Turtips & reisetips

VASKETROMMEL
Må du vaske klær så putt vann og såpe i en pose og bland før du putter oppi klesplagget som skal vaskes. “Kryst” og kna posen mens du holder for åpningen til plagget er gjennomvasket. Tas ut og skylles og henges til tørk!

UNNGÅ FLOKER
Tynt tau/barduner kan “fingerhekles” før de pakkes ned. (Dra løkke gjennom løkke fra ende til ende). Slik unngår du floker!  Tykt fiskesnøre kan brukes til klessnor etc. og når du fingerhekler det blir det helt umulig for flokene og “få tak”.

REFLEKSVEST
En ekstra liten plass for en refleksvest kan redde livet ditt! Går du deg vill på fjellet, blir skadet eller syk og noen må ut for å lete etter deg fra luften eller langs bakken er du mye mer synlig i en refleksvest!!

INTIMHYGIENE
Ta med deg en rull plastfolie. (Lag den liten på forhånd ved å rulle opp det du tror du kommer til å trenge på en tynn pinne e.l.). Lag en grop og riv av et stykke av folien som du legger i gropen og holder på plass med stein e.l. på kanten Fyll i  temperert vann og og vask og skyll dine edle deler.

STEARINLYS: “Gravlykter” er perfekte turlys. De er billige, de tåler vind, er “brannsikre” og de har lang brennetid

ELEKTRIKERSTRIPS
Kan brukes til det meste: Pakking, ting som må repareres, etc. etc.

KONDOMER
Kan brukes til mye, f.eks. å dekke geværmunningen. Eller om du skader en finger, fot, håndledd eller noe og trenger noe vanntett over bandasjen.

BRØDPOSER
En rull med små, gjennomsiktige plastposer er det første jeg hiver i sekken uansett hvor i verden ferden går. Hadde ikke klart meg uten.

GRILLBÅL
Fyll furukongler på bålet når det har roet seg litt, og du får samme effekt som om du hadde brukt grillkull.

MISTER DU OFTE TELTET AV SYNE?
Invester (de koster ikke mange kronene) i en “blinkelykt” som joggere og syklister bruker og fest den på toppen av teltet. Da er det synlig på lang avstand både i mørket og i tåke.

TRE LAG med klær
Innerst: undertøy som transporterer fuktigheten ut
Midten: Varm genser
Ytterst: Et skall til beskyttelse mot vind og nedbør

SOKKER
Kjøp gjerne sokker i stedet for å strikke selv da hjemmestrikkede ofte blir for tykke og grove. Kjøpesokker med forsterket hæl er ofte lønnsomt. Bruk to sokker,  et tynt par ullsokker innerst og et isolerende tykt ytterst. Dette isolerer godt samtidig som det beskytter mot gnagsår.

DAMESTRØMPER PÅ TUR!
Spar de gamle strømpebuksene til du skal på tur! Klipp av “strømpene” og bruk de innerst på foten før du tar andre sokker utenpå. Dette er perfekt mot gnagsår!

Flere tips? Trykk “skriv en kommentar” under!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Captcha *