan hjelpe deg til ferieparadisets mindre kjente steder og gode tilbud.

Betal i landets valuta – Betaler du med kort så be om å få betale i lokal valuta.

Ikke bruk mobil – Unngå å ringe eller bruke hotelltelefonen. Vet du at du kommer til å ringe mye så kjøp et billig telefonkort i stedet. Sjekk at mobilen ikke viderekobler dine samtaler til telefonsvar mens du er i utlandet.

Vær fleksibel – De fleste reiser fra helg til helg, enten av vane eller beleilighet. Men er det nødvendig? Tenk alternativt og prøv å booke avreise og utreise på ukedagene, så sparer du enkelt flere hundrelapper.

Tenk strategisk – Reiser du på campingferie er det lurt å undersøke hvor prisene på camping har steget og hvor de har gått ned. Selv om det var billig å reise til Danmark i fjor kan prisene ha gått opp i år. Ta også hensyn til svingningene i valutakursen og du kan gjøre et lite kupp bare på å reise til riktig sted til riktig tid.

Sjekk reiseforsikringen – Dekker din vanlige forsikring reiser? Ja, hvorfor skal du kjøpe en reiseforsikring i tillegg? Det kan lønne seg å ta en ekstra kikk på de forsikringene du har fra før da mange ikke er klar over at de dekker reiser. Få et overblikk før du investerer i en overflødig reiseforsikring og husk at en reiseforsikring og/eller hjemforsikring også inneholder forsikring mot eventuell avbestilling av reise pga sykdom, egen eller nærmeste familie, så å betale et eget avbestillingsgebyr er ofte helt unødvendig.

Flytoget – Bruk NSB eller flybuss i stedet, litt lengre tid men mye billigere.

Flymat – Ta med egen mat, men unngå mat som lukter og unngå peanøtter om bord på flyet. Kjøp med deg drikke fra taxfree.

Reis kortere – Ønsker du en by ferie så besøk noen av de europeiske hovedstadene eller våre danske naboer. Du sparer mye på å reise kortere og det er som regel gode tilbud på flybilletter i Europa som feks til London og Berlin.

Sjekk hotellets hjemmeside – Bestiller du ferien på nett kan du spare mye penger på å velge riktig bookingside. Reserveringsgebyrer kan variere stort så ha tålmodighet og sammenlign de ulike nettsidene. Som regel lønner det seg å bestille fra hotellets egne nettsider.

Ekstra bagasje – Om du reiser ut med kun håndbagasje så kan det hende at du har mer bagasje når du reiser hjem. For å unngå unødvendig innkjøp av bag eller koffert så ta med deg hjemmefra en tynn nylonbag eller aller helst en tynn, sammenleggbar sekk (som også kan brukes på eventuelle utflukter på reisen) og som tar liten plass i kofferten ved utreise men som kan være stor nok til eventuelle innkjøp under reisen.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *